strand4311A csepeli önkormányzat döntése alapján több ütemben, összesen 700 millió forintból fog megújulni a Csepeli Strandfürdő. A termálmedence, a gyermekmedence, a strandmedence vagy az élménymedence gyógyító és pihentető vize egész nyáron élvezhető, 2013 óta pedig már télen is lehet fürdőzni.

Bunkerből sószoba

2016. szeptember 12., hétfő 14:35

TBE 2119Átadták a Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda Bóbita tagóvodájának felújított udvarát, valamint azt a sószobát, amely különleges élményt nyújt a gyerekeknek. A szeptember 12-én rendezett ünnepségen Borbély Lénárd polgármester emlékeztetett rá: egy évvel ezelőtt egy betemetett bunkerre bukkantak az óvoda kertjében, amelyet a csepeli önkormányzat sószobává alakított.

Csepel fejlesztései a Budapest dialogon

2016. augusztus 16., kedd 14:48

budapest dialogKedves Csepeliek!

 

Fontos számunkra, hogy a kerületünkben végbemenő fejlesztésekről pontos tájékoztatást adjunk az Önök számára, illetve véleményükkel hozzájáruljanak lakóhelyünk jobbá tételéhez. A Budapest dialog oldalán megtekinthetik a folyamatban levő felújításokat, véleményezhetik őket, mely által mi is hatékonyabban tudjuk végezni a munkánkat.

 

A Csepeli Városfejlesztés dialogját az alábbi linken érhetik el.

 

Tisztelettel:

Budapest XXI. kerület Csepel Önkormányzata

TBE 7311Egyedülálló és mintaértékű közérdekű együttműködési megállapodás született július 4-én Csepel önkormányzata és a szállítmányozással foglalkozó METRANS Konténer Kft. között.  A több mint 200 új munkahelyet jelentő megállapodás a kerület hosszú távú gazdaságfejlesztését szolgálja, és jó példája a gazdaságfejlesztés új csepeli modelljének is.

testuleti2Borbély Lénárd polgármester kezdeményezésére a csepeli városatyák megszavazták azt a közérdekű együttműködési megállapodást, amely alapján a METRANS szerelvényei a jövőben nem fogják a reggeli és délutáni csúcsidőben használni a Corvin csomópont vasúti átjáróját. A 2009 óta Csepelen működő logisztikai cég új telephelyet épít a Csepel Művek területén, ezért még 500 millió forinttal támogatja az önkormányzat infrastrukturális fejlesztéseit. A német HHLA cégcsoport magyarországi leányvállalata azt is vállalja, hogy a beruházással 200 új munkahelyet teremtenek, melyeket elsőként Csepelen hirdetnek meg.  Az ellenzék nem támogatta a megállapodást: a többség tartózkodott, egy MSZP-s nemmel szavazott.

TBE 0192Csepel közterületeinek élhetőbbé, rendezettebbé tétele érdekében a képviselő-testület úgy döntött, hogy feltételekhez köti a közterület-használati engedély kiadását 2016. június 30-át követően. A feltételek között szerepel a közterületen álló kereskedelmi létesítmények, pavilonok megjelenésének városképi illeszkedése. Borbély Lénárd polgármester felkérte a Csepeli Tervtanácsot, hogy bírálati szempontok szerint szakmailag véleményezze a pavilonok városképi illeszkedését. A Csepeli Tervtanács a polgármesteri hivatalban vitatta meg a szemlére bocsátott kereskedelmi létesítmények külső megjelenését május 12-én, amelyen az érintett pavilonok használói is részt vettek.

NYD 2567A Fővárosi Önkormányzat megbízásából Budapesten 2016 májusában is tovább bővül az alacsonypadlós közösségi közlekedési szolgáltatás, segítve a kerekesszékkel, vagy babakocsival közlekedőket, illetve az idős és a mozgásukban korlátozott utasokat. Dél-Budapesten tizenöt darab vadonatúj csuklós Mercedes Conecto busz áll forgalomba, a budavári buszvonalakon pedig elindul az első öt Modulo elektromos midibusz; mindkét busztípus az alacsonypadlós és légkondicionált fővárosi buszok arányát javítja.

IMG 3327A Csepeli Városgazda Zrt. Zöldterület-fenntartási Osztálya felújította és füvesítette a II. Rákóczi Ferenc út 268. szám alatt található játszóteret. A munkálatok befejeződtek, a fű megerősödéséhez pár napra van szükség, ezért a játszótér április 22-én nyit ki, ahol megújult és kellemes környezet várja a kicsiket és nagyokat egyaránt.

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail