2014. november 21., péntek
Ma 2014. november 21., péntek, Olivér napja van. Holnap Cecília napja lesz.
Borbély Lénárd átvette mandátumát - Pénteken megalakul az új Fővárosi Közgyűlés Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. november 05. szerda, 14:10

Bővebben...

November 5-én, szerdán átvette mandátumát Borbély Lénárd, Csepel polgármestere a Fővárosi Közgyűlésben. A 33 fős testületnek tagja lesz a főpolgármester, a 23 kerületi polgármester és 9 kompenzációs listán bejutott képviselő.

A Fővárosi Közgyűlés november 7-én, pénteken tartja ünnepi alakuló ülését, amelyen Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester szólal fel.

Bővebben...
 
Orbán: a kormány sürgeti a devizahitel-forintosítást, az internetadó lekerült a napirendről Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. november 04. kedd, 19:43

Bővebben...A fair bankokról szóló törvény a hitelfelvevőket védi majd - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök újságíróknak, miután több órán át részt vett a Fidesz-KDNP budapesti frakcióülésén.

A kormányfő nyilatkozatában közölte egyúttal, hogy a kormány sürgeti a devizahitelek forintosítását, amiről szintén a szerdai kormányülésen lesz szó. Megerősítette azt is, hogy a távközlési adó korábban tervezett kiterjesztését - amely ellen minden érintett szolgáltató tiltakozott a kabinetnél - levették a napirendről.

Bővebben...
 
Kis-Duna part: három kilométeres szakaszon építik ki a közvilágítást Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. november 04. kedd, 11:31

Bővebben...Csepel önkormányzata sikerrel pályázott 2013-ban a TÉR_KÖZ elnevezésű fővárosi támogatottságú városrehabilitációs pályázatra. A kiírás alapján városmegújító programokra - épület- vagy közterület felújítások, üres ingatlanok hasznosítása – lehetett támogatást nyerni. Csepel három pályázatra kapott támogatás: ezek közül elsőként a „B komplex- RSD Csepeli partszakasz közvilágítás fejlesztése” elnevezésű projekt kiviteli munkái kezdődtek el.  

Bővebben...
 
Ideiglenesen módosul a 71-es autóbusz útvonala - Építési munkálatok a Szebeni utcában Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. november 04. kedd, 09:54

Bővebben...Építési munkálatokat végeznek a Szebeni utcában, melynek Kassai és Komáromi utca közötti szakaszát lezárták. A 71-es jelzésű autóbusz ezért a Széchenyi István utca - Késmárki utca terelt útvonalon közlekedik november 7-25. között. (Ideiglenesen a 151-es járat Kikötő utca, valamint a Kassai utca és Széchenyi utca kereszteződésénél kijelölt megállókban áll meg.)

 
Fáklyás felvonulás 1956 hőseinek és áldozatainak tiszteletére Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. október 30. csütörtök, 13:31

Bővebben...Tisztelt Csepeli Polgárok!

 

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata tisztelettel meghívja Önöket és kedves családjukat az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseinek és áldozatainak tiszteletére tartandó fáklyás felvonulására.

 

Időpont: 2014. november 4., 16 óra

Helyszín: 1211 Budapest, Szent Imre tér - 1956-os emlékmű

Emlékező beszédet mond: Németh Szilárd országgyűlési képviselő

A fáklyás felvonulás tervezett útvonala:

Szent Imre tér – II. Rákóczi Ferenc út – Csepeli temető (kopjafa)

Minden emlékezőt várunk!

 

Borbély Lénárd,

Csepel polgármestere

 
November 4. - Több programmal is megemlékeznek a nemzeti gyász emléknapján Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. november 03. hétfő, 12:24

Bővebben...Több programmal is megemlékeznek az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének és a szovjet csapatok bevonulásának 58. évfordulójáról kedden, a nemzeti gyász emléknapján.

