2014. október 01., szerda
Ma 2014. október 01., szerda, Malvin napja van. Holnap Petra napja lesz.
Megjelent a Csepeli Hírmondó szeptemberi második száma Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. szeptember 18. csütörtök, 09:23

A tartalomból: 

  • Borbély Lénárd, a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje 35 pontban foglalta össze azokat a legfontosabb tennivalókat, amelyeket választási programként Csepel jövőképéről megfogalmazott. A szeptember 16-ai lakossági fórum összefoglalója.
  • Hamarosan polgármestert, önkormányzati képviselőket választunk. Az eltelt négy évben elvégzett munkáról, a 2010 óta valóra váltott ígéretekről, Csepel fejlődéséről, közösségi tereiről, munkahelyteremtésről, a további tervekről beszélgettünk Németh Szilárd polgármesterrel.
  • Önkormányzati választás 2014 - Lapunkban közöljük a polgármesterjelöltek és - választókörzetenként - a képviselő-jelöltek névsorát. Ezt a sorrendet fogják látni a szavazólapokon is. 
  • Új természettudományos labort adtak át a Jedlik Ányos Gimnáziumban. Mi is ellátogattunk a csepeli Csodák Palotájába.
  • Csepel legszebb konyhakertjében jártunk:  a kiskert öt családot lát el friss gyümölccsel,zöldséggel. Vajon mi a titok?
Bővebben...
 
Meghívó – szabadtéri fitneszpark átadása 2014. szeptember 18-án Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. szeptember 16. kedd, 08:33

Bővebben...Tisztelt Csepeli Polgárok!


Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata tisztelettel meghívja Önöket a szabadtéri fitneszparkok ünnepélyes átadására.

A helyszínen street workout bemutatóra kerül sor.

Időpont: 2014. szeptember 18. 14:00 óra

Helyszín: Ady-lakótelep  /Csete Balázs Szakközépiskola, 1215 Budapest, Csete Balázs u. 6-8.  melletti üzletsorok előtt/

Bővebben...
 
Jelentős fejlesztések kormányzati segítséggel – programot hirdetett Borbély Lénárd Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. szeptember 17. szerda, 11:36

Bővebben...Borbély Lénárd, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje 35 pontban foglalta össze azokat a legfontosabb tennivalókat, amelyeket választási programként Csepel jövőképéről megfogalmazott. Ezek közé tartozik a munkahelyteremtés, a családok támogatása, a közbiztonság erősítése, a betegellátás korszerűsítése, a természet kincseinek megőrzése, a kerületi sport fejlesztése – mondta Borbély Lénárd alpolgármester, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje azon a lakossági fórumon, amelyet a Királyerdei Művelődési Házban rendeztek meg szeptember 16-án. Kontrát Károly, a Belügyminisztérium államtitkára előremutató, jó programnak nevezte a Fidesz-KDNP jövőképét.

Bővebben...
 
Ingyenes lakossági elektronikai hulladékgyűjtés Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. szeptember 17. szerda, 08:36

2014. október 11-én, szombaton a begyűjtő pontokra mindenki elhozhatja és ingyenesen leadhatja működésképtelen, használaton kívüli, árammal, elemmel vagy akkumulátorral működő eszközeit, berendezéseit, lemerült akkumulátorait.

Helyszínek:

  • 08.00- 10.00 óráig: Kikötő u-i ABC parkolója
  • 10.30- 12.00 óráig: Csikó sétány, Szolgáltatóház parkolója
  • 08.00- 12.00 óráig: Csepeli piac déli parkolója
Bővebben...
 
Kárpátaljai magyar diákokat fogadtak be Csepelen Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. szeptember 16. kedd, 11:16

Bővebben...A testvércsalád mozgalom keretében több mint egy hetet töltött két ukrajnai magyar fiú Csepelen augusztus végén, akiket egy nyugdíjas házaspár, Hegyes Ferenc és Hegyesné dr. Solymosi Mária látta vendégül. A testvércsalád mozgalom azt tűzte célul, hogy a Kárpátalján élő és a magyarországi magyarok között minél élőbb, személyes kapcsolat jöjjön létre. Felhívást tettek közzé, hogy a magyar családok ukrajnai magyarokat lássanak vendégül, vagy segítsék őket másképpen lehetőségük szerint.

Bővebben...
 
Újabb fergeteges siker - a Halker-KiralyTeam Riminiben sem talált legyőzőre Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. szeptember 16. kedd, 08:22

Bővebben...A csepeli Halker-KirályTeam ismét aratott. Ezúttal az olaszországi (Rimini) Utánpótlás Kickbox Világbajnokságon ért el nem mindennapi eredményt az egyesület. Az utánpótlás világbajnokságokat 2 évente rendezik, így hatalmas értéke van, hiszen egy versenyző talán a korosztályváltásnak köszönhetően soha sem ismételheti meg ezt a sikert.

