2014. november 23., vasárnap
Ma 2014. november 23., vasárnap, Kelemen és Klementina napja van. Holnap Emma napja lesz.
Kinyílt a hűtő- és fagyasztógépcsere-pályázat Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. november 14. péntek, 08:41

Ismét megkezdődik a jelentkezés az Otthon Melege Program három lakossági energiahatékonysági pályázatának kiírására, először a háztartási gépek jönnek. A három energiahatékonysági pályázatra összesen 2,72 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás áll rendelkezésre. A fűtéskorszerűsítési pályázat keretösszege 1 milliárd forint, a háztartásigép-cserére 627 millió, a nyílászárócsere-pályázatra 1,1 milliárd forint van.

Bővebben...
 
Magyar Nyelv Napja: közös versmondás határon innen és túl Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. november 13. csütörtök, 14:10

Bővebben...A Magyar Nyelv Napját közös versmondással ünnepelték az óvodások az Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtérben megrendezett központi eseményen. Csaknem kilencezer gyermek szavalta el ugyanazokat a verseket a helyi idő szerint fél 11-kor. A közös ünneplésbe a határon túli óvodák is bekapcsolódtak.

KÉPGALÉRIA

Bővebben...
 
Szajlai Csaba: A tét Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. november 13. csütörtök, 09:14

Álláspont. Nem kéne annyira verni bizonyos helyeken a tamtamot, miszerint a devizahiteles mentőcsomag inkább a bankok, mintsem az adósok érdekeit szolgálja.

A Magyar Nemzeti Bank friss jelentése szerint ugyanis az ügyfelek döntő részének jelentősen csökkennek a terhei, példának okáért a friss kalkulációk szerint jóval mérséklődnek a tőketartozások. 

Bővebben...
 
Idén már ötödször negatív az infláció Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. november 12. szerda, 20:04

Bővebben...A fogyasztói árak októberben átlagosan 0,4 százalékkal voltak alacsonyabbak, mint egy évvel korábban, míg szeptemberhez képest 0,3 százalékkal mérséklődtek – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden. Elemzők úgy kommentálták az adatokat, hogy nincs még defláció Magyarországon, az egyszeri tételek nélkül számított maginfláció pozitív, így korai deflációs veszélyről beszélni.

Bővebben...
 
Civilek a politikai pályán Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. november 12. szerda, 15:48

Bővebben...Civil: azt jelenti, polgár. Aztán még azt is: valaki, aki hangsúlyozottan nem tartozik politikai párthoz, sem semmiféle politikai mozgalomhoz. De manapság leginkább azt jelenti: valaki, aki nem akarja megnevezni a mögötte álló politikai erőt.

Civil mozgalmak? Már senki sem hisz abban, hogy nem politikai irányítás alatt működnek. Megint zavaros lett egy fogalom. A nyelvi és fogalmi pontatlanságok kialakulása mögött gyakran bújnak meg kifundált, előkészített politikai játszmák.

Bővebben...
 
Újra lesz karácsonyi díszvilágítás, pótolják a fákat – ülésezett a képviselő-testület Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. november 12. szerda, 09:07

Bővebben...Csepel belvárosa a korábbi esztendőhöz hasonlóan újra díszkivilágításban pompázik a karácsonyi és szilveszteri ünnepek alkalmából, miután a képviselő-testület megszavazta az erre fordítandó pénzösszeget rendkívüli ülésén november 11-én. Arról is döntöttek, hogy még az idén 500 darab fát ültetnek el a kerületben fapótlás céljából.

Bővebben...
 
Orbán Viktor: A kitiltási ügy egyre inkább elveszti a komolyságát Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. november 14. péntek, 08:38

Bővebben...Orbán Viktor miniszterelnök szerint az amerikai beutazási tilalmi ügy egyre inkább elveszíti komolyságát, "egyre zavarosabb az egész dolog". A miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorának nyilatkozott.

Bővebben...
 
