2014. október 26., vasárnap
Ma 2014. október 26., vasárnap, Dömötör napja van. Holnap Szabina napja lesz.
Cél a családok támogatása Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. október 22. szerda, 08:17

Bővebben...A rendszer kereteit már korábban kijelölte a kormány, a cél továbbra is az, hogy minél kevesebb adó terhelje a munkából származó jövedelmet – hangsúlyozta Varga Mihály.

A nemzetgazdasági miniszter az M1 Az Este című műsorában elmondta, a most benyújtott adótörvény-módosítások a lehető legkevésbé változtatják meg az adórendszert. A rendszer kereteit már korábban kijelölte a kormány, a cél továbbra is az, hogy minél kevesebb adó terhelje a munkából származó jövedelmet – mondta Varga Mihály. Hozzátette, a forgalom és fogyasztás típusú adóknál a bevétel lehet magasabb, hiszen megadóztatható, ha valaki költi a pénzt, miközben kevesebb adó terhelje a keresetet.

Bővebben...
 
Csepeli siker az ausztriai Duna Kupán Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. október 22. szerda, 07:48

Bővebben...Komoly sikert értek el a magyarok a hosszú múltra visszatekintő öttusa Duna Kupán, amelyet a múlt héten rendeztek Bécsújhelyen. A felnőtt versenyen a lányok a harmadik, a fiúk – közöttük két csepelivel, Brázda Gáborral és Mikó Domonkossal – az első helyen végeztek.

Bővebben...
 
Orbán: a kormány az üzleti világgal együttműködve akarja elérni a teljes foglalkoztatottságot Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. október 21. kedd, 12:23

Bővebben...A kormány a következő négy évben újabb munkahelyeket hoz létre, és az üzleti világgal szorosan együttműködve szeretné elérni a teljes foglalkoztatottságot, és jelentősen növelni a szakképzett munkaerő létszámát - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Budapesten, a Siemens képzési központjának megnyitása alkalmából tartott ünnepségen.

Bővebben...
 
Az utolsó buszmegállót szépítik a csepeli kisdiákok Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. október 21. kedd, 11:27

Bővebben...A csepeli iskolák diákjai festették ki gyerekrajzokkal az elmúlt hónapban a kerület beton buszmegállóit. A mai napon - ha jól halad a munka - az utolsó, Rákóczi téri buszmegálló is megújul - értesült a Csepel.hu.

Az ötletgazda Németh Szilárd leköszönő polgármester volt, a buszvárakozókat pedig előzőleg a Csepeli Városgazda Zrt. munkatársai tették rendbe.

Bővebben...
 
Megjelent a Csepeli Hírmondó októberi harmadik száma Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. október 21. kedd, 08:25

A tartalomból:

  • Összefoglaló az önkormányzati választásokról. Eredmények, grafikonok. Beszámolunk a megválasztott egyéni és nemzetiségi képviselők megbízóleveinek átadásáról, Borbély Lénárd polgármester beiktatásáról. 
  • Új lendületet vehet Csepel sportélete, miután a csepeli önkormányzat és a Csepel SC Alapítvány megállapodást kötöttek október 10-én. Részletek a lapban. 
  • Álláskeresésben, tanulási nehézségekben,családi és szociális ügyekben, valamint egyéb élethelyzetekben ingyenesen nyújtanak segítséget alternatív utcai mentorok a kerületben.
  • A tizenegy napos, hosszú őszi szünet hasznos eltöltésre adunk tippeket.
  • Október 22-e a Magyar Festészet Napja. Ebből az alkalomból több kiállítás is nyílt a kerületben.
  • Sport, civil élet, kerületi programok, képes összefoglalók. Keresse lapunkat  postaládájában.

Felhívjuk, kedves olvasóink figyelmét, hogy a Csepeli Hírmondó ebben az évben már csak két alkalommal, november 20-án és december 18-án jelenik meg.

 
Sajtóközlemény - Brutális fizika a Jedlik Ányos Gimnáziumban Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. október 20. hétfő, 10:57

Bővebben...Szeptemberben adták át a csepeli Jedlik Ányos Gimnázium új, 21. századi technológiával felszerelt komplex természettudományos laboratóriumát, melyet azóta a diákok és a tanárok is kitörő örömmel vettek birtokba. 2014. október 18-án egy szakmai bemutató napon pedig a csepeli általános iskolák szaktanárai ismerkedhettek meg közelebbről az Öveges-program keretében felújított laborral.

