2014. szeptember 16., kedd
Ma 2014. szeptember 16., kedd, Edit napja van. Holnap Zsófia napja lesz.
Két csepeli győztes a III. Szent István Kupán Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. szeptember 15. hétfő, 08:55

Bővebben...Szeptember 6-7. között, immár harmadik alkalommal rendezték meg a Szent István Kupa kézilabda utánpótlás tornát. Az eseményen öt korosztályban 18 csapat, közel 300 gyermek küzdött az éremkért és a győzteseknek járó kupákért.

Bővebben...
 
A devizahitelesek kártalanításával kezdődik az őszi parlamenti ülésszak Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. szeptember 15. hétfő, 08:37

Hétfőn, kétnapos üléssel kezdődik az Országgyűlés őszi ülésszaka, amelynek első napján Orbán Viktor miniszterelnök is felszólal napirend előtt a tervek szerint. A képviselők az elsők között tárgyalhatják a kormány devizahitelesek kártalanításáról szóló törvényjavaslatát, amely alapján a későbbiekben átlagosan akár harmadával is csökkenhet a devizahitelesek törlesztőrészlete.

Bővebben...
 
Művész(et) bejáró - Kis alkotók, nagy művek Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. szeptember 13. szombat, 20:51

Bővebben...Az élet fűszereit: a zenét, a táncot, a képzőművészetet és a színházat ünnepelte szeptember 13-án a Királyerdei Művelődési Ház. A kerület egyik kulturális központjában a kinti szitáló esőt, szürkeséget a fellépők és közreműködök a ház falai között izgalmas programokkal, finom ízekkel és tartalmas beszélgetésekkel feledtették a családi nap látogatóival.

FOTÓALBUM

Bővebben...
 
KSH: 12,3 százalékkal nőtt az ipari termelés Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. szeptember 12. péntek, 11:47

A termelés az év első hét hónapjában 9,8 százalékkal magasabb volt, mint az előző év azonos időszakában.

Az ipari termelés idén júliusban 12,3 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, a termelés bővüléséhez a járműgyártás, és a hozzá kapcsolódó beszállítói ágazatok mellett az élelmiszeripar és az elektronikus fogyasztási cikkek gyártásának növekedése járult hozzá - közölte a második becslést pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A munkanaphatástól megtisztított index megegyezik a kiigazítatlan indexszel. A termelés az év első hét hónapjában 9,8 százalékkal magasabb volt, mint az előző év azonos időszakában. Az előző hónaphoz képest a szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított ipari kibocsátás júliusban 1,6 százalékkal emelkedett. A most közölt számok megegyeznek az előzetesen publikált adatokkal.

Bővebben...
 
II. Csepeli Ifjúsági Fesztivál Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. szeptember 09. kedd, 14:01

Bővebben...Koncertek (Majka, Curtis, Péterffy Lili), extrém sportágválasztó, országos táncverseny, Street Art & Graffiti Show – mindez egy helyen most szombaton, 2014. szeptember 13-án 10:00-18:00 óráig a Csepel Plazában (1211 Budapest II. Rákóczi Ferenc út 154.-170.) és annak parkolójában. (Rossz idő esetén a Plaza területén belül.)


Tervezett program:

Bővebben...
 
Térképek: Hol fog ma ránk szakadni a havi esőmennyiség? Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. szeptember 12. péntek, 08:30

Bővebben...Nógrádra és Komárom-Esztergomra másodfokú figyelmeztetést adtak ki az özönvízszerű esők miatt, de a Tiszántúl keleti része kivételével országszerte valószínű a felhőszakadás. A délnyugati megyékben pénteken már nem lesz olyan rossz a helyzet.

A Dunántúlon és a középső országrészben pénteken többfelé várható nagy mennyiségű eső (általában 20-45, néhol több mint 50 mm), amely helyenként rövid idő alatt is lehullhat, akár dörgés, villámlás kíséretében. A legsúlyosabb helyzet Nógrádban és Komárom-Esztergom megyében lehet.