Vadászkalandból üzletkötés - Szenteczky János a kispesti bíróságon Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. november 13. csütörtök, 11:49

Bővebben...Vajon milyen lehetőségeket kínált egy baráti vadászat Nagykáta környékén 2008 táján? Erre is válasz született a Kispesti Járásbíróságon folyó perben november 12-én, ahol Szenteczky János, a csepeli MSZP elnöke, a Csevak egykori vezérigazgatója ült a vádlottak padján hűtlen kezelés vádjával. A már tavasszal elkezdődött perben ezúttal két tanút hallgattak meg. Az egyik Cz. György közgazdász végzettségű belső ellenőr, akivel Szenteczky János egy vadászaton ismerkedett össze. A másik tanú dr. N. János Krisztián, aki Szenteczky tanácsadója, majd helyettese volt a Csevakban.

Bővebben...
 
Üzembe helyezték a csepeliek mentőautóját Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. november 13. csütörtök, 08:56

Bővebben...Üzembe helyezték november 12-én a csepeli önkormányzat által 28, 2 millió forintért vásárolt esetkocsit. A Csepeli Mentőállomás előtti parkolónál rendezett ünnepségen Morovik Attila alpolgármester nem mindennapi eseménynek nevezte a mentőautó szolgálatba állítását, mivel országosan Csepel egyedüli a példaértékű támogatással. Beszédében hangsúlyozta, hogy a 4x4-es, „C típusú” Mercedes Sprinter mentőjármű teljes felszereltségét az önkormányzat finanszírozta mintegy kétmillió forint értékben. Az alpolgármester emlékeztetett arra, hogy másfél évvel ezelőtt egymillió forintért vásároltak kapnográfot a mentőállomás gépkocsijai számára. Ezen kívül a lakásprogram keretében öt csepeli mentősnek biztosítottak önkormányzati bérlakást.

Bővebben...
 
Elismerések a Szociális Munka Napján Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. november 12. szerda, 20:00

Bővebben...A Szociális Munka Napja alkalmából köszöntötték a szociális ellátásban dolgozó szakembereket a Radnóti Miklós Művelődési Házban november 12-én.

Idén először polgármesteri elismeréseket is átvehettek a kiemelkedő és színvonalas teljesítményt nyújtó munkájukért a dolgozók.

Bővebben...
 
Szajlai Csaba: Csak semmi pánik! Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. november 12. szerda, 15:47

Álláspont. A devizahitelek forintosítása a Kúria döntésének időpontja óta eltelt időszak átlagárfolyamán vagy a 2014. november 7-én jegyzett napi MNB-árfolyamon történik

Közgazdasági, piaci-hitelességi, ha úgy tetszik, szakmai szempontból teljes mértékben támogatható, hogy a devizahitelek forintosítása a Kúria döntésének időpontja óta eltelt időszak átlagárfolyamán vagy a 2014. november 7-én jegyzett napi MNB-árfolyamon történik majd. Amennyiben ugyanis a kormány élt volna egy kvázi hatósági kurzussal, magyarán sokkal lejjebb vitte volna a svájci frank és az euró jelenlegi piaci értékét, valószínűleg kitört volna egy pénzpiaci pánik Magyarországon. Márpedig semmi más, csak egy pénzpiaci turbulencia lenne képes elsodorni az ország pénz- és reálgazdasági „ügyeit”, és okozhatna politikai-társadalmi krízist. 

Bővebben...
 
A ház előtt a fair bankokról szóló törvényjavaslat Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. november 11. kedd, 19:49

Bővebben...A kormány benyújtotta a fogyasztónak nyújtott hitelről szóló törvény és egyes kapcsolódó törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot az Országgyűlésnek kedd délután.

Előzőleg Trócsányi László igazságügyi miniszter keddi budapesti sajtótájékoztatóján a fair bankokról szóló törvényjavaslatról elmondta: a törvény többek között hatékonyabbá teszi majd a hitelszerződés megkötését megelőző tájékoztatást, valamint szigorúbb feltételekhez köti az egyoldalú kamat-, költség- és díjemeléseket.

Bővebben...
 
«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»

3. oldal / 515