2014. november 01., szombat
Ma 2014. november 01., szombat, Marianna napja van. Holnap Achilles napja lesz.
Kiszelly Zoltán: Amerika pofozóbábuja Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. október 26. vasárnap, 16:56

Az amerikaiak rendre „barátként” fordulnak hozzánk, miközben minapi lépésük egyáltalán nem nevezhető barátinak.

Eddig ugyanis csak a „lator” országok vezetőit tiltották ki területükről. Birodalomként az Egyesült Államok a saját érdekét követi, ám szerencsénkre „kegyes hegemónként” viselkedik, ami a Szovjetunió gyakorlatához képest mindenképpen előnyösebb számunkra. Mindez mit sem változtat azonban azon a tényen, hogy egy integráció kisebb tagja ugyanúgy nem vagy csak alig tudja a fő hatalommal szemben saját jól felfogott érdekét érvényesíteni.

Bővebben...
 
Jön az óraátállítás a hosszú hétvégén Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. október 21. kedd, 11:35

Bővebben...Vasárnap, október 26-án hajnalban egy órával vissza kell állítani az órákat, kezdődik a téli időszámítás.

A hosszú hétvégén, vasárnap kell majd visszaállítani az órákat, hajnali 3-ról 2-re – figyelmeztetett a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt., amely hozzátette, ezzel visszatérünk a normál vagy télinek is nevezett időszámításra.

Bővebben...
 
Orbán: nem jelent nehéz terhet a magyar büdzsére az új EU-stratégia Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. október 24. péntek, 15:53

Bővebben...Magyarország számára fontos szempont volt, hogy az Európai Unió új klíma- és energiastratégiája ne rójon súlyos terhet a magyar költségvetésre, és ezt sikerült teljesíteni - közölte az EU állam-, illetve kormányfőinek kétnapos brüsszeli tanácskozása után Orbán Viktor miniszterelnök.

Bővebben...
 
Megállapodtak a klíma- és energiastratégiáról az EU-csúcson Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. október 24. péntek, 09:36

Bővebben...Megállapodásra jutottak péntek hajnalba nyúló megbeszéléseiken az Európai Unió állam-, illetve kormányfői a közösség 2030-ig szóló klíma- és energiastratégiájáról - jelentette be a csúcstalálkozó első napjának végeztével Herman Van Rompuy, az Európai Tanács elnöke.

Bővebben...
 
Borbély Lénárd polgármester október 23-án elhangzott emlékező beszéde Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. október 23. csütörtök, 21:01

Bővebben...Tisztelt Csepeliek!

Kedves emlékező közösség!

 

Vajon mi jut eszünkbe, ha azt halljuk 1956. október 23-a? Életkortól függően kinek-kinek más.  Sokan idéznék, hogy a szabadságharc után rengeteg embert végeztek ki, és nagyon sokan kerültek börtönbe, és csak megbecsülni lehetne azok számát, akik emigráltak, hátrahagyva hagyományaikat, rokonaikat, gyermekkorukat, máshol telepedtek le a várt szabadság reményében.
Jómagam azon fiatal generációhoz tartozom, akik már csak tankönyvből tanulták, visszaemlékezésekben olvasták az 1956-os forradalom és szabadságharc történéseit, a magyar csodát és a szörnyű, kegyetlen megtorlást.

Bővebben...
 
Felvonták a nemzeti lobogót a Kossuth téren - Áder János a 301-es parcellában koszorúzott Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. október 23. csütörtök, 13:34

Bővebben...Katonai tiszteletadás mellett felvonták az ország nemzeti lobogóját az 1956-os forradalom és szabadságharc 58. évfordulóján, csütörtök reggel, Budapesten a Parlament előtti Kossuth Lajos téren.

Az eseményen közreműködött a Központi Katonazenekar és a Nemzeti Lovas Díszegység. Az ünnepi ceremónián jelen volt mások mellett Áder János köztársasági elnök, Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Pintér Sándor belügyminiszter, Bakondi György országos katasztrófavédelmi főigazgató, Papp Károly országos rendőrfőkapitány, Benkő Tibor, a Magyar Honvédség vezérkari főnöke, valamint a diplomáciai testület képviselői.

