2014. szeptember 17., szerda
Ma 2014. szeptember 17., szerda, Zsófia napja van. Holnap Diána napja lesz.
Nyugdíjba vonult Harangozó Imre plébános Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. szeptember 10. szerda, 15:38

Bővebben...Harangozó Imre atya nyugdíjba vonulása alkalmával 79. születésnapján hálaadó szentmisét tartottak és egyben köszöntötték utódját, Kertész Péter plébánost szeptember 9-én a belvárosi római katolikus templomban.

A Csákváron született Imre atyát július 15-én Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök helyezte nyugállományba. 55 évet töltött aktívan Isten szolgálatában. Lelkipásztori munkáját az egyházmegye kötelékében káplánként, plébánosként és esperesként végezte. 1959-ben Székesfehérváron szentelték pappá.

Bővebben...
 
Meghívó - ÉLETMENTŐ NAP október 4-én Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. szeptember 10. szerda, 13:11

Bővebben...Kedves Csepeliek!

 

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata, az Országos Mentőszolgálat, a XXI. kerületi Rendőrkapitányság és a Fővárosi XXI. Kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság tisztelettel meghívja Önöket október 4-én a Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpontban (1213 Budapest, Hollandi út 8.) tartandó Életmentő Napra.


Program:

9.30 A rendőr, mentő- és tűzoltó autók gyülekezése a Szent Imre téren

10.30 Az önkormányzat által vásárolt új mentőautó átadása a Szent Imre téren

10.50 A felvonulók elindulnak a Szent Imre térről a Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpontba

Bővebben...
 
Már a riasztást is kiadták - itt várható felhőszakadás Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. szeptember 10. szerda, 08:17

Bővebben...Két északnyugati és két délkeleti megye kivételével az ország egész területére figyelmeztetéseket adott ki a meteorológiai szolgálat a felhőszakadás, illetve a nap folyamán várható jelentős mennyiségű eső miatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdai veszélyjelzése szerint a nap folyamán több mint 20 milliméternyi csapadék hullhat Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Zala és Pest megyében, valamint Budapesten, ezért ezeken a területeken elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Bővebben...
 
„Átalakulások” a Csepel Galériában Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. szeptember 10. szerda, 07:36

Bővebben...Tizenkilenc textilművész alkotásaiból nyílt kiállítás a Csepel Galériában Minta-Metamorfózis címmel. A textilkészítés és használat már a történelem előtti időkre nyúlik vissza. Korok és stílusok változtak, változnak, de e művészeti ág fejlődése töretlen. A világ állandóan változik és ez a kiállítás is az újítás jegyében fogant, hiszen a textilesek különböző technikával, eljárásokkal készítették el alkotásaikat.

Bővebben...
 
ÉRTESÍTÉS ÜZEMSZÜNETRŐL - téliesítés a Csepeli Fürdőben Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. szeptember 09. kedd, 12:03

Bővebben...Tisztelt Csepeli Polgárok!

 

A Csepeli Fürdő 2014. évi téliesítése megkezdődik, ezért 2014. szeptember 14-én üzemzáráskor előreláthatólag két hétre bezár.

Tervezett nyitás: 2014. szeptember 29.

Bérlettel rendelkező vendégeink természetesen a fennmaradó alkalmakat a nyitás után 2 hétig felhasználhatják.

 
Megkezdődött Szenteczky János rágalmazási pere Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. szeptember 09. kedd, 11:12

Kedden délelőtt megkezdődött Szenteczky János vádlott, a csepeli MSZP-elnökének és fővárosi alelnökének rágalmazási pere. A politikus második a balliberális pártok csepeli kompenzációs listáján. Hűtlen kezelés vádjával illetve annak gyanúja miatt több más bírósági eljárás vagy nyomozás is folyik ellene. Amennyiben a baloldal nyerni tud ősszel Csepelen, a kerület pénzügyeit felügyelő alpolgármesterré választhatják.

