2014. november 21., péntek
Ma 2014. november 21., péntek, Olivér napja van. Holnap Cecília napja lesz.
November 4. - Több programmal is megemlékeznek a nemzeti gyász emléknapján Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. november 03. hétfő, 12:24

Bővebben...Több programmal is megemlékeznek az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének és a szovjet csapatok bevonulásának 58. évfordulójáról kedden, a nemzeti gyász emléknapján.

A Honvédelmi Minisztérium Nemzeti Rendezvényszervező Hivatal (HM NRH) az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében kiemelte: november 4-én, a nemzeti gyász emléknapján "azokra a bátor hősökre és mártírokra emlékezünk, akik az 1956-os forradalom és szabadságharc során életüket áldozták a magyar szabadságért".

Bővebben...
 
Kaszálás és fűnyírás: aktuális munkavégzések a kerületben Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. november 03. hétfő, 08:49

Tisztelt Csepeli Lakosok!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy november 3-7. között kaszálási és fűnyírási munkákat végzünk az alábbi helyszínen

  • Szent László lakótelep

Kérjük megértésüket és türelmüket a munkavégzés során.

Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt.

Zöldterület-fenntartási Osztály

 
Az "ismeretlen szenteket" méltatta a pápa Mindenszentek napján Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. november 02. vasárnap, 09:16

Bővebben...Az általa "ismeretlen szenteknek" nevezett embereket, így többek között a háború, éhínség és szegénység elől menekülőket, a munkanélkülieket és a hontalanokat méltatta Ferenc pápa Mindenszentek napján, a Verano római temetőben bemutatott szentmiséjén szombaton.

Bővebben...
 
Figyelmeztetést adtak ki a fél országra Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. november 02. vasárnap, 08:46

Bővebben...Tizenhárom megyére és Budapestre is figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat a tartós, sűrű köd miatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala és Pest megyére továbbá a fővárosra adták ki a köd miatti figyelmeztetés.

Bővebben...
 
Sűrű ködre figyelmeztet a meteorológia Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. november 01. szombat, 08:52

Bővebben...A tartós, sűrű köd miatt szombatra tizenhárom megyére és a fővárosra figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésük szerint Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Veszprém és Pest megyében, valamint Budapestre szól a figyelmeztetés. A meteorológiai szolgálat azt írta: a köd legtovább várhatóan az Északi-középhegység és a Dunántúl keleti-déli részein marad meg.

Bővebben...
 
Százéves a csepeli szikratávíró Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. október 31. péntek, 18:17

Bővebben...Száz esztendővel ezelőtt, 1914. november 1-jén kezdte el működését a honi rádió, s erre a napra esik a Csepel északi részén felállított adótorony működésének elindítása. Ebből az alkalomból rendezett megemlékezést és koszorúzást a csepeli szikratávíró helyén, a Kossuth Lajos utca 1. szám alatt a Postamúzeum és a Postás Múzeumi és Művelődési Alapítvány.

Bővebben...
 
Madárbarátoknak télire Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. november 03. hétfő, 10:57

Bővebben...Mit esznek télen a madarak? Hogyan tudjuk őket kertünkbe vagy erkélyünkre odacsalogatni? Milyen madáretetőt készítsünk? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaptak a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) családi napjára látogatók október 31-én.

Bővebben...
 
Pénteken megalakul az új Fővárosi Közgyűlés Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. november 03. hétfő, 07:56

Bővebben...A Fővárosi Közgyűlés november 7-én, pénteken tartja ünnepi alakuló ülését, amelyen Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester szólal fel.

Tarlós István arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a képviselők szerdán veszik át mandátumukat, majd pénteken megalakul a közgyűlés.

Bővebben...
 
A szmogriadó tájékoztatási fokozatát rendelte el Tarlós István főpolgármester Budapesten Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. november 02. vasárnap, 08:51

A szmogriadó tájékoztatási fokozatát rendelte el Tarlós István főpolgármester Budapesten - tájékoztatta a főpolgármesteri hivatal vasárnap hajnalban az MTI-t.

A közlemény szerint a szálló por légszennyezettségi szintje a budapesti mérőállomásokon két egymást követő napon, pénteken és szombaton meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket, és a meteorológiai előrejelzések szerint vasárnap sem várható jelentős javulás.

Bővebben...
 
Hatályos az elszámolási törvény: februártól csökkenhet a törlesztő Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. november 01. szombat, 20:26

Ma lépett hatályba az elszámolási törvény, amelynek alapján a bankoknak el kell számolniuk ügyfeleikkel az árfolyamrés semmissége, és az egyoldalú szerződésmódosítások miatt keletkezett túlfizetéseket. A Magyar Nemzeti Bank rendelete, amely az elszámolás részletes módszertanát tartalmazza, november legelején jelenik meg. Az Országgyűlés szeptember 24-én fogadta el a jogszabályt. A törvény szerint az ügyfelek túlfizetéseit a tőketartozás terhére, előtörlesztésként kell elszámolni.

Bővebben...
 
Ma van mindenszentek ünnepe, vasárnap pedig halottak napja Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. november 01. szombat, 08:31

Bővebben...Mindenszentek ünnepe a katolikus egyházban az összes üdvözült lélek emléknapja, amikor az összes szentet megünneplik. Az ünnep 2013-tól újra kötelező egyházi ünnep, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a hívek számára kötelező a szentmisén való részvétel.
Az ezt követő halottak napja fokozatosan vált egyházi ünnepből az elhunytakról való általános megemlékezés napjává.

Bővebben...
 
Megemlékezés a Mindenki Keresztjénél Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. október 31. péntek, 12:34

Bővebben...Mindenszentek és a halottak napja alkalmából néma főhajtással rótták le kegyeletüket a Csepeli Temetőben található Mindenki Keresztjénél Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek, valamint dr. Szeles Gábor jegyző. Az emlékhelynél koszorút helyeztek el a csepeli önkormányzat képviseletében a városvezetők és a Magyar Országgyűlés nevében Németh Szilárd országgyűlési képviselő.

A megjelentek egy-egy szál virággal és mécsesek gyújtásával emlékeztek az elhunytakra.

Az önkormányzat elöljárói és Németh Szilárd a 2009-bn elhunyt Takács József és Papp László sírjánál a megemlékezés mécseseit helyezték el.

Bővebben...
 
«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»

6. oldal / 515