2014. november 27., csütörtök
Ma 2014. november 27., csütörtök, Virgil napja van. Holnap Stefánia napja lesz.
Beutazási tilalom: nincs az ügyben egyetértés a nemzetbiztonsági bizottságban Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. november 10. hétfő, 15:06

Bővebben...Nincs egyetértés az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságában arról, hogy kiknek kellene megjelenniük az Egyesült Államok által magyar állampolgárokkal szemben elrendelt beutazási tilalom ügyében.

Németh Szilárd, a testület fideszes alelnöke a hétfői zárt ülés után azt mondta: továbbra is André Goodfriendet, az Egyesült Államok budapesti ügyvivőjét szeretné meghívni a bizottságba. Molnár Zsolt, a bizottság szocialista elnöke ezzel nem ért egyet, ezért az ügyvivő meghívását az alelnök intézi. Szél Bernadett (LMP) pedig továbbra is miniszterektől kérne tájékoztatást.

Bővebben...
 
Döntöttek a devizahitelek forintosításáról Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. november 09. vasárnap, 16:58

Bővebben...A devizahitelek forintosítása a Kúria döntésének időpontja óta eltelt időszak átlagárfolyamán vagy a 2014. november 7-én jegyzett napi MNB-árfolyamon történik majd, a két érték közül a devizahiteles számára kedvezőbb árfolyamot köteles a bank alkalmazni – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-vel vasárnap.

Bővebben...
 
Sikeres a gyed extra Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. november 08. szombat, 15:22

Bővebben...A gyed extra hatására már közel 15 ezer kisgyermekes anya dolgozott a gyed mellett vagy a gyes mellett több mint 30 órás időtartamban 2014 szeptemberében – mondta Szalai Piroska, a nők munkaerő-piaci helyzetének javításáért felelős volt miniszteri biztos.

Bővebben...
 
Radnóti Miklósra emlékeztek halálának 70. évfordulója alkalmából Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. november 08. szombat, 09:09

Bővebben...A Magyar Holokauszt Emlékév alkalmából Radnóti Miklós költőre emlékeztek Csepel elöljárói a Radnóti Miklós Művelődési Ház előtt megrendezett ünnepségen november 7-én, ahol megkoszorúzták Radnóti Miklós mellszobrát. A költő 1944. november 9-én lett a nácizmus áldozata. A koszorúzás után zenés irodalmi koncertet hallgathattak meg az érdeklődők a művelődési házban.

Bővebben...
 
Kétmilliárd eurót törlesztett Magyarország Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. november 07. péntek, 13:22

Bővebben...Kétmilliárd euró adósságot törlesztett Magyarország október végén az Európai Uniótól 2008 őszén fölvett hitelből, ami által egyszeriben 2,1 százalékponttal csökkent a GDP-arányos államadósság - jelentette be pénteken a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Bővebben...
 
Budapest sikere nemzeti érdek Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. november 07. péntek, 10:08

Bővebben...

Orbán Viktor miniszterelnök szerint a következő évek elhozzák majd a magyar fellendülés korszakát, amely magában foglalja a főváros felemelkedését is, hiszen Budapest sikere tegnap is, ma is, holnap is nemzeti érdek.

Bővebben...
 
Első helyezést ért el Mészáros Tamás a XIII. Országos Lubik Imre Trombitaversenyen Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. november 10. hétfő, 13:20

A november 6-9. között Zalaegerszegen megrendezett XIII. Országos Lubik Imre Trombitaversenyen Mészáros Tamás Endre, a Fasang Árpád Zenei Alapfokú Művészeti Iskola növendéke maximális pontszámmal első helyezést ért el. Felkészítő tanára, Horváth Ferenc tanári különdíjat kapott a zsűritől. A sikeres szereplésen zongorán közreműködött Tóth Ágnes, a zeneiskola új zongoratanárnője.

Bővebben...
 
Radnóti-kötetet és hangoskönyvet ajándékoztak a költő halálának emlékére Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. november 09. vasárnap, 15:26

Bővebben...A hetven éve, 1944. november 9-én elhunyt Radnóti Miklós költőre, műfordítóra emlékeztek ma Csepelen. A 20. századi magyar líra egyik meghatározó alakjáról elnevezett művelődési ház előtt a költő válogatott verseit és prózai írásait tartalmazó köteteket, valamint a legszebb verseit feldolgozó hangoskönyvet ajándékozott Németh Szilárd országgyűlési képviselő és Borbély Lénárd polgármester a tisztelőknek.

Bővebben...
 
Európa legfőbb értéke a sokszínű nemzet Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. november 08. szombat, 13:03

Bővebben...Az intézményesült Európa nem távolodhat el a tagállamoktól és a polgároktól, mi itt, Európában mindannyian egy keresztény gyökerű érték- és kultúrközösség részei vagyunk - fogalmazott Orbán Viktor.

Orbán Viktor kormányfő szerint az Európai Unió számára ma az a kérdés, hogy bekerül-e a világtörténelem elhibázott utópiáinak sorába. "Ha nem vigyázunk, az unió újabb tanulságos példájává válhat az elhibázott utópisztikus kísérleteknek. A mi felelősségünk, hogy ez ne következzen be" - fogalmazott a miniszterelnök Helmut Kohl volt német kancellár új kötete alapján született írásában, amely szombaton jelent meg a www.miniszterelnok.hu oldalon.

Bővebben...
 
Rendkívüli képviselő-testületi ülés november 11-én Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. november 07. péntek, 14:54

Tisztelt Csepeli Polgárok!

 

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. november 11-én (kedd) 17.00 órai kezdettel rendkívüli képviselő-testületi ülést tart.

A meghívót megtekinthetik ide kattintva.

 
Borbély Lénárd a Fővárosi Közgyűlésben Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. november 07. péntek, 13:03

Bővebben...Letette a hivatali esküt és megalakult a fővárosi közgyűlés, amelynek Borbély Lénárd csepeli polgármester is a tagja. A testületnek 32 képviselője van: 23 kerületi polgármester, valamint a kompenzációs listáról bejutott 9 küldött. Megválasztották az új főpolgármester-helyetteseket. Orbán Viktor miniszterelnök azt emelte ki beszédében, hogy folytatják a kormány és a főváros közötti jó együttműködést, s a jövőben még nagyobb lehetőségek nyílnak meg. Tarlós István főpolgármester arra helyezte a hangsúlyt, hogy Budapest szuverén város, és pártállástól, hovatartozástól, indulatoktól függetlenül kívánja irányítani.

Bővebben...
 
Meghívó a Magyarországi Holokauszt Emlékév alkalmából tartandó megemlékezésre Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. október 25. szombat, 08:44

Bővebben...Tisztelt Csepeli Polgárok!

 

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata tisztelettel meghívja Önöket és hozzátartozóikat 2014. november 