2015. szeptember 03., csütörtök
Ma 2015. szeptember 03., csütörtök, Hilda napja van. Holnap Rozália napja lesz.
Szúnyoggyérítés augusztus 7-én Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2015. augusztus 05. szerda, 08:45

Bővebben...Ezúton értesítjük Önöket, hogy Csepel illetékességi területén légi szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.

A védekezés időpontja: 2015.08.07. napján, a napnyugta előtti órákban. (Rossz idő esetén a permetezés 2015.08.08-09. napján ugyanebben az időben kerül elvégzésre.)

Bővebben...
 
Feltárták a különös csepeli óvodai bunkert – videóval! Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2015. augusztus 04. kedd, 15:01

Bővebben...Folytatódott a feltárása a csepeli Bóbita Óvodában felújítás közben talált óvóhelynek. Sikerült teljesen körülhatárolni az objektumot: úgy tűnik nem volt kapcsolata a szomszéd telken álló egészségügyi intézménnyel.

Az óvóhelyen egyszerre tíz-tizenöt ember bújhatott meg egy légicsapás vagy tüzérségi támadás esetén. Két bejárata volt, valószínűleg mindkettőt vasajtóval lehetett lezárni. A bunker megtalálásáról itt írtunk, az alábbiakban pedig egy videót láthatnak arról, hogyan néz ki most kívül és belül az objektum.

Bővebben...
 
Kétszáz új munkahely létesül Csepelen Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2015. augusztus 04. kedd, 08:02

Bővebben...Kiss Péter: Minden adott, hogy Budapest és a kerület Kelet- és Dél-Európa logisztikai csomópontjává váljon

Csepelen építtet logisztikai és raktározási terminált a vasúti szállítmányozással foglalkozó METRANS csoport. Kiss Pétert, a METRANS csoport vezérigazgatóság tagját a beruházás részleteiről kérdeztük.

Bővebben...
 
Megnyílt Zsoldos Irén első kiállítása Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2015. augusztus 02. vasárnap, 09:50

Bővebben...A III. Para Art Biennále Csépe Juli emlékére keretében Zsoldos Irén képeiből nyílt kiállítás az Erdei Éva Galériában. Az alkotó a „Beszűrődés” című képével a második helyezést érte el a Mozgássérültek Egyesületének Országos Szövetsége által fogyatékkal élőknek 2014-ben meghirdetett Paraszupersztár nevű országos tehetségkutató versenyén. Idén az Art Feszt Original Amatőr Alkotók pályázatán a képzőművészet kategóriában a „Konstelláció” grafikájával első helyezett lett.

Bővebben...
 
CSATORNÁZÁS a XXI. kerületben: várható forgalomkorlátozások a 32. héten Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2015. augusztus 02. vasárnap, 08:41

A 32. héten folytatódik a szennyvízcsatornázás a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése projekt keretében, mely ezúttal a XXI. kerület lakóit is érinti.

A szennyvízberuházás keretében zajló munkálatok következtében augusztus 3. és augusztus 9. között a kivitelező tájékoztatása szerint az alábbi forgalmi változásokra lehet számítani:

  • Félpályás útlezárás mellett dolgoznak a Salak utca Rózsa utca és Vas Gereben utca közötti szakaszán, valamint a Rózsa utca Salak utca és Rózsa köz közötti szakaszán.
Bővebben...
 
Ünnepeljünk együtt - AUGUSZTUS 20. Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2015. július 25. szombat, 06:57

Bővebben...Egész napos családi program a Daru-dombon

10:00 A székely menyecske és az ördög – a Holle anyó Színház meseelőadása

11:00 Az Életfa Baranta Csepel csapat hagyományos m agyar h arcművészeti bemutatója

12:00 Lovas solymászat bemutató

13:00 Ünnepi kenyérszentelés

13:30 Székely népdalok nyenyere és koboz kísérettel

14:20 Herczeg Flóra koncertje

15:00 Ágyúfoglalás a töröktől

15:30 Török hastánc darbuka szóra

16:00 Kukorica Jancsi, a V itéz – a Kuttyomfitty Társulat gyerekműsora

17:30 A B52 zenekar koncertje

19:30 Balázs Fecó és a Korál koncertje

21:15 Tűzijáték

 

Bővebben...
 
