2014. augusztus 23., szombat
Ma 2014. augusztus 23., szombat, Bence napja van. Holnap Bertalan napja lesz.
Ismét csípőszúnyog irtás lesz a kerületben Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. augusztus 07. csütörtök, 11:12

Tisztelt Csepeli Lakosok!

 

2014. augusztus 12-én (tartaléknapok rossz idő esetére: 2014. augusztus 13-14.) a napnyugta utáni időszakban földi kémiai gyérítésre kerül sor a fővárosban.

A szúnyogirtás a Dunához közeli területeket  - Királymajort, Kertvárost, Királyerdőt valamint a Vízmű lakótelepet (Hárost) - érinti.

Figyelem! A hatóanyag méhekre veszélyes!

 
Így tették rendbe a kerékpárút környezetét Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. augusztus 06. szerda, 12:42

Bővebben...A Csepel.hu fotósa tegnap a IX. kerületbe vezető kerékpárút megtisztítását kapta lencsevégre.

Az elmúlt négy évben jelentősen nőtt Csepelen a kiépített és rendszeres gondozást igénylő közterületek aránya. Parkok, természetvédelmi területek újultak meg, új utak és kerékpárutak, az utak mentén pedig új virágágyások épültek. Nem csoda, hogy a Csepeli Városgazda Zrt-nél dolgozók száma időközben közel nyolcszorosára nőtt. Így nemcsak szebb lett a kerület, de nőtt a foglalkoztatottság is.

Bővebben...
 
Tartós esőzésre is készülni kell: felhőszakadásra figyelmeztetnek Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. augusztus 06. szerda, 07:55

Bővebben...Két északnyugati megye kivételével az egész országra figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat felhőszakadás veszélye miatt.

Mint írták: szerdán napközben is több helyen várhatók zivatarok. Ezekhez továbbra is leginkább felhőszakadás társulhat, amely során 20-40 milliméternyi eső is hullhat. Emellett viszont néhol jégeső és átmenetileg viharos (60-85 kilométer/órás) szél is előfordulhat.

Bővebben...
 
Ma sem ússzuk meg szárazon! Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. augusztus 05. kedd, 08:30

Bővebben...Keddre felhőszakadás miatt az ország nagy részére ismét figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint a felhőszakadás miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Pest megyében, valamint Budapesten. Ezeken a területeken kedden is számítani lehet arra, hogy az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 milliméternél is több csapadék hullhat.

Bővebben...
 
Aranyat nyertek a csepeli Laurencz-lányok Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. augusztus 04. hétfő, 17:26

Bővebben...Kiválóan szerepeltek a csepeliek a júliusi 22. Eurofest nemzetközi kézilabdatornán. A Szlovéniában rendezett nagyszabású eseményen a Csepeli DSE 2001-es születésű serdülő lányai aranyérmet nyertek. A XXI. kerületi klub négy csapattal (1997 leány, 2000 leány, 2001 leány és 2000 fiú) vett részt a 22. Eurofest Kézilabda Fesztiválon. Rajtuk kívül még tizenöt nemzet közel kétszáz korosztályos csapata, háromezer sportolója képviseltette magát ezen a rangos nemzetközi tornán, amelyet Koperben és Izolában rendeztek.

Bővebben...
 
Még nincs vége az özönvíznek: heves zivatarokra, felhőszakadásra figyelmeztetnek Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. augusztus 04. hétfő, 09:22

Bővebben...Az egész országra figyelmeztetést adott ki a heves zivatarok és a felhőszakadás miatt a meteorológiai szolgálat, két keleti megyében hőség várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn kora reggel az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: a napi középhőmérséklet a Tiszától keletre még hétfőn is 25 Celsius fok körül, vagy kevéssel afelett alakul. Emiatt Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében másodfokú figyelmeztetés van érvényben.

Bővebben...
 