Bővebben...
 
Nincs takargatnivaló - Németh Szilárd a Lánchíd Rádióban és a HírTV műsorán Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. október 22. szerda, 07:55

A magyar kormánynak és a Fidesz–KDNP-nek semmilyen takargatnivalója nincs – reagált az amerikai kitiltásokra a parlament nemzetbiztonsági bizottságának fideszes alelnöke.

Németh Szilárd hozzátette: ők is csak annyit tudnak, ami a sajtóban megjelent, és továbbra is tájékoztatást várnak az Egyesült Államokról az állítólagos korrupcióról. Hangsúlyozta: nem kétlik, hogy Washington jogalappal intézkedett, de amíg Budapestet nem tájékoztatja, addig hazánk nem tud lépni. A riporter Simon-Palov Judit.

Németh Szilárd a Magyarország élőben című műsorban is beszélt a témával kapcsolatban. A felvétel elérhető ide kattintva.

 
Németh Szilárd átadta hivatalát Borbély Lénárdnak Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. október 22. szerda, 07:10

Bővebben...Megtörtént a hivatalos polgármesteri átadás és átvétel Németh Szilárd országgyűlési képviselő, leköszönő polgármester és Borbély Lénárd megválasztott polgármester között a polgármesteri hivatalban október 21-én. Dr. Szeles Gábor jegyző jelenlétében aláírták azokat a dokumentumokat, amelyek a hivatal átvételekor szükségesek. „Jó szívvel adom át a polgármesteri széket” – mondta Németh Szilárd. „Tiszta lelkiismerettel veszem át Csepel vezetését” – közölte Borbély Lénárd.

Bővebben...
 
Viharos erejű szélre és sok esőre figyelmeztet a meteorológia Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. október 21. kedd, 12:11

Bővebben...Az ország több pontjára adott ki figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat a szerdai napon várható erős széllökések és jelentős mennyiségű csapadék veszélye miatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szerdától változó erejű, helyenként viharos szél, illetve sok csapadék várható az ország több pontján. Az előrejelzések szerint a délnyugati megyékben már ma késő estétől előfordulhat zivatar, amelyet jelentős mennyiségű csapadék, viharos szél, esetleg jégeső kísérhet.

Bővebben...
 
Az OMSZ szerdára az egész országra riasztást adott ki Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. október 21. kedd, 09:32

Bővebben...Kedden az ország nagy részén erősen felhős, borult lesz az ég, és több helyen is kell esőre számítani, de szerdán visszasírja majd ezt a langy esőt. Ugyanis késő este egy markáns hidegfront érkezik az ország felé.

Az OMSZ szerdára az egész országra riasztást adott ki heves zivatarok, felhőszakadások és széllökések miatt. Szerdán hajnalban mindössze 6-14, napközben pedig legfeljebb 9-14 fok várható.

Bővebben...
 
Németh Szilárd: akinek bizonyítéka van, kérjük, tárja elénk Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. október 21. kedd, 07:23

Bővebben...Az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának fideszes alelnöke az amerikai beutazási tilalomról beszélt a Közbeszédben.

A kormánynak és a Fidesznek nincs takargatnivalója a beutazási ügyben, de egyelőre kevés információ áll rendelkezésükre, hiteles tájékoztatásra lenne szükség - jelentette ki a Duna Közbeszéd című műsorában az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának fideszes alelnöke.

Bővebben...
 
Önkéntesek százai csinosították ki a Csetét Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. október 20. hétfő, 09:30

Bővebben...Festettek, mázoltak, takarítottak, kertészkedtek, bútorokat készítettek a Csete Balázs Szakközépiskolában az intézmény munkatársai, diákjai, valamint a General Electric (GE) cég mintegy 120 önkéntese október 18-án. A General Electric egymillió forintot ajánlott fel a felújítási munkálatok anyagköltségére, a csepeli önkormányzat pedig 200 adag ételt biztosított a résztvevőknek. Az eseményen megjelent Morovik Attila alpolgármester.

Bővebben...
 
«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»

2. oldal / 506