2014. október 21., kedd
Ma 2014. október 21., kedd, Orsolya napja van. Holnap Előd napja lesz.
Biblia és művészet Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2013. március 04. hétfő, 12:16

Bővebben...A világhírű Liszt- és Kossuth-díjas Szakcsi Lakatos Béla Biblia és művészet címmel zongorakoncerttel egybekötött kurzust tart az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola színháztermében a II. Országos Jazz-zenei verseny keretében 2013. március 8-án 15 órától.
Az eseményre a belépés díjtalan.

 
Elbúcsúztatták Hegyi Balázst, a Jedlik legendás tanárát Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2013. március 04. hétfő, 09:33

Bővebben...Szombaton délelőtt a tabáni Alexandriai Szent Katalin plébániatemplomban elbúcsúztatták Hegyi Balázs tanár urat, a Jedlik Ányos Gimnázium 2013. február 5-én elhunyt magyar-latin szakos tanárát – értesült a Csepel.info.

A gyászmisén többek között megemlékezett a legendás tanárról Zanati Béla, a Jedlik Csepel Örökség díjas korábbi igazgatója valamint Bese Benő, az intézmény jelenlegi vezetője is. Az önkormányzatot Németh Szilárd országgyűlési képviselő, csepeli polgármester és Ábel Attila alpolgármester képviselték.

Bővebben...
 
Egyre több az ételérzékeny vagy allergiás gyerek: a főzelék sem mumus Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2013. március 03. vasárnap, 12:28

Bővebben...Az első kérdések egyike az óvoda vagy iskola után hazatérő gyerekhez: mi volt az ebéd? A válasz legtöbbször az, hogy valamilyen leves, utána hús, vagy tészta. A közétkeztetés aktuális kérdéseiről a kerület szakembereivel beszélgettünk.

Bővebben...
 
Tarlós: Óriási siker az adósságátvállalás Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2013. március 02. szombat, 18:02

Bővebben...A BKV adósságállománya 2010 óta hetvennyolcról hatvankét milliárd forintra csökkent– nyilatkozta Tarlós István a Magyar Hírlapnak.

A kormánnyal és a miniszterelnökkel soha nem volt rossz munkakapcsolata, azt pedig, hogy a kormány átvállalja a főváros adósságának hatvan százalékát, óriási sikerként kell elkönyvelni - hangsúlyozta Tarlós István.

Bővebben...
 
Matolcsy lesz az új jegybankelnök Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2013. március 01. péntek, 14:42

Bővebben...A miniszterelnök Matolcsy Györgyöt jelöli a Magyar Nemzeti Bank élére. Orbán Viktor pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt is bejelentette: Varga Mihály eddigi tárca nélküli miniszter váltja Matolcsy Györgyöt a nemzetgazdasági tárca élén.

Bővebben...
 
Adósságátvállalás: Csepel végül 70%-ot kapott Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2013. február 28. csütörtök, 22:27

Bővebben...Budapesten egyedülálló módon Csepel adósságállományának 70%-át vállalja át az állam. Az erről szóló megállapodást csütörtökön írta alá Németh Szilárd országgyűlési képviselő, Csepel polgármestere – értesült a Csepel.info.

Bővebben...
 
Tizenketten kaptak magyar állampolgárságot Csepelen Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2013. március 04. hétfő, 12:12

Bővebben...2013. március 4-én tizenketten kapták meg a magyar állampolgárságot a csepeli polgármesteri hivatalban. A Himnuszt és az eskütételt követően a jelenlévők Németh Szilárd országgyűlési képviselőtől, Csepel polgármesterétől egy Szent Istvánt ábrázoló dossziéban vehették át irataikat. Ezután Wass Albert Üzenet haza című versét hallgatták meg a jelenlévők, majd a polgármester az Alaptörvényből idézett, melyet a Szózat követett.

Bővebben...
 
Színvonalas sportbemutatókkal nyitott ki a strand (frissítve, videóval!) Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2013. március 01. péntek, 14:37

Bővebben...Március 1-jén megnyitotta kapuit az eddig csak nyáron üzemelő Csepeli Strand. Az ünnepélyes megnyitón a városvezetés mellett olimpiai és világbajnok sportolók is tiszteletüket tették, s látványos sportbemutatók is színesítették a programot. A strand üzemeltetője a csepeli önkormányzat lett, árai pedig a legalacsonyabbak Budapesten.  

A fotógaléria elérhető ide kattintva.

Bővebben...
 
Tolerancia vagy szeretet? Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2013. március 02. szombat, 19:53

Divatos szó a tolerancia. Azt jelenti, hogy eltűrjük a másik ember viselkedését, megjelenését, vallását, gondolkodásmódját és szóhasználatát, kultúráját, öltözködését akkor is, ha ez nem találkozik föltétlen a mi felfogásunkkal, ízlésünkkel. Néha vádak érnek minket, miszerint a magyar társadalom intoleráns, azaz nehezen tűri a különböző felfogásokat. Lehet némi igazság ebben a kritikában.

Bővebben...
 
Egy 21 éves fiatal halt meg a csütörtöki HÉV-balesetben Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2013. március 01. péntek, 20:50

A rendőrség közigazgatási eljárás keretében rendkívüli haláleset miatt vizsgálja azt a halálos HÉV-balesetet, amely február 28-án történt a Szabadkikötő és a Kvassay híd között a hajnali órákban – tudtuk meg a rendőrségtől származó információkból. A gázolásban elhunyt 21 éves fiatalembert azonosították. Az elsődleges adatok szerint nem zárható ki, hogy öngyilkosság történt. Bűncselekmény gyanúja nem merült fel, a halál körülményeit vizsgálják.

Bővebben...
 
Elfogadták a költségvetést: leszámolnak az adóssággal Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2013. március 01. péntek, 12:36

Bővebben...Csepel idei költségvetése sikertörténet, mert 20 év után ez az első alkalom, hogy a bevételek és a kiadások egyensúlyban vannak, vagyis nem kell folyó évi hiánnyal számolni. Ráadásul a fővárosban egyedülálló módon Csepel adósságállományát 70 százalékos arányban vállalja át az állam. A polgármester javaslatára a bölcsődei és óvodai tisztasági csomagokat a jövőben az önkormányzat vásárolja meg, az iskolásoknak színházi program indul, 50 millió forint alapot hoztak létre a házi csatorna-rákötések támogatására, és még az infláció arányában sem emelkednek a szociális jellegű térítési díjak. Többek között erről döntöttek a csepeli önkormányzat képviselői a csütörtök esti testületi ülésen.

Bővebben...
 
Csepeli Konzultáció Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2013. február 28. csütörtök, 18:31

Bővebben...Tisztelt Csepeli Polgárok!


Csepel Önkormányzatának képviselő-testületével közösen úgy döntöttünk, hogy a legfontosabb közös ügyeinkről teljes körű párbeszédet, vagyis konzultációt indítunk a kerület lakosságával. A Csepeli Konzultáció célja, hogy az itt élők maguk döntsenek arról, hogyan költsük el a kerület fejlesztésére elkülönített egymilliárd forintot.

Bővebben...
 
«ElsőElőző251252253254255256257258259260KövetkezőUtolsó»

253. oldal / 503