Tízéves a balatoni tábor Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. augusztus 07. csütörtök, 10:36

Bővebben...A csepeli jó tanuló, jó sportoló, valamint a diák-önkormányzati (DÖK) tábor tízéves születésnapját ünnepelte idén. A Balatonakaliban táborozók e kerek évfordulón a szokásosnál egy kicsit jobban megküzdöttek az időjárás viszontagságaival, de szerencsére – a gyerekek elmondása szerint – így is nagyon jól érezték magukat. Jenei János táborvezető szerint ezen a nyáron a tavalyinál is több élménnyel gazdagodhattak a csepeli táborlakók.

Bővebben...
 
Nyaralás „felhőtlenül” Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. augusztus 06. szerda, 08:15

Bővebben...Ahhoz, hogy ne kellemetlen élményekkel térjünk haza egy utazásról, vagy ne kelljen megszakítanunk a várva várt nyaralást, bizony nem árt az indulás előtt néhány dologra odafigyelni. Egészségügyi jó tanácsok pihenés idejére.

Bővebben...
 
Rendületlen a kiskereskedelmi forgalom növekedése Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. augusztus 05. kedd, 12:36

A kiskereskedelmi forgalom volumene 3,8 százalékkal nőtt júniusban az egy évvel korábbihoz képest a nyers és a munkanaphatástól megtisztított adatok szerint egyaránt – jelentette kedden a forgalomra vonatkozó első becslés alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára szerint az online kasszák bevezetésének is komoly szerepe van a forgalomnövekedésben.

Bővebben...
 
Értesítő szúnyoggyérítésről Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. augusztus 02. szombat, 09:48

Bővebben...Tisztelt Csepeli Lakosok!

 

2014. augusztus 5-én (tartaléknapok rossz idő esetére: 2014. augusztus 6-7.) a napnyugta utáni időszakban földi kémiai gyérítésre kerül sor a fővárosban.

A szúnyogirtás a Dunához közeli területeket  - Királymajort, Kertvárost, Királyerdőt valamint a Vízmű lakótelepet (Hárost) - érinti.

Figyelem! A hatóanyag méhekre veszélyes!

 
Megújul Szigetszentmiklós térségének közösségi közlekedése - társadalmi egyeztetés Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. augusztus 04. hétfő, 09:29

Bővebben...A tervek szerint 2014. augusztus 16-ától megújul Szigetszentmiklós térségének közösségi közlekedése. 
A BKK a 38-as járat útvonalának meghosszabbításán, illetve a 238-as elindításán kívül átveszi több eddigi Volánbusz-járat megrendelését. A fejlesztés révén vadonatúj, alacsonypadlós, égszínkék autóbuszokkal is utazhatnak a településen, illetve Szigetszentmiklós, Halásztelek és Csepel között.

A javaslat részleteiről a http://www.bkk.hu/te/szigetszentmiklos oldalon olvashatnak, ahol 2014. augusztus 6-áig várják észrevételeiteket, javaslataikat is! Minden vélemény számít!

 
Kiírta az önkormányzat a szociális lakáspályázatot Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. augusztus 01. péntek, 14:58

Bővebben...A csepeli önkormányzat idén is kiírta a szociális lakáspályázatot: 34 önkormányzati lakást pályázhatnak meg a rászorulók - értesült a Csepel.hu.

2006-2010 között mindössze 19 szociális lakást pályáztatott meg az előző önkormányzati vezetés. Mint utóbb kiderült, ez azért történhetett, mert a rászorulóknak szánt lakásokat Szenteczky János, a Csepeli Vagyonkezelő Zrt. akkori vezérigazgatója - az MSZP jelenlegi elnöke - jómódú kivételezetteknek mutyizta át. Bár az ügyészség a közelmúltban kimondta, hogy Szenteczky törvénysértéseket követett el és "fordított Robin Hoodként" a szegényeknek járó lakásoknak gazdagoknak adta ki, bűncselekményt nem tudtak rábizonyítani.

Bővebben...
 
«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»

6. oldal / 478