2015. szeptember 04., péntek
Ma 2015. szeptember 04., péntek, Rozália napja van. Holnap Viktor és Lőrinc napja lesz.
Térkép: kiadták az év utolsó narancs hőségriasztását, de nyugaton már esni fog Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2015. szeptember 02. szerda, 07:41

Bővebben...Nyugaton már enyhül a szeptemberi hőség, keleten még 36 fok körüli csúcshőmérsékletet mérhetünk. Éppen ezért a meteorológiai szolgálat másodfokú figyelmeztetést adott ki a Dunától keletre eső tájakra. A Dunántúlon délután már eshet is, zivatarok is előfordulhatnak.

10 megyére másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdára. A sárgával jelzett megyékben a napi középhőmérséklet 25 fok felett alakul, kivéve Szabolcsban, ahol a 27 fokot is meghaladja a napi átlag.

Bővebben...
 
Tematikus foglalkozások kicsiknek és nagyoknak Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2015. szeptember 01. kedd, 14:07

Bővebben...Programsorozat a csepeli Játszóházban

A KMOP-5.1.1/B-12-k-2012-0004 azonosító számú, „Csepel déli lakóközpont szociális célú rehabilitációja” elnevezésű projekt keretében, a Játszóházban zajló ingyenes foglalkozásokra várjuk az érdeklődő gyermekeket és szüleiket. A foglalkozások 2015. május végétől egészen 2015. szeptember végéig tartanak.

Helyszín: Budapest, XXI. kerület, II. Rákóczi Ferenc út 88-92. szám alatti Játszóház, földszinti helyiségek (a volt II. Rákóczi Iskola, bejárat a Szent Imre tér felől).

Mit kínálunk, milyen feltételekkel?

Bővebben...
 
Fut a Csepel-sziget - Családi sport- és egészségnap Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2015. szeptember 01. kedd, 10:00

Bővebben...2015. szeptember 20-án, vasárnap ismét Fut a Csepel-sziget a Csepel Plaza mellett.

A rendezvény fővédnöke Borbély Lénárd, Csepel polgármestere

Előnevezés a futamokra: http://csepelottusa.hu/futacsepel/

 
Ismét várakozáson felüli eredményt értek el a csepeli kick-boxosok az utánpótlás EB-n Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2015. augusztus 31. hétfő, 07:45

Bővebben...Nagy várakozás előzte meg a spanyolországi San Sebastianban rendezett utánpótlás Európa-bajnokságot, hiszen a világ legeredményesebb klubja, a csepeli Halker-KiralyTeam Kick-box Akadémia évek óta a legjobb klub címet zsebeli be itt. Idén azonban a szokottnál is nehezebb dolga volt a versenyzőknek: a 35 ország több mint 1400 indulója ugyanis az Európa-bajnokságok történetének eddigi legnagyobb mezőnyének számított.

Bővebben...
 
Főzőverseny és muzsika a II. Csepeli Lecsófesztiválon Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2015. augusztus 30. vasárnap, 08:23

Bővebben...A tavalyi esztendőhöz képest kétszer annyian, összesen húsz csapat vett részt a II. Csepeli Lecsófesztivál versenyén, amelyet a Nagy Imre ÁMK épülete előtt rendeztek meg augusztus 29-én. Az egész napos eseményen különféle programok várták az érdeklődőket. A leginkább várt műsor a Dolly Roll együttes esti fellépése volt, amelyet több százan hallgattak meg. De előtte még kihirdették a főzőverseny győztesét, aki egy csepeli fiatalember lett, és életében először aratott sikert műkedvelő szakácsként.

KÉPGALÉRIA

Bővebben...
 
Életbe lépett a hőségriasztás Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2015. augusztus 29. szombat, 07:59

Bővebben...Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban egyre melegebb levegő áramlik az ország fölé, emiatt és a sok napsütés következtében a napi középhőmérséklet szombattól keddig 25 Celsius-fok körül, illetve az Alföldön jellemzően e fölött alakul.

A számítások szerint szerdán érkezik majd egy hidegfront, amely véget vet a hőségnek. Az előrejelzés szerint a várható legmagasabb hőmérséklet mind a négy nap 34-35 Celsius-fok lesz.

Bővebben...
 