Bővebben...
 
Rendbe teszi az önkormányzat a királyerdei "Kis Posta" környékét Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. szeptember 10. szerda, 14:19

Bővebben...Sokéves huzavona után végre eladja a tulajdonosa azt a Mély utcai romos épületet és telket, ami miatt eddig nem lehetett rendbe tenni és megszépíteni a királyerdei "Kis Posta" környékét. A képviselők úgy módosították a csepeli adósság-kezelési programot, hogy több embernek segíthessenek. Iskolai sporteszköz-beszerzésekről, defibrillátorok vásárlásáról és a "Ments Életet Alapítvány" támogatásáról is döntöttek a képviselők.

Bővebben...
 
Jelentős kedvezmény a szigetszentmiklósiaknak: környéki hév-bérlettel utazhatnak több buszjáraton Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. szeptember 10. szerda, 10:21

Szabó József polgármester kezdeményezésére, a Szigetszentmiklósi Önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ között létrejött megállapodás alapján 2014. szeptember 10-étől, szerdától kedvezőbb utazási lehetőségeket kínálunk a település lakóinak, illetve a rendszeresen arra közlekedőknek, ugyanis több szigetszentmiklósi buszjáraton elfogadunk egyes környéki hév-bérleteket.

Bővebben...
 
Példaértékű a magyar rezsicsökkentés - Megjelent a Magyar Fórum legfrissebb száma Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. szeptember 10. szerda, 07:53

Bővebben..."Elértük, hogy a magyar családok fizessék az Európai Unióban az egyik legalacsonyabb villamosenergia-díjat... Holdingba szervezzük majd a villamos energia-, a földgáz-és a távhő közszolgáltatásokat" - nyilatkozta Németh Szilárd országgyűlési képviselő, Csepel polgármestere, a Fidesz rezsicsökkentésért felelős politikusa a Magyar Fórumnak. A vele készült interjú a lap 5. oldalán olvasható.

A kormány 2012 decemberében határozta el a rezsicsökkentést, a mostani lépés ennek már a harmadik szakasza, ezúttal 5,7 százalékkal lett olcsóbb az áram.

 
Rögtön jövök! - Pályázat meghosszabbítva! Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. szeptember 09. kedd, 12:23

Bővebben...Az üres üzletek kirakatainak esztétikai rendezésére és innovatív kedvezményes hasznosítására pályázatot írt ki a Pestszentlőrinc-Pestszentimre és Csepel önkormányzata, melynek pályázati határidejét most meghosszabbítjuk.

A pályázati felhívás letölthető ide kattintva.

A kedvezményes konstrukció keretében az üzletek felújítási és használati költségeit, valamint a végezni kívánt tevékenység gyakorlásához szükséges ráfordítást beszámítják a bérleti díjba. A nyertes vállalkozások az elvégzett felújítások költségét 3-5 éves időtartamra kötött szerződés keretében lakhatják le. 

Bővebben...
 
Koszorúzás Teller Ede halálának 11. évfordulóján Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. szeptember 09. kedd, 11:43

Bővebben...Néma főhajtással emlékeztek meg szeptember 9-én Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzatának elöljárói a tizenegy éve elhunyt világhírű tudósról.

Teller Ede szobránál Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármester, valamint dr. Szeles Gábor jegyző helyezte el a megemlékezés koszorúját.

Bővebben...
 
Felhívás az őszi cserjeültetési programban való részvételre Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. szeptember 09. kedd, 09:21

Bővebben...Tisztelt Csepeliek!


A tavaszi ”Virágos Csepelért” felhívás folytatásaként az önkormányzat meghirdeti az ”Őszi cserjeültetési” programját!

Az önkormányzat évről évre igyekszik növelni a virágos felületek számát, és törekszik a zöldterületek fejlesztésére és egyre magasabb színvonalú fenntartására.

Bővebben...
 
«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»

3. oldal / 489