Bővebben...
 
Közlemény a Csepeli út forgalomkorlátozásának feloldásáról Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. október 23. csütörtök, 09:02

Bővebben...Tisztelt Csepeli Lakótársak!

Tisztelt Csepeli és Agglomerációs Autósok!

 

Az elmúlt két hétben kísérleti jelleggel, mesterségesen korlátoztuk a Plútó utca átmenő forgalmát, melyet a szigetszentmiklósi Üdülő sor teljes lezárása és felújítása miatt meg kell szakítani. A kerület stratégiai célja Csepel lakóövezeteinek átmenő forgalomtól való minél nagyobb mentesítése.

A beavatkozással számottevően csökkent a forgalom, és az ezzel járó a mindennapos bűz, zaj, rezgés, dugók, balesetek a Csepeli úton, az Orion, a Szabadság és az Arany János utcákban. De tágabb környezetében is sok köszönő levelet kaptunk az Erdősor, az Akácfa és a Krizantém utcákból és a Puli, Cirmos, Csikó, Nyuszi sétányokról.

Bővebben...
 
Kolóra emlékeztek a félmaratoni versenyen - csepeli sportolók is teljesítették a távot Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. október 25. szombat, 07:01

Bővebben...Nemzeti ünnepünkön, október 23-án rendezték a BBU félmaratoni futóversenyt, amelyen több csepeli sportoló is részt vett és teljesítette a 21,1 kilométeres távot.

Bővebben...
 
Az állami közműholding lehet a legolcsóbb Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. október 24. péntek, 09:38

Bővebben...Az állami közműholding lesz a legolcsóbb - írja a Magyar Nemzet pénteki számában.

Németh Lászlóné, a Miniszterelnökség nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkára a lapnak adott interjúban elmondta: rövidesen dönthet a kormány arról, hogy új áramszolgáltató építésével vagy egy meglévő társaság felvásárlásával biztosítja-e a villamos energiát a lakosságnak a közműholdingban.

Bővebben...
 
Áder: 1956 a bizonyíték arra, hogy van értelme az áldozatnak Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. október 23. csütörtök, 21:10

Bővebben...A köztársasági elnök szerint 1956 a bizonyíték arra, hogy van értelme az áldozatnak, van értelme a bátor kiállásnak, van értelme az erkölcsi helytállásnak.

Október 23-a nemcsak más nemzetek tagjainak adott reményt, hanem a '89-es szabadságküzdelmekhez is erkölcsi példát nyújtott - hangsúlyozta Áder János csütörtök este a forradalom és szabadságharc 58. évfordulója alkalmából az Operában rendezett díszelőadáson elmondott beszédében.

Bővebben...
 
1956 hőseire emlékeztek Csepelen Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. október 23. csütörtök, 15:37

Bővebben...Csepelen 1956. október 23-ára emlékezve megkoszorúzták a Görgey Artúr téren Tóth Ilona emléktábláját és szobrát, valamint a magyar szabadság és függetlenség mártírjai emlékére  állított emlékművet a kerületi önkormányzat elöljárói, a civil szervezetek képviselői és a megemlékezők.

KÉPGALÉRIA

Bővebben...
 
Családi játszóház az iskolában Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. október 23. csütörtök, 08:38

Bővebben...A Széchenyi István Általános és Kéttannyelvű Iskola 2014 tavaszán elnyerte a regisztrált Tehetségpont címet, és ebben a tanévben beindította Tehetséggondozó programját. Szeptemberben három alkalommal szerveztek nagy sikerű – logikai képességeket fejlesztő – játszóházat diákjaik részére.

Legutóbb október 11-én rendeztek Tehetségpont Családi Játszóházat az iskolában, mely fergetegesen sikerült. Több mint 80 fő vett részt az eseményen: tanulók, szülők és tanárok vegyesen.

Bővebben...
 
«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»

3. oldal / 508