2014. október 23., csütörtök
Ma 2014. október 23., csütörtök, Gyöngyi napja van. Holnap Salamon napja lesz.
Németh Szilárd átadta hivatalát Borbély Lénárdnak Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. október 22. szerda, 08:10

Bővebben...Megtörtént a hivatalos polgármesteri átadás és átvétel Németh Szilárd országgyűlési képviselő, leköszönő polgármester és Borbély Lénárd megválasztott polgármester között a polgármesteri hivatalban október 21-én. Dr. Szeles Gábor jegyző jelenlétében aláírták azokat a dokumentumokat, amelyek a hivatal átvételekor szükségesek. „Jó szívvel adom át a polgármesteri széket” – mondta Németh Szilárd. „Tiszta lelkiismerettel veszem át Csepel vezetését” – közölte Borbély Lénárd.

Bővebben...
 
Viharos erejű szélre és sok esőre figyelmeztet a meteorológia Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. október 21. kedd, 13:11

Bővebben...Az ország több pontjára adott ki figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat a szerdai napon várható erős széllökések és jelentős mennyiségű csapadék veszélye miatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szerdától változó erejű, helyenként viharos szél, illetve sok csapadék várható az ország több pontján. Az előrejelzések szerint a délnyugati megyékben már ma késő estétől előfordulhat zivatar, amelyet jelentős mennyiségű csapadék, viharos szél, esetleg jégeső kísérhet.

Bővebben...
 
Az utolsó buszmegállót szépítik a csepeli kisdiákok Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. október 21. kedd, 12:27

Bővebben...A csepeli iskolák diákjai festették ki gyerekrajzokkal az elmúlt hónapban a kerület beton buszmegállóit. A mai napon - ha jól halad a munka - az utolsó, Rákóczi téri buszmegálló is megújul - értesült a Csepel.hu.

Az ötletgazda Németh Szilárd leköszönő polgármester volt, a buszvárakozókat pedig előzőleg a Csepeli Városgazda Zrt. munkatársai tették rendbe.

Bővebben...
 
Megjelent a Csepeli Hírmondó októberi harmadik száma Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. október 21. kedd, 09:25

A tartalomból:

  • Összefoglaló az önkormányzati választásokról. Eredmények, grafikonok. Beszámolunk a megválasztott egyéni és nemzetiségi képviselők megbízóleveinek átadásáról, Borbély Lénárd polgármester beiktatásáról. 
  • Új lendületet vehet Csepel sportélete, miután a csepeli önkormányzat és a Csepel SC Alapítvány megállapodást kötöttek október 10-én. Részletek a lapban. 
  • Álláskeresésben, tanulási nehézségekben,családi és szociális ügyekben, valamint egyéb élethelyzetekben ingyenesen nyújtanak segítséget alternatív utcai mentorok a kerületben.
  • A tizenegy napos, hosszú őszi szünet hasznos eltöltésre adunk tippeket.
  • Október 22-e a Magyar Festészet Napja. Ebből az alkalomból több kiállítás is nyílt a kerületben.
  • Sport, civil élet, kerületi programok, képes összefoglalók. Keresse lapunkat  postaládájában.

Felhívjuk, kedves olvasóink figyelmét, hogy a Csepeli Hírmondó ebben az évben már csak két alkalommal, november 20-án és december 18-án jelenik meg.

 
Sajtóközlemény - Brutális fizika a Jedlik Ányos Gimnáziumban Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. október 20. hétfő, 11:57

Bővebben...Szeptemberben adták át a csepeli Jedlik Ányos Gimnázium új, 21. századi technológiával felszerelt komplex természettudományos laboratóriumát, melyet azóta a diákok és a tanárok is kitörő örömmel vettek birtokba. 2014. október 18-án egy szakmai bemutató napon pedig a csepeli általános iskolák szaktanárai ismerkedhettek meg közelebbről az Öveges-program keretében felújított laborral.

Bővebben...
 
Október 24-26. között pótló autóbuszok járnak a hév-szerelvények helyett Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. október 20. hétfő, 08:57

Bővebben...Figyelem!