Hőség - Hőségriasztást rendelt el szerdától az országos tisztifőorvos Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2015. augusztus 04. kedd, 15:13

Bővebben...Újabb hőséghullám várható, ezért szerdától hétfő éjfélig másodfokú hőségriasztás lesz érvényben - tájékoztatta az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) kedden az MTI-t.

Az országos tisztifőorvos idén negyedszer rendelt el riasztást.

Bővebben...
 
Térkép: Figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2015. augusztus 04. kedd, 08:10

Bővebben...A felhőszakadás veszélye miatt az egész országra figyelmeztetést adott ki keddre a meteorológiai szolgálat, de emellett több megyében és a fővárosban a tartós hőség miatt is figyelmeztetés van érvényben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez kedd reggel eljuttatott figyelmeztetésében azt írta: továbbra is számítani lehet zivatarok kialakulására, nagyobb eséllyel a keleti országrészben. A zivatarokat viharos szél és kisméretű jég kísérheti, néhol rövid idő alatt jelentős mennyiségű, akár 50 milliméter csapadék is hullhat.

Bővebben...
 
A roma holokauszt 71. évfordulójára emlékeztek Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2015. augusztus 02. vasárnap, 16:11

Bővebben...A roma holokauszt 71. évfordulója alkalmából tartott megemlékezést a Roma Polgári Tömörülés (RPT) a Cigány Történeti-, Kulturális-, Oktatási- és Holokauszt Központban augusztus 2-án. Az egy éve átadott Szent István úti központban beszédet mondott Takács Szabolcs Ferenc, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára, Ilan Mor izraeli nagykövet, Langerné Victor Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára, valamint Makai István, a Roma Polgári Tömörülés elnöke. A megemlékezésen részt vett Morovik Attila alpolgármester és Danyi Béla roma holokauszt túlélő.

Bővebben...
 
Az itt élők sok esőre számíthatnak Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2015. augusztus 02. vasárnap, 08:52

Bővebben...A várható heves zivatarok és felhőszakadás veszélye miatt öt megyére másod-, hét további megyére és a fővárosra elsőfokú figyelmeztetéseket adott ki vasárnapra a meteorológiai szolgálat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetésében azt írta: késő délutántól délnyugat, dél felől egyre több helyen várható zivatar, legkisebb eséllyel a keleti, északkeleti megyékben.

Bővebben...
 
Tények - Bunkert találtak az óvoda alatt Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2015. augusztus 01. szombat, 07:39

Bővebben...Második világháborús bunkert találtak Csepelen a föld alatt a Bóbita óvoda felújításakor. Az önkormányzat szerint a negyvenes években épített bunkert a hetvenes években nem bontották el, földdel temették be. Így egy domb keletkezett, amelynek a tetejére pont az óvoda focipályáját tették.

Borbély Lénárd polgármester azt mondta a Tényeknek: a bunkernek nem találják nyomát régi leírásokban, egy magánlevél szerint ritka lakossági bunkerről van szó, így lehet, hogy megőrzik múzeumnak.

A riport megtekinthető ide kattintva.

 
35 féle szűrővizsgálat Csepelen augusztus 1-jén Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2015. július 30. csütörtök, 13:58

Bővebben...Kedves Csepeliek!

 

2015. augusztus 1-jén, szombaton Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja Csepelre érkezik.

9 és 16 óra között 35 féle átfogó vizsgálat egy helyen, egy időben, a Görgey tér 8. szám alatt (a szakrendelő és a piac közötti területen).

A szervezők szeretettel várnak mindenkit!

 
«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»

6. oldal / 591