2015. október 09., péntek
Ma 2015. október 09., péntek, Dénes napja van. Holnap Gedeon napja lesz.
A Játékgyár asztalosműhelyben valóra válnak a csepeli gyerekek álmai Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2015. szeptember 22. kedd, 09:34

Bővebben...A Csepeli Városgazda Zrt. asztalosműhelyét februárban kezdték felépíteni a szakemberek. Először beszerezték a faipari gépeket, melyeket Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata finanszírozott meg. Ezekkel a faipari gépekkel az asztalosok el tudják készíteni a játszóterekre és óvodákba tervezett kültéri játékokat.

A gyártás során keletkezett hulladékot a szakemberek újrahasznosítják az önkormányzat által vásárolt brikettáló gép segítségével.

A Játékgyár megálmodóját, Sárossy Tibor szobrász- és festőművészt kérdeztük az általa készített egyedi tervezésű fajátékokról.

Bővebben...
 
Az üzlet: Fókuszban a csepeli fejlesztések Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2015. szeptember 22. kedd, 08:50

Bővebben...Az Echo TV "Az üzlet" című műsorának legújabb adásában a csepeli fejlesztésekről is szó esett. A témában Borbély Lénárd polgármesterrel készítettek interjút a televízió munkatársai.

(A kerületre vonatkozó rész az 5. percnél kezdődik.)

 
Jövőre halasztották Takács Krisztián sikkasztási perének folytatását Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2015. szeptember 21. hétfő, 15:57

Bővebben...Immár két éve húzódik a sikkasztással vádolt Takács Krisztián szocialista önkormányzati képviselő pere, de most már bizonyos, hogy idén sem fejeződik be. Ügyét elfogultság miatt a Budai Központi Kerületi Bíróságon tárgyalták szeptember 21-én, ahol a három tanú közül csak kettő jelent meg, köztük Tóth Mihály korábbi polgármester. A bíróság végül azzal napolta el a pert, hogy idén már nem tűz ki új tárgyalási napot.

Bővebben...
 
Fut a Csepel-sziget 2015: Az időjárás is beállt a sorba + GALÉRIA Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2015. szeptember 20. vasárnap, 20:50

Bővebben...

Bár a hajnali órákban még javában esett az eső és dörgött az ég, a 36. Fut a Csepel-sziget első rajtjára verőfényes napsütésben került sor, így azoknak lett igazuk, akik ezt a programot választották szeptember 20-án. A Csepel Pláza parkolójában az egész éjszakás esőt követően a kora reggeli órákban ugyan még volt némi kétely a rendezvény megtartását illetően, de végül győzött az elhivatottság és a szervezők akarata, így 8 óra tájban már álltak sátrak és körvonalazódott a program színhelyének arculata. Szerencsére a Sportágválasztó és a Családi Nap minden előzetesen jelentkező egyesülete, civil szervezete és támogatója megjelent a helyszínen, ezért minden sátor gazdára talált a parkolóban és az első futamot megelőző színpadi bemelegítésre minden készen állt a tökéletes programhoz.

Ide kattintva megtekinthetik a Fut a Csepel-sziget rendezvényen készült fotókat. Eredmények hamarosan.

Bővebben...
 
Keresztény textilművészet Királyerdőben Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2015. szeptember 19. szombat, 19:10

Bővebben...„Kortárs szakrális textilek” címmel indult kiállítás szeptember 19-én az Erdei Éva Galériában. A tárlatot az országos Ars Sacra rendezvénysorozat részeként szervezte meg Orient Enikő textilművész. A tizenegy alkotó a keresztény ikonográfiával foglalkozó gondolatokat jelenít meg különböző műfajú textil tárgyakon keresztül.

Bővebben...
 
Megnyílt a diósgyőri képzőművészek jubileumi tárlata Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2015. szeptember 19. szombat, 14:01

Bővebben...Diósgyőri képzőművészek alkotásaival találkozhatnak a művészet iránt érdeklődők a Nagy Imre ÁMK galériájában szeptember 18-án nyílt kiállításon. A kiállított képek és szobrok az alkotói szabadság tükrében mutatják be a Diósgyőri Képzőművész Stúdió ’76 elmúlt negyven évét.

Bővebben...
 
CSEPEL-SZIGET KERÉKPÁROS TALÁLKOZÓ Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2015. szeptember 18. péntek, 15:17

Bővebben...Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata a Diáksport Bizottsággal közösen ebben az évben is megrendezi a már hagyományos "CSEPEL-SZIGET KERÉKPÁROS TALÁLKOZÓT", melynek célja a diákok figyelmének felkeltése a kerékpározás és a túrázás szépségeire, valamint az egészséges életmódra való nevelés.

Időpont: 2015. szeptember 26., szombat

Gyülekezés helye: 8.30 órától a Csepel Művek I. kapujánál, a főbejáratnál

P r o g r a m

Bővebben...
 
Látogatás egykori iskolákban Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2015. szeptember 22. kedd, 08:30

Bővebben...„Csepeli Alma Mater” címmel nyílt iskolatörténeti kiállítás az egykori II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola épületében.

Az augusztus 31-étől látogatható kiállítás Csepel újkori iskolatörténetét veszi sorra. A „Csepel déli lakóközpont szociális célú rehabilitációja” projekt pályázatára a Csillag-műhely Közösségfejlesztő Egyesület nyújtott be pályázatot, a megvalósításhoz pedig a Csepeli Helytörténeti Gyűjtemény nyújtott szakmai segítséget.

Bővebben...
 
Sikeresnek értékelik a közfoglalkoztatási programot Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2015. szeptember 21. hétfő, 09:33

Bővebben...A csepeli közfoglalkoztatási programban résztvevők harmada tért vissza a munkaerőpiacra, ez több mint harminc százalékos elhelyezkedési arányt jelent. A további lehetőségekről, a program folytatásáról György Istvánt,  Budapest Főváros Kormányhivatalának kormánymegbízottját kérdeztük.

Bővebben...
 
II. Csepeli Fúvószenekari Találkozó: Közös zenélés Csepel több pontján Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2015. szeptember 20. vasárnap, 07:09

Bővebben...Második alkalommal rendezték meg Csepelen a fúvószenekarok találkozóját. A négy meghívott zenekar - ETÜD Fúvószenekar (Budapest, 18. kerület), Keil Ernő Fúvószenei Egyesület (Budapest, 13. kerület), Mátyásföldi Fúvószenekar (Budapest, 16. kerület), Wołomini Fúvószenekar (Lengyelország) – valamint a Csepeli Auth Henrik Fesztivál, mint házigazda-zenekar előbb kerületünk különböző közterein – Szent Imre tér, Görgey Artúr tér, Karácsony Sándor utca, Csepeli Piac, Csepeli Piac parkolója – adtak koncertet, majd a Görgey Artúr téren gyűltek össze egy közös zenélésre.

Bővebben...
 
Mozgáskorlátozottak a családi napon Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2015. szeptember 19. szombat, 17:33

Bővebben...Családi napot tartott a Csepeli Mozgássérültek Önálló Egyesülete (CSMOE) a Nagy Imre ÁMK udvarán szeptember 19-én. A rendezvényen szalonnát sütöttek és kötetlen beszélgetést folytattak a résztvevők. Hastáncosok fellépése és zenés táncműsor színesítette a délutánig tartó összejövetelt, amelyre Borbély Lénárd polgármester, Szuhai Erika önkormányzati képviselő, a Szociális, Egészségügyi és Fogyatékosügyi Bizottság elnöke, valamint Czibulyáné Szonday Szilvia önkormányzati képviselő, civil tanácsnok is ellátogatott.

Bővebben...
 
Csepeli nyugdíjasok a Dunán – negyedszer Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2015. szeptember 19. szombat, 08:33

Bővebben...Immár negyedik alkalommal futott ki az Erzsébet híd pesti oldaláról a Zsófia főhercegné nevét viselő hajó, fedélzetén mintegy háromszáz csepeli nyugdíjassal. A rendezvényhajó ezúttal a résztvevők legnagyobb örömére az esti órákban indult városnéző körre, akik így fényárban úszva csodálhatták meg Európa legszebb panorámával rendelkező városát. A szervező Csepeli Városkép Kft. gondoskodott a fergeteges hangulatról, de a rendezvény sikerét a kellemes késő nyári időjárás is elősegítette.

GALÉRIA

Bővebben...
 
«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»

6. oldal / 600