A 64 ország több mint 2100 versenyzőjét felvonultató viadalon Csepel lányai és fiai nem kevesebb mint 9 kick-box világbajnoki aranyéremmel, 3 ezüst és 10 bronzéremmel öregbítették kerületünk hírnevét.

A Csepel Halker-KirályTeam az elért eredmények tekintetében ismét az élen végzett a klubcsapatok ranglistáján.

A Csepel Halker-KirályTeam eredményei:

Bővebben...
 
II. TOVÁBBTANULÁSI BÖRZE AZ ÁMK-BAN Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. szeptember 18. csütörtök, 09:15

Bővebben...Fontos, egész életükre kiható döntés előtt állnak a fiatalok, amikor középiskolát választanak. A tájékozódásban, a szükséges információk, elérésében segít a Nagy Imre ÁMK 2014. október 7-8-i ingyenes rendezvényével, ahol a meghívott célközönség a csepeli általános iskolák 7. és 8. osztályos diákjai.

A csepeli Nagy Imre ÁMK Közművelődése idén is kétnapos TOVÁBBTANULÁSI BÖRZÉT szervez, ahol a csepeli középiskoláknak kínálunk lehetőséget a bemutatkozásra!

A rendezvény időpontja: 2014. október 7. (kedd) 10.00 -18.00 és október 8. (szerda) 10.00 -14.00

Bővebben...
 
Udvarátadó ünnepség a Zsongás tagóvodában Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. szeptember 17. szerda, 15:19

Bővebben...Nevéhez méltó zsongással kezdődött szeptember 17-én délelőtt az udvarfelújítás átadó ünnepsége. Az apró csöppségek - mint minden ajándéknak - nagyon örültek és most is alig várták, hogy birtokukba vehessék az óvoda felújított, balesetmentes udvarát.                         

Bővebben...
 
Európai lakossági egészségfelmérés Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. szeptember 17. szerda, 11:26

Bővebben...Kedves Látogató!

 

2014 őszén Magyarországon is sor kerül az Európai lakossági egészségfelmérés második fordulójára (ELEF2014).

Az Európai Parlament és Tanács 1338/2008/EK számú rendelete előírja a lakossági kikérdezésen alapuló felmérés ötévenkénti végrehajtását a tagországokban, abból a célból, hogy rendelkezésre álljon az a minimális statisztikai adatállomány, amelyből kiszámíthatók a minden tagállamtól elvárt mutatók, az ún. egészségindikátorok. Az első harmonizált felmérést Magyarországon a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2009-ben bonyolította le. A felmérés második fordulójának végrehajtását a Bizottság 141/2013/EU számú rendelete szabályozza.

Bővebben...
 
Pro Urbe díjat vehetett át Nagyszalontán Borbély Lénárd Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. szeptember 17. szerda, 08:28

Bővebben...Különleges rendezvénynek adott otthont szeptember 16-án Nagyszalonta. Itt került sor ugyanis annak a kiállításnak az ünnepélyes megnyitójára, amely a Nagyszalonta és Csepel testvárosok közötti gyümölcsöző kapcsolat eredményeit mutatja be. Ugyanekkor Pro Urbe díjat vehetett át Borbély Lénárd, Csepel alpolgármestere mindannak az önzetlen, áldozatkész munkának az elismeréseként, amelyet a testvér-települési kapcsolatokért és a határon túli magyarság támogatása érdekében végez.

Bővebben...
 
Sajtóközlemény: Ingyen utazik az egész felső tagozat Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. szeptember 16. kedd, 09:46

Szeptember 16-án, kedden a Csepeli Mészáros Jenő Speciális Iskola 70 fogyatékkal élő felső tagozatos tanulója látogatja meg az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkot a Salvia LEO Klub önkéntes fiataljainak jóvoltából.

Bővebben...
 
Orbán: felkészültünk az áradásra Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. szeptember 15. hétfő, 14:21

Bővebben...Keddtől a Murára és a Drávára helyeződik át az árvízi "fenyegetettség" súlypontja, mindkét folyón a valaha mért legmagasabb vízszint feletti tetőzésre kell számítani - közölte Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn, a parlament őszi ülésszakának első napján, napirend előtt. A kormányfő beszélt arról is, hogy összefogással végig lehet vinni a bankok elszámoltatását.

Bővebben...
 
«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»

6. oldal / 495