2014. november 29., szombat
Ma 2014. november 29., szombat, Taksony napja van. Holnap András és Andor napja lesz.
Dokumentumfilm készült Kolonics Györgyről Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. november 20. csütörtök, 08:21

Bővebben...Egész estés dokumentumfilm készült a hat évvel ezelőtt tragikus körülmények között elhunyt olimpiai bajnok kenus legendáról, Kolonics Györgyről.

Bővebben...
 
Sajtóközlemény - Férőhelybővítés a csepeli Aprajafalva Óvodában Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. november 19. szerda, 11:34

Bővebben...Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata 2014 szeptemberében egy 200 millió forint uniós támogatású óvodafejlesztési projektet valósított meg a Közép-Magyarországi Operatív Program keretében. A projekt összköltsége 210,53 millió forint volt. A projektben a csepeli Aprajafalva Óvoda 3 új csoportszobás épületszárnnyal történő bővítésére és a jelenlegi épületek, illetve az udvar részleges felújítására került sor.

Bővebben...
 
Megjelent Kvasznay Gulyás Margit képzőművészeti albuma Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. november 18. kedd, 21:44

Bővebben...Kvasznay Gulyás Margit festőművész emlékére életművét reprezentáló művészeti album jelent meg a csepeli önkormányzat támogatásával november 18-án. A könyvet Burány Tamás nyomdász mutatta be az Erdei Éva Galéria Kvasznay Péter Termében összegyűlt baráti társaságnak.

Bővebben...
 
Elfogadta a parlament a jövő évi adócsomagot Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. november 18. kedd, 11:56

Bővebben...Elfogadta a parlament kedden a jövő évi adótörvényeket. A képviselők 128 igen szavazattal, 30 nem ellenében hagyták jóvá az adócsomagot, amely az adórendszer alapjain nem változtat, ugyanakkor több fontos változtatást is hoz: ezentúl adókedvezmény jár a házasságkötés után, folytatódik a munkahelyvédelmi akció, a kártyás fizetéseknél éves lesz a tranzakciós díj, szigorodnak az áfabevallási szabályok, települési adó lesz bevezethető, és népegészségügyi termékadó sújtja majd a szeszes italok nagy részét.

Bővebben...
 
Budapestért díjat kapott Kovács Sándor vezérőrnagy Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. november 17. hétfő, 16:27

Budapestért díjat kapott Kovács Sándor nyugalmazott vezérőrnagy, az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseként Csepelért és a magyar nemzetért folytatott kiemelkedő szerepvállalásáért november 17-én, a főváros napján. Csepel díszpolgára a díjat Budapest egyesítésének 141. évfordulója alkalmából, az Újvárosháza dísztermében tartott ünnepségen Tarlós István főpolgármestertől vette át. Többek között kitüntetést kapott még Rúzsa Magdolna énekes, Takaró Mihály irodalomtörténész és Kányádi Sándor költő.

Bővebben...
 
Húsz éves táncegyüttes Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. november 16. vasárnap, 18:06

Bővebben...Jubileumi gálaműsorral ünnepelte két évtizedes születésnapját a Csepeli Német Nemzetiségi Táncegyüttes. Lászlóné Balázsovits Magdolna, az együttes vezetője elmondta: több mint háromszázan vettek részt az ünnepségen, köztük Borbély Lénárd, Csepel polgármestere és Ábel Attila alpolgármester. A gálát a kerület vezetője nyitotta meg, kiemelve a kisebbségek és az önkormányzat kapcsolatának fontosságát, külön is méltatva a németek munkáját.

Bővebben...
 
Éjjel-nappali fogászati rendelő nyílt Csepelen Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. november 19. szerda, 22:10
Bővebben...

Éjjel-nappal nyitva tartó fogászati magánrendelő nyílt Csepelen, a korábban leégett Szent Imre téri üzletsor egyik helyiségében. A Polydent Nonstop Fogászaton mintegy hét fogszakorvos dolgozik váltott műszakban. Az asszisztensekkel együtt kellemes hangulatú környezetben fogadják a pácienseket hétvégén és ünnepnapokon is a nap 24 órájában. A fogászati ügyeleten gyerekeket is ellátnak.

Bővebben...
 
Csepeli sikerek az idősek II. Kárpát- medencei Kulturális Művészeti Vetélkedőjén Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. november 19. szerda, 11:29

Bővebben...A 2013-ban, mintegy 10 000 résztvevővel megrendezett nagysikerű vetélkedője után, az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával, a Szociális Igazgatók És Szakemberek Magyarországi Egyesülete /SZIME/ 2014-ben is meghirdette, és megszervezte a II. Kárpát-medencei Kulturális és Művészeti Vetélkedőt.

Bővebben...
 
Életeket menthet az új címkézés Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. november 18. kedd, 21:17

Bővebben...Más élelmiszercímkékkel találkozhatunk a boltokban decembertől: pontos információkat kaphatunk majd a termékek allergéntartalmáról, és eltűnnek a túlságosan apró betűk.

Bővebben...
 
Óvodalátogatáshoz kötik a családi pótlékot Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. november 18. kedd, 11:47

Bővebben...A változás a jövő szeptembertől lép életbe - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára kedden az M1 reggeli című műsorában. Novák Katalin azt mondta: az intézkedés célja a gyerekek biztonságának javítása, ugyanis sok családnak jelent segítséget, ha a gyerek már hároméves korától részt vesz a köznevelési rendszerben, és naponta háromszor ételt kap.

Bővebben...
 
Csepeli győzelmek a BLSZ II. osztályában Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. november 17. hétfő, 07:37

Rendesen belelendült a Csep-Gól FC labdarúgócsapata, amely zsinórban negyedik győzelmét aratta legutóbb. A BLSZ II. osztályában szereplő csepeli együttes hazai pályán 1–0-ra nyert a Közterület SC ellen.

Bővebben...
 
Libaterelők, párnacsatázók, libalakomák Márton napon Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. november 16. vasárnap, 09:43

Bővebben...Remek hangulatú szórakoztató programok, népi hagyományőrzés és a gasztronómia széles kínálata képviselte a Márton napi vigasságok harmadik rendezvényét Csepelen. A Radnóti Miklós Művelődési Ház előtti teret gyerekek és felnőttek sokasága lepte el november 15-én. Nemcsak a kedvező időjárás miatt volt érdemes ellátogatni arra a napra, melynek szinte minden perce a főszereplő liba körül forgott. A vigadalmas eseményen a Márton napi szokások és hagyományok, zenés koncertek, gyermekszínházi előadások, pikáns humoros műsor és a gasztronómiai élvezetek tárháza nyújtottak felejthetetlen élményt a sok-sok résztvevőnek.

FOTÓK

Bővebben...
 
«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»

4. oldal / 517