Október 24-én üzemkezdettől 26-án üzemzárásig a hév vonalán pótló autóbuszokkal utazhatnak Boráros tér és Csepel - hév végállomás között mindkét irányban.

 
Orbán: a kormány az üzleti világgal együttműködve akarja elérni a teljes foglalkoztatottságot Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. október 21. kedd, 13:23

Bővebben...A kormány a következő négy évben újabb munkahelyeket hoz létre, és az üzleti világgal szorosan együttműködve szeretné elérni a teljes foglalkoztatottságot, és jelentősen növelni a szakképzett munkaerő létszámát - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Budapesten, a Siemens képzési központjának megnyitása alkalmából tartott ünnepségen.

Bővebben...
 
Jön az óraátállítás a hosszú hétvégén Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. október 21. kedd, 12:35

Bővebben...Vasárnap, október 26-án hajnalban egy órával vissza kell állítani az órákat, kezdődik a téli időszámítás.

A hosszú hétvégén, vasárnap kell majd visszaállítani az órákat, hajnali 3-ról 2-re – figyelmeztetett a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt., amely hozzátette, ezzel visszatérünk a normál vagy télinek is nevezett időszámításra.

Bővebben...
 
Az OMSZ szerdára az egész országra riasztást adott ki Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. október 21. kedd, 10:32

Bővebben...Kedden az ország nagy részén erősen felhős, borult lesz az ég, és több helyen is kell esőre számítani, de szerdán visszasírja majd ezt a langy esőt. Ugyanis késő este egy markáns hidegfront érkezik az ország felé.

Az OMSZ szerdára az egész országra riasztást adott ki heves zivatarok, felhőszakadások és széllökések miatt. Szerdán hajnalban mindössze 6-14, napközben pedig legfeljebb 9-14 fok várható.

Bővebben...
 
Németh Szilárd: akinek bizonyítéka van, kérjük, tárja elénk Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. október 21. kedd, 08:23

Bővebben...Az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának fideszes alelnöke az amerikai beutazási tilalomról beszélt a Közbeszédben.

A kormánynak és a Fidesznek nincs takargatnivalója a beutazási ügyben, de egyelőre kevés információ áll rendelkezésükre, hiteles tájékoztatásra lenne szükség - jelentette ki a Duna Közbeszéd című műsorában az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának fideszes alelnöke.

Bővebben...
 
Önkéntesek százai csinosították ki a Csetét Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. október 20. hétfő, 10:30

Bővebben...Festettek, mázoltak, takarítottak, kertészkedtek, bútorokat készítettek a Csete Balázs Szakközépiskolában az intézmény munkatársai, diákjai, valamint a General Electric (GE) cég mintegy 120 önkéntese október 18-án. A General Electric egymillió forintot ajánlott fel a felújítási munkálatok anyagköltségére, a csepeli önkormányzat pedig 200 adag ételt biztosított a résztvevőknek. Az eseményen megjelent Morovik Attila alpolgármester.

Bővebben...
 
Országos kampányértékelő - Borbély Lénárd polgármester Millenárison elhangzott beszéde Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. október 19. vasárnap, 13:28

Bővebben...Tisztelt Miniszterelnök úr! Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves Barátaim!

 

2010-ben a csepeliek új fejezetet nyitottak kerületünk életében. Az elmúlt négy évben Csepelen soha nem látott fejlődés történt, amely a Kormány, a Főváros, és a kerület összefogásával valósulhatott meg.

Megfeszített munkával bebizonyítottuk, hogy jó kezekbe került a városrész irányítása. Az elmúlt 4 évben Csepelt ésszel, szívvel és tisztességgel vezettük. Közös összefogással megvalósítottuk a több évtizeden keresztül csak ígérgetett fejlesztések, és túljutottunk egy mély morális és gazdasági válságon, amely a korábbi éveket jellemezte.

A munkát, az összefogást és a tisztességet most újra meghálálták a választók. Megértették, hogy Csepel kizárólag akkor lehet továbbra is sikeres, ha együttműködik az országgal, együttműködik Magyarország Kormányával, és természetesen a Fővárossal.

Bővebben...
 
«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»

1. oldal / 505