orbanviktor ep1 780x516Olyan unióra van szükség, amely előnyben részesíti a fair és nyílt vitát – mondta Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Parlamenti szerdai brüsszeli plenáris ülésén mondott felszólalásában.

nsz 18Soros György azért utazik Brüsszelbe, hogy a migrációt támogassa, a Közép-Európai Egyetem vagy a civil szervezetek ügye csak ürügy az utazásra – tette hozzá.

Hangsúlyozta: senki sem hatalmazta fel az üzletembert, hogy ezekről a kérdésekről egyeztessen, a magyar emberek pedig a népszavazáson is kifejezték, hogy nem kérnek az illegális bevándorlásból.

TBE 1099A kormány határozata alapján 1992-től immár hagyományosan Szent György napján, április 24-én rendezik meg Magyarországon a rendőrség napját. Ebből az alkalomból a csepeli önkormányzat jutalmakat adott a csepeli rendőrkapitányság munkatársainak a polgármesteri hivatalban április 24-én.

Az elismeréseket Borbély Lénárd polgármester nyújtotta át Szilágyi Sándor alezredes, megbízott csepeli rendőrkapitány jelenlétében. Az eseményen megjelent Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek.

Nsz 24Arra kérünk mindenkit, hogy töltse ki az ívet, és segítse a kormány ellenállási munkáját! – hangsúlyozta Németh Szilárd napirend előtti felszólalásában.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese kiemelte: Soros György és az általa támogatott szervezetek nem a menekültek érdekében beszélnek, hanem az illegális bevándorlókkal szeretnék Magyarországot és egész Európát elárasztani.

BL OLAFA 4-es metró beruházásához kapcsolódó korrupciót vizsgáló fővárosi munkacsoport vezetője szerint egyre inkább úgy tűnik, hogy minden szál Demszky Gábor volt szabaddemokrata főpolgármesterhez, egykori pártjához és a szocialista párthoz vezet.

Borbély Lénárd (Fidesz-KDNP) csepeli polgármester a munkacsoport hétfői ülése után újságírókkal közölte: Becker László volt metróbiztost akarták meghallgatni, de ő nem jelent meg, arra hivatkozva, hogy a testület tevékenysége szerinte aktuálpolitikai ügyekről szól. 

NSzA Fidesz szerint egyértelmű, hogy Soros György a magyar emberek akarata és érdeke ellen lobbizik majd Brüsszelben, a kormány bevándorláspolitikája miatt akarja nyomás alá helyeztetni Magyarországot - mondta Németh Szilárd, a Fidesz frakcióvezető-helyettese az M1 aktuális csatornának.

Horváth Balázs fotói az Erdei galériában

2017. április 23., vasárnap 13:37

hb5Horváth Balázs fotóművész fényképei láthatók április 22-től az Erdei Éva Galériában. A Forradás címmel nyílt kiállítást Fáy András festő restaurátor művész, a Szépművészeti Múzeum főrestaurátora nyitotta meg, Pálfy Margit színművész verset mondott.

foldnapja4A környezetvédelemről szóltak a Föld napi programok Csepelen, a Radnóti Miklós Művelődési Házban rendezett eseményen. Minden évben április 22-én tartják a Föld napját, világszerte számos akciókkal hívják fel a figyelmet természeti kincseink megóvására, környezetünk élhetőbbé, szebbé tételére.  GALÉRIA

zsoldosiren8„Amíg nem foglalkoztam képzőművészettel, az életemben jelen volt egyfajta hiányérzet. Ez az űr azóta betöltődött” – vallotta Zsoldos Irén festő kiállítására invitáló meghívójának borítóján. A Nagy Imre ÁMK Galériájában nyílt tárlatát Véghseő Klára festőművész nyitotta meg április 21-én. A szép számmal összegyűlt érdeklődők először Gál Virág, a Fasang Árpád Zeneiskola növendékének zongorajátékát hallgatták meg.

IMG 1459Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata és a Lengyel Nemzetiségi Önkormányzata, valamint dr. Csúcs Lászlóné parlamenti lengyel nemzetiségi szószóló szervezésében 2017. április 21-én került sor Andrzej Przewoźnik, a Lengyel Nemzeti Harc és Mártíromság Emlékét Őrző Tanács egykori főtitkára emléktáblájának avatására Óbudán.

Németh Szilárd országgyűlési képviselő, az IPU Lengyel Tagozatának elnöke - miután Csepelen megnyitotta a Szakmák Éjszakáját a Weiss Manfréd középiskolában - a Katyńi Mártírok Parkjában megkoszorúzta az aznap délután felavatott emléktáblát, valamint megemlékezett a Katyini Áldozatok Emléknapjáról is. (A lengyel parlament 2007-es döntése alapján április 13-a a katyńi bűntény áldozatainak emléknapja.)

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail