2014. december 20., szombat
Ma 2014. december 20., szombat, Teofil napja van. Holnap Tamás napja lesz.
Mesék és történetek Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. december 17. szerda, 14:03

Bővebben...A Nagy Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola adventi kiállítása a Király-Erdei-Műhelyben

2014. december 13-án, Luca napján három óra előtt karácsonyi dalok zengtek gyermekhangon a Király-Erdei-Műhely kiállítóterében, így várták a megnyitót a Gróf Széchenyi István Kéttannyelvű és Általános Iskolában működő képzőművészeti tanszakos művészeti csoportok tanulói, akiknek a munkáiból látható most kiállítás a Kondor utca 29. szám alatt.

Bővebben...
 
Újra lesz gyermektraumatológia és gyermeksebészet Csepelen Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. december 17. szerda, 09:03

Bővebben...Ingyenes strandolás a nyugdíjasoknak, befagyasztották a lakásbérleti díjakat

December 16-án, kedden a polgármesteri programnak megfelelően arról döntöttek a csepeli képviselők, hogy ismét lesz gyermektraumatológia a kerületben. A csepeli nyugdíjasok januártól ingyen strandolhatnak, a szociális lakások bérleti díjai pedig továbbra sem emelkednek, és a 2012-es szinten maradnak. A lakások megvételéhez további kedvezményeket biztosít az önkormányzat.

A munkavállalók kerületi vállalkozások üzlethelyiségeinek díját szintén a polgármesteri program alapján radikálisan csökkenti az önkormányzat – ami mellett az üzlethelyiségek bérletijog-megváltási díjának eltörléséről is döntöttek a képviselők.

Bővebben...
 
Halker-KiralyTeam: kirobbanó formában egész évben Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. december 16. kedd, 13:52

Bővebben...Ha december, akkor hagyományosan Halker-KiralyTeam évzáró az edzőteremben. Ilyenkor az egy négyzetméterre eső világ-és Európa-bajnokok száma az átlagosnál is jóval magasabb. December 15-én ott volt mindenki, aki az elmúlt évben hozzájárult ahhoz, hogy a csepeli Halker-KiralyTeam legyen a világ legeredményesebb kick-box klubja: a versenyzők, családjaik, edzőik és a szponzorok, akik nélkül a csapat sikere nem lenne teljes.

Bővebben...
 
Megnyílt a Csepeli randevú című tárlat az ÁMK galériában Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. december 16. kedd, 11:59

Bővebben...A Kilencágú Korona művészcsoport tagjainak ötéves jubileumi Csepeli randevú című tárlata december 15-én nyílt meg a Nagy Imre ÁMK galériájában. A kiállító művészek (B. Csernyánszky Katalin, Csovelák Edit, Czeglédi Júlia, Katona Kata, Makkai Márta, Orient Enikő, P. Asztalos Mária, Sziráki Katalin, Tóth Gabriella) grafikákat, textileket és minitextil kisplasztikákat ajánlanak a látogatók figyelmébe. A Mi Atyánk szövege textilszalagokon és több elvontabb, filozofikus gondolatokat közvetítő, hittel és vallással kapcsolatos alkotás fogadja az érdeklődőket.

Bővebben...
 
Ötödször rendezik meg a Csep-Gól Kupát Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. december 16. kedd, 10:10

Karácsony után, december 27-én és 28-án immár ötödik alkalommal rendezik meg a Csep-Gól Kupát. Nyolc korosztályban focizhatnak majd a gyerekek egymással két csepeli általános iskola tornatermében.

Bővebben...
 
131 igen: elfogadva a 2015-ös költségvetés Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. december 15. hétfő, 15:48

Bővebben...

Az Országgyűlés hétfőn 131 igen szavazattal, 62 nem ellenében elfogadta a 2015-ös költségvetést. Az államháztartás központi alrendszerének jövő évi bevételi főösszegét 16 312 milliárd 873,0 millió forintban, a kiadási főösszegét 17 190 milliárd 277,1 millió forintban, hiányát pedig 877 milliárd 404,1 millió forintban állapította meg a parlament.

Bővebben...
 
Meleg ebédet oszt az Ökumenikus Segélyszervezet Csepelen Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. december 17. szerda, 09:58

Bővebben...Szerdától egy héten keresztül napi 1000 adag meleg ebédet oszt szét az Ökumenikus Segélyszervezet a rászorulók között Budapesten.

Az Ökumenikus Segélyszervezet hagyományos adventi-karácsonyi jótékonysági akciója keretében hajléktalanokat, valamint rossz szociális körülmények között élő családokat látnak vendégül meleg ebéddel. 
Az ételosztás idén is két helyszínen zajlik: szerdától szombatig Ferencvárosban, vasárnaptól keddig Csepelen várják a rászorulókat étellel, fűtött sátorral és karácsonyi zenével. (Az ételosztásba a tavalyi akcióhoz hasonlóan Németh Szilárd országgyűlési képviselő és Borbély Lénárd, Csepel polgármestere is bekapcsolódik.)

Bővebben...
 
Megszavazták a vasárnapi pihenőnap bevezetését Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. december 16. kedd, 13:44

Bővebben...Megszavazta a parlament kedden a vasárnapi pihenőnap bevezetését, így jövő március 15-étől a hét utolsó napján nem lehet majd dolgoztatni a kereskedelemben.

A KDNP szabad vasárnap néven ismert javaslatát - amelyet fideszes kezdeményezésre a tárgyalás során több ponton is átírtak - 119 igen szavazattal, 40 nem ellenében, 25 tartózkodás mellett fogadták el a képviselők.

Bővebben...
 
„Jót s jól! Ebben áll a nagy titok!” – gondolatok a Szép Magyar Beszéd versenyről Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. december 16. kedd, 13:19

Bővebben...Évtizedes hagyományra nyúlik vissza a Kazinczy-díj Alapítvány országos felhívása az általános iskolások számára, melyben az ifjúság anyanyelvi nevelését és a beszédkultúra javítását tűzte ki célul.

Bővebben...
 
M E G H ÍVÓ Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. december 16. kedd, 10:32

Tisztelt Csepeli Polgárok!


A Csepeli Roma Önkormányzat Testületet tisztelettel meghívja Önöket 2014.december 18-án (csütörtök) 16 órai kezdettel tartandó közmeghallgatására

Helyszín: Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata (1211 Budapest, Szent Imre tér 10. II. emelet 10.)

 

  • Napirend 1. pontja: Közmeghallgatás

Budapest, 2014. december 16.

Kállai József s.k.

elnök

 
Árváknak gyűjtöttek Nagyszalontán, Csepel testvérvárosában Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. december 15. hétfő, 09:13

Bővebben...Több mint 8 millió forintnak megfelelő összeg gyűlt össze Böjte Csaba árváinak a nagyszalontai jótékonysági esten. A városban 11. éve gyűjtenek a Dévai Szent Ferenc Alapítványnak. Az idei rendezvényen a nagyszalontaiak mellett a helyi cégek és vállalkozók adakoztak a gyermekotthon működtetésére. Az esemény díszvendége volt Németh Szilárd országgyűlési képviselő és Borbély Lénárd, Csepel - Nagyszalonta testvérvárosának - polgármestere.

Bővebben...
 
M E G H Í V Ó Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. december 15. hétfő, 13:40

Tisztelt Csepeli Polgárok!


A Csepeli Bolgár Önkormányzat Testülete tisztelettel meghívja Önöket 2014. december 17-én (szerda) 10 órai kezdettel tartandó közmeghallgatására és testületi ülésére.

Helyszín: Csepeli Bolgár Önkormányzat hivatalos helyisége (1097 Budapest, IX. kerület Vágóhíd u. 62.)

Program:

Bővebben...
 
«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»

1. oldal / 527