Bővebben...
 
Kaszálás és fűnyírás: aktuális munkavégzések a kerületben Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. szeptember 15. hétfő, 08:47

Tisztelt Csepeli Lakosok!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy szeptember 15 - 19. között kaszálási és fűnyírási munkákat végzünk az alábbi helyszíneken:

  • Béke tér
  • Szent László lakótelep
  • Városközpont

Kérjük megértésüket és türelmüket a munkavégzés során.

Bővebben...
 
Extrém sportok, koncertek, táncok fesztivál hangulatban Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. szeptember 13. szombat, 22:28

Bővebben...Második alkalommal rendezték meg Csepelen az Ifjúsági fesztivált, melynek házigazdája a Nemzeti Ifjúságvédő és Tehetségkutató Egyesület és a Csepeli Gyermek - és Ifjúsági Önkormányzat volt. A Csepel Plazába és annak parkolójába ellátogatók színes programkínálatból csemegézhettek.

Bővebben...
 
Családi napot rendeztek a mozgássérültek Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. szeptember 13. szombat, 20:45

Bővebben...A Csepeli Mozgássérültek Önálló Egyesülete (CSMOE) családi napot tartott a Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpontban. A rendezvényen szalonnát sütöttek és kötetlen beszélgetést folytattak a résztvevők. Alkalmi táncosok fellépése és harmonikajáték színesítette a kora délutánig tartó összejövetelt, melyre Borbély Lénárd alpolgármester és Szuhai Erika önkormányzati képviselő, fogyatékosügyi tanácsnok is ellátogatott.

Bővebben...
 
Egy szelet Csepel - Művész(et) Bejáró - FRISSÍTVE! Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. szeptember 06. szombat, 19:29

Bővebben...Kedves Csepeliek!

 

Szeptemberi tematikus szombatjainkat 13-án a Királyerdei Művelődési Háznál folytatjuk.

A RENDEZVÉNY ROSSZ IDŐ ESETÉN IS MEG LESZ TARTVA A MŰVELŐDÉSI HÁZBAN!

Diavetítés, hangszerek bemutatója, kézműves-foglalkozás, perzsaszőnyeg-szövés, tibeti hangtálak, tárlatvezetés, rocktörténeti kiállítás, fotókiállítás, állatsimogató, kalandpark, kisvonat, körhinta, arcfestés, lufibohóc

Program:

- 10.00 Auth Henrik Fesztivál Fúvószenekar

- 10.30 Furfangos garabonciás - Hókirálynő Meseszínpad előadása

- 11.30 Santorini együttes zenél

- 12.30 Aszfaltrajzverseny

- 13.00 Tanfolyami bemutatók

- 14.30 Népek táncai

- 15.45 Ének iskolája

- 17.00 Vastag Tamás

Bővebben...
 
Orbán: Harmadával biztosan csökkennek a törlesztőrészletek Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. szeptember 12. péntek, 08:45

Bővebben...Az uniós források hozzájárulnak versenyképességünk megőrzéséhez – mondta Orbán Viktor a Kossuth rádió péntek reggeli adásában a José Manuel Barrosóval folytatott tegnapi tárgyalásairól. A kormányfő arról is beszélt: a bankok elszámolásának végén átlagosan egyharmaddal biztosan csökkenni fog az adósok fennmaradó hiteleinek törlesztőrészlete.

Bővebben...
 
Önkormányzat 2014 - Egy hónap múlva lesz a települési és nemzetiségi választás Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. szeptember 12. péntek, 07:45

A választási kampány három hete tart, ez idő alatt kellett a választáson induló jelölteknek és szervezeteknek megismertetniük magukat választóikkal, továbbá összegyűjteniük az induláshoz szükséges számú ajánlást.
A Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint a települési önkormányzati választáson 58 ezer jelölt indul, míg az ugyanakkor rendezendő nemzetiségi választáson 12 ezer. 

Bővebben...
 
«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»

1. oldal / 489