A Honvédelmi Minisztérium Nemzeti Rendezvényszervező Hivatal (HM NRH) az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében kiemelte: november 4-én, a nemzeti gyász emléknapján "azokra a bátor hősökre és mártírokra emlékezünk, akik az 1956-os forradalom és szabadságharc során életüket áldozták a magyar szabadságért".

Bővebben...
 
Fáklyás felvonulással emlékeztek 1956-ra Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. november 05. szerda, 07:54

Bővebben...Fáklyás felvonulással emlékeztek az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire és áldozataira Csepelen. A Szent Imre téri 1956-os emlékműnél tartottak megemlékezést, ahol beszédet mondott Németh Szilárd országgyűlési képviselő.

A politikus külön köszöntötte Wittner Mária országgyűlési képviselőt, Csepel díszpolgárát, 1956-os halálraítéltet és Kovács Sándor nyugalmazott vezérőrnagyot, Csepel díszpolgárát, mint 1956 hőseit és a kádári konszolidáció áldozatait.

FOTÓGALÉRIA

Bővebben...
 
Gyász - Elhunyt dr. Wesniczky Béla fogszakorvos Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. november 04. kedd, 19:20

Bővebben...Életének 73. évében elhunyt dr. Wesniczky Béla főorvos fogszakorvos, a csepeli egészségügyi ellátás legrégebbi munkavállalója. Csepelen kezdett el dolgozni 1964-ben és nyugdíjasként, élete végéig ellátta betegeit a Tóth Ilona Egészségügyi Szakszolgálat rendelőjében. Néhány héttel ezelőtt, október 11-én vehette át a Csepel Örökség díjat, amelyet a csepeli önkormányzat adományozott részére a hosszú évtizedeken át nyújtott magas színvonalú orvosi tevékenységéért.

Bővebben...
 
Sportcélú támogatási szerződést hosszabbítottak Csepelen Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. november 04. kedd, 10:07

Bővebben...A Csepel SC Alapítvány, valamint két sportegyesület és a leendő tulajdonos Csepeli Önkormányzat szerződést írtak alá a kerületi evezősök és birkózók támogatásának meghosszabbításáról. Az október elején aláírt eredeti szerződés 2017-ig biztosította az egyesületek alapítványi támogatását.

Bővebben...
 
Visszavonták a szmogriadót Budapesten Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. november 04. kedd, 08:28

A továbbiakban nem indokolt a tájékoztatási fokozat fenntartása, ezért Tarlós István főpolgármester visszavonta azt.

A főpolgármesteri hivatal kedd reggeli tájékoztatása szerint a fővárosi légszennyezettségi szintet mérő műszerek hétfői adatai alapján a szálló por szintje egy fővárosi mérőponton sem haladta meg a tájékoztatási küszöbértéket, és az időjárási viszonyok kedvező alakulása miatt sem indokolt a rendelkezés fenntartása.
A szmogriadó tájékoztatási fokozatát vasárnap hajnalban rendelte el a főpolgármester.

 
Ég és föld - repüléstörténeti kiállítás Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. november 03. hétfő, 14:30

Bővebben...Magyarország legnagyobb és legismertebb repülőtere, a polgári repülés, a MALÉV és Budapest XVIII. kerülete, az itt élők ezernyi szálon kapcsolódnak egymáshoz több mint 60 éve.

A Tomory Lajos Pedagógiai és Helytörténeti Gyűjtemény 2012 tavaszán tett közzé felhívást a MALÉV történetével, múltjával kapcsolatos emlékek gyűjtésére.

Bővebben...
 
Madárbarátoknak télire Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. november 03. hétfő, 10:57

Bővebben...Mit esznek télen a madarak? Hogyan tudjuk őket kertünkbe vagy erkélyünkre odacsalogatni? Milyen madáretetőt készítsünk? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaptak a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) családi napjára látogatók október 31-én.

Bővebben...
 
«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»

6. oldal / 515