2014. szeptember 03., szerda
Ma 2014. szeptember 03., szerda, Hilda napja van. Holnap Rozália napja lesz.
Orbán: A leggyorsabban növekvő EU-s országok közé fogunk tartozni Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. augusztus 25. hétfő, 10:15

Bővebben...Orbán Viktor miniszterelnök szerint megérkezett Magyarországra a gazdasági növekedés azon korszaka, amely a leggyorsabban bővülő európai uniós államok közé emeli Magyarországot.

A kormányfő ezt hétfőn Budapesten, a Külgazdasági és Külügyminisztérium idei külképviselet-vezetői értekezletén mondta, ahol úgy fogalmazott: "egy tartalmában sikeres négyéves kormányzás után vagyunk". Ezt elsősorban azzal példázta, hogy Magyarország kikerült a túlzottdeficit-eljárás alól. Arról is beszélt, hogy Magyarországon, egy alapvetően exportorientált országban a külpolitika gazdaságközpontú.

Bővebben...
 
TÁJÉKOZTATÁS Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. augusztus 24. vasárnap, 17:25

Bővebben...Figyelem!

Váratlan műszaki hiba miatt az orvosi ügyelet telefonszáma nem elérhető - várhatóan holnap reggelig. Kérjük, a hiba kijavításáig hívják a 104-et és ők továbbítják a bejelentéseket az orvosi ügyelet felé!

Megértésüket köszönjük!

 
Közös nyilatkozat az emléknapon Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. augusztus 23. szombat, 19:38

A Molotov-Ribbentrop-paktum aláírási évfordulójának a kommunista és a nemzetiszocialista bűncselekményeknek áldozatul esettek emléknapjaként kell bevonulnia a köztudatba - emelte ki az Országgyűlés és a Bundestag elnöke.

Bővebben...
 
Ma lenne 85 esztendős Czibor Zoltán Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. augusztus 23. szombat, 18:21

Bővebben...Ha élne, ma lenne 85 esztendős Czibor Zoltán olimpiai bajnok, világbajnoki ezüstérmes labdarúgó, az Aranycsapat balszélsője. "Rongylábú" vagy "Bolond" – ahogyan barátai, játékostársai hívták – 43 alkalommal szerepelt a magyar nemzeti csapatban és 17 gólt szerzett.

Czibor az idén június 20-án posztumusz kitüntetésben részesült, Tóth II. Józseffel együtt Budapest díszpolgára lett. A Csepeli Vasas korábbi válogatott futballistája 1997-ben hunyt el Győrben.

Bővebben...
 
Országos figyelmeztetést adtak ki az eső miatt - térkép Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. augusztus 23. szombat, 09:00

Bővebben...Öt déli megyére másodfokú, az ország többi területére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat a felhőszakadás miatt. Több megyében heves zivatarra is figyelmeztetnek.

E szerint ezeken a területeken az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 milliméternél is több csapadék hullhat. Az ország többi területén elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a felhőszakadás miatt.

Bővebben...
 
A rendőrség tovább nyomoz Takács Krisztián vádlott ügyében Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. augusztus 23. szombat, 08:46

Bővebben...A rágalmazás vétsége miatt Takács Krisztián vádlott ellen indult büntetőügyben tovább folytatja a nyomozást a csepeli rendőrség, miután a Csepeli Járásbíróság két hónappal meghosszabbította a nyomozás határidejét. Takács Krisztián szocialista képviselő nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétsége miatt áll bíróság előtt. Az MSZP politikusa tagadta bűnösségét, ezért a bíróság a csepeli rendőrkapitányságot bízta meg azzal, hogy kiderítse: ki írta azt a cikket, amelyben Takács Krisztián nevében sértő írást jelentettek meg az MSZP honlapján tavaly októberben.

Bővebben...
 
Ismét a megszokott telefonszámon érhető el az orvosi ügyelet Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. augusztus 25. hétfő, 09:52

Figyelem!

A műszaki hibát elhárították, az orvosi ügyelet mindkét telefonszáma hívható: 427-51-20 427-51-90.

Megértésüket és türelmüket köszönjük.

 
Iskolai Közösségi Szolgálati mintaprogram indult Budapesten Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. augusztus 24. vasárnap, 10:00

Bővebben...A Nemzeti Ifjúságvédő és Tehetségkutató Egyesület egy olyan modellprogramot dolgozott ki az Iskolai Közösségi Szolgálat teljesítésére, mely során a diákoknak izgalmas, informatív és valódi tapasztalatot nyújtó gyakorlati helyeken nyílik lehetősége a feladatvégzésre.

A Lánchíd Rádió is foglalkozott a témával. A Varga Normannal készült interjú elérhető ide kattintva.

Bővebben...
 
Idén még több pénz marad a gyerekes családoknál Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. augusztus 23. szombat, 19:36

Bővebben...A családi adórendszernek köszönhetően az első félévben 95 milliárd forinttal több maradt a gyermeket nevelő családok zsebében - mondta a kormányszóvivő. Kurucz Éva hozzátette: idén még több pénz marad a gyerekes családoknál, mint az előző három évben.

Januártól az egészségbiztosítási és a nyugdíjjárulékból is érvényesíthetik a családi adókedvezményt azok a szülők, akik korábban a kedvezmény teljes összegét azért nem tudták igénybe venni, mert alacsony a jövedelmük. Számítások szerint ez 260-270 ezer háztartást érint.

Bővebben...
 
Hétfőn indulhat az aláírásgyűjtés Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. augusztus 23. szombat, 12:23

Bővebben...Már nyomtatják a választási irodák az ajánlóíveket, amelyeken a választók jelölteket ajánlhatnak az októberi helyi önkormányzati és nemzetiségi választásra.

A jelöltek és jelölőszervezetek hétfőtől kaphatják meg az ajánlóíveket, ezzel elkezdődik az önkormányzati képviselők októberi választására az aláírásgyűjtés.

Bővebben...
 
Szombaton kezdődik a kampány Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. augusztus 23. szombat, 08:58

Bővebben...Augusztus 23-án, szombaton indul a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint a nemzetiségi önkormányzati képviselők választásának kampánya.

Áder János köztársasági elnök július 23-án írta ki az önkormányzati választások időpontját október 12-ére, a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) pedig július 29-én tűzte ki a nemzetiségi önkormányzati képviselők választását a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásának napjára.

Bővebben...
 
KSH: nőttek az átlagkeresetek január-júniusban Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. augusztus 22. péntek, 12:54

Bővebben...A bruttó átlagkeresetek 3, a nettó átlagkeresetek szintén 3 százalékkal haladták meg az idén január-júniusban az egy évvel korábbit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal.

A teljes munkaidőben alkalmazásban állók átlagos bruttó keresete 235 000 forint volt az első hat hónapban. A vállalkozásoknál dolgozók átlagosan bruttó 250 800 forintot kerestek, a költségvetési intézményeknél dolgozók átlagkeresete 205 900 forint volt a június végéig tartó hat hónapban.

Bővebben...
 
«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»

5. oldal / 483