2014. október 24., péntek
Ma 2014. október 24., péntek, Salamon napja van. Holnap Blanka és Bianka napja lesz.
Háromnapos jazz verseny és egy világsztár az Egressyben Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2013. március 08. péntek, 21:34

Bővebben...Március 8-án, pénteken ismét megtelt az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola koncertterme, a tíz órakor kezdődő megnyitóra. A szépszámú érdeklődő jelenlétében Balogh Gábor igazgató konferálása mellett, a Nagytiszteletű Hantos Péter, a Tököl-Halásztelki Református Egyházközség lelkipásztora köszöntötte a háromnapos verseny résztvevőit. Mint elmondta, jazz versenyt még nem nyitott meg, de a Biblia ide vágó 150. zsoltárában megkapta a segítséget: ”Dicsérjétek őt kürtzengéssel, dicsérjétek őt hárfán  és citerán, dicsérjétek őt dobbal, dicsérjétek őt hegedűkkel és fuvolákkal" - Ezek szerint jó helyre jöttem”.

Bővebben...
 
Adósságkezelés a Humán Szolgáltatások Igazgatósága Családsegítő Központjában Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2013. március 08. péntek, 11:58

Az adósságkezelési tanácsadás és az ehhez kapcsolódó adósságcsökkentési támogatás, a Budapest XXI. kerületben bejelentett vagy tartózkodási címmel rendelkező, életvitelszerűen a hátralékkal érintett ingatlanban élő egyének, illetve családok számára nyújt segítséget, ha azok a jogszabályban és az 53/2011. (XII. 15.) számú hely rendeletben meghatározott feltételeknek megfelelnek.

Jelen tájékoztatás a szolgáltatás igénybevételének fontosabb alapfeltételeit tartalmazza. A részletes feltételekről az adósságkezelési tanácsadó, valamint a családgondozó tud tájékoztatást nyújtani!

Bővebben...
 
HÉV-baleset: nem lehetett öngyilkosság, ma temetik el F. Dávidot Ózdon Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2013. március 08. péntek, 08:47

Ma délután fél 3-kor temetik el F. Dávidot Ózdon. Az elhunyt fiatalember korábbi klubja, az Ózdi FC gyászközleményben számol be sporttársuk tragikus elvesztéséről. Az Athletico 07 Budapest FC futballcsapata, amelyben a fiatal labdarúgó utoljára focizott, hétvégi mérkőzésén fekete mezben lépett pályára, s még a sérültek is játékra jelentkeztek csapattársuk emléke előtt tisztelegve. Noha a mérkőzést elveszítették, a csapat által szerzett három gólt F. Dávid csatár javára írták. „Mesterhármassal búcsúzott csapatunktól F. Dávid” – adták hírül Facebook oldalukon.

Bővebben...
 
Rezsicsökkentés: jön a folytatás - „Várjuk már, várjuk az új magyar csodákat” Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2013. március 07. csütörtök, 13:01

Bővebben...

Németh Szilárd országgyűlési képviselő, a rezsicsökkentés végrehajtását ellenőrző munkacsoport vezetője március 6-án, szerdán a Békásmegyeri Közösségi Házban tartott előadást "Igaz, hogy olcsóbb?" címmel. A fórumon a képviselő a szolgáltatók hozzáállására és a rezsicsökkentés tervezett bővítésére is külön kitért.

Bővebben...
 
Klinghammer István ritkábban unokázhat Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2013. március 07. csütörtök, 09:09

Bővebben...Klinghammer István akadémikus, professor emeritus életében változást jelent, hogy február 28-ától a felsőoktatásért felelős államtitkárrá nevezték ki. „Korábban gyakran dohogtam az oktatás javítása érdekében, most megkértek, hogy tegyem jobbá” – mondta érdeklődésünkre a professzor. A Csepelen élő tudós csupán azt sajnálja, hogy délutánonként már nem ő viheti haza az unokáját a közeli óvodából, mivel a munkájával járó kötelességek miatt valószínűleg késő estig a munkahelyén lesz.

Bővebben...
 
Kőrösi Sándor halálának 55. évfordulójára emlékeztek Csepelen Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2013. március 06. szerda, 14:07

Bővebben...Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Kőrösi Sándor magyar katonatiszt halálának 55. évfordulójára emlékezett a Csepeli Temetőben március 6-án. Az 1956-os forradalomban elesett hősök és kivégzett mártírok emlékére állíttatott kopjafánál a csepeli ellenállásban elhunyt főhadnagyra Kovács Sándor vezérőrnagy, 56-os halálra ítélt, Csepel Díszpolgára emlékezett. Felidézte a Szekszárdon született, majd 1948-ban önkéntes katonai szolgálatra jelentkező egykori bajtársa életútját.