Felhívás Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2015. szeptember 01. kedd, 15:30

Felhívás a Budapest XXI. kerület Csepel Városrendezési és Építési Szabályzat (CSVÉSZ) jogharmonizációjának partnerségi egyeztetésére

Értesítjük Önöket, hogy Budapest XXI. kerület Csepel Városrendezési és Építési Szabályzat jogharmonizációja került kidolgozásra[1] az alábbi célok  megvalósulása érdekében:

-                magasabb szintű jogszabályi változások átvezetése;

-                a Kerületi Szabályozási Terveken szereplő rajzi jelek értelmezésének egyértelműsítése.

Bővebben...
 
Újabb 25 vadonatúj alacsonypadlós busz áll forgalomba Csepelen Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2015. szeptember 01. kedd, 13:16

Bővebben...2015. szeptember 1-jétől újabb 25 vadonatúj Mercedes Conecto G típusú csuklós, légkondicionált, akadálymentes autóbusz áll forgalomba Dél-Budapest utcáin. A járművek a Fővárosi Önkormányzat megbízásából a VT-ARRIVA Kft. üzemeltetésében a 151-es és a 148-as vonalakon közlekednek majd. Jövő tavaszig összesen 195 vadonatúj autóbusszal fiatalodik a fővárosi járműflotta, így további vonalakra terjesztjük ki az alacsonypadlós szolgáltatást és lehetőség nyílik a régi, környezetszennyező, magaspadlós buszok selejtezésére.

Bővebben...
 
Hajókirándulás a Dunán nyugdíjasokkal a fedélzeten Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2015. szeptember 01. kedd, 08:09

Bővebben...A nyár utolsó napján verőfényes napsütésben közel háromszáz csepeli nyugdíjas hajókirándult együtt a Dunán. A csepeli önkormányzat támogatta három órás sétahajózáson a Zsófia főhercegné rendezvényhajója szelte a vizet, miközben a vendégek folyamatos ellátása mellett élőzene szólt, baráti beszélgetések folytak és közös fényképek készültek emlékbe. A dunai hajózás alkalmából a résztvevők emléklapot kaptak az önkormányzattól.

GALÉRIA

Bővebben...
 
A csepeli kettős gyilkosság: szeptember 7-én a Duna Televízióban Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2015. augusztus 31. hétfő, 07:25

Bővebben...Szeptember 7-én 23 óra 20 perckor vetítik a Duna Televízióban A csepeli kettős gyilkosság - hatalmat mindenáron című dokumentumfilmet, amely a 2009. január 7-én Csepelen történt iskolai kettős gyilkosság eseményeit dolgozza fel. Az alkotás díszbemutatóját április 27-én az Uránia Filmszínházban láthatta a közönség telt ház előtt, döbbent csöndben. A film megtekintését csak 18 éven felülieknek ajánlják, a televízió ezért tűzte ki a bemutatását egy késő esti órára.

Bővebben...
 
25 éves lett a Nagycsaládosok Országos Egyesülete Csepeli Csoportja Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2015. augusztus 29. szombat, 21:17

Bővebben...Szórakoztató szabadtéri programokkal ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját a Nagycsaládosok Országos Egyesülete Csepeli Csoportja augusztus 29-én. A Sport, Szabadidő és Rendezvényközpontban rendezett nagyszabású eseményen számos nagycsalád találkozott újra egymással és tortázással ünnepelte a negyedszázados jubileumot. A csepeli önkormányzat támogatta eseményen részt vett Szuhai Erika önkormányzati képviselő, a szociális, egészségügyi és fogyatékosügyi bizottságának elnöke, Borbély Lénárd polgármester levélben küldte el üdvözletét.

Bővebben...
 
Csapatépítő tréningen vettek részt a csepeli óvodák vezetői Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2015. augusztus 29. szombat, 07:53

Bővebben...Jó hangulatú csapatépítő tréningen vettek részt augusztus utolsó péntekén a csepeli óvodák vezetői. A kalandparkban a foglalkozások célja nem csupán a jó hangulatú időtöltés volt, hanem a későbbi munka könnyebbé tétele is, hiszen egymás mélyebb megismerése hosszú távon az óvodák közötti együttműködést is javítja. A tréning ötletgazdája Hierholczné Faragó Tünde, a Csepeli Egyesített Óvoda intézményvezetője, aki bizakodva tekint a jövőbe.

Bővebben...
 
«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»

1. oldal / 591