Bővebben...
 
Orbán: Mázsás terhektől szabadul meg Budapest Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2013. március 08. péntek, 12:08

Bővebben...Bejelentették: több mint 100 milliárd forint adósságot vállal át az állam a fővárostól (egyedülálló módon Csepel adósságállományának 70 százalékát vállalja át az állam a többi kerület 40 százalékával szemben - a szerk.). Orbán Viktor és Tarlós István pénteken alá is írta az erről szóló dokumentumokat.

„Olyan megállapodást fogunk most aláírni, amelyen sokat dolgoztunk, amelynek tartalmáról alaposan és hosszasan egyeztettünk” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Budapest-szerződés aláírásakor pénteken a városházán. A kormányfő egyben megköszönte Tarlós István főpolgármester együttműködő magtartását is.

Bővebben...
 
Kézimunka és szőnyegszövő kiállítás Csepelen Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2013. március 08. péntek, 11:25

Bővebben...Március 7-én a Királyerdei Művelődési Házban a helyi Kézimunka és Szőnyegszövő Szakkör tagjai mutatták be alkotásaikat. A kiállítás megnyitóján Szaniszló Piroska megbízott vezető köszöntötte a megjelent kiállítókat és az érdeklődőket. Elmondta, nagyon becsüli azokat a jobbára nyugdíjas embereket, akik hétről-hétre ide járnak, valamint otthon a házimunka és az unokák mellett kötögetnek, horgolnak és szőnek.

Bővebben...
 
Nőnapi köszöntés Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2013. március 07. csütörtök, 13:52

Bővebben...A hölgyeknek, asszonyoknak, kicsiknek és nagyoknak, fiataloknak és idősebbeknek boldog nőnapot kíván a csepeli önkormányzat nevében: Németh Szilárd országgyűlési képviselő, Csepel polgármestere, Borbély Lénárd országgyűlési képviselő, Csepel alpolgármestere, Ábel Attila alpolgármester és Morovik Attila alpolgármester.


 
Meghívó: megemlékezés Mansfeld Péter születésének 72. évfordulója alkalmából Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2013. március 01. péntek, 14:11

Tisztelt Csepeli Polgárok!

 

Budapest XXI. kerület Csepel Önkormányzata tisztelettel meghívja Önöket Mansfeld Péter születésének 72. évfordulója alkalmából tartandó megemlékezésére.

Időpont: 2013. március 10. 9 óra

Helyszín: Weiss Manfréd Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium (1211 Budapest, Posztógyár utca 10.)

 
HÉV-baleset: nem lehetett öngyilkosság: a család várja a szemtanúk jelentkezését Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2013. március 05. kedd, 20:23

Az igazságügyi orvosszakértő által kiállított halottvizsgálati bizonyítvány szerint nem öngyilkosság miatt veszthette életét a 21 éves F. Dávid, akit február 28-án a hajnali órákban gázolt el a HÉV a Szabadkikötő és a Kvassay híd között. Az ügyet a Budapesti Rendőr-főkapitányság rendkívüli haláleset osztálya igazságügyi orvos szakértők bevonásával közigazgatási eljárás keretében vizsgálja. A rendőrség egyelőre kizárja, hogy bűncselekmény történt volna.

Bővebben...
 
Március végén kezdődik a fővárosban a házhoz menő, szelektív hulladékgyűjtési rendszer kialakítása Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2013. március 06. szerda, 13:57

Bővebben...Társaságunk 2013. március 25-én, a gyűjtőtartályok kiszállításával megkezdi a fővárosban a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés Budapest teljes területére, fokozatosan történő kiterjesztését. A teljes lefedettség várhatóan 22 hónap alatt, 2015-re valósul meg. (A leendő csepeli tartályok helye megtekinthető ide kattintva.)
A projekt finanszírozása megoldott, miután a Fővárosi Önkormányzat sikerrel pályázott európai uniós forrásra. Szolgáltatásunk keretében a lakóingatlanoknál a papír, valamint a műanyag és fém frakciók együtt kerülnek begyűjtésre.

Bővebben...
 
«ElsőElőző251252253254255256257258259260KövetkezőUtolsó»

253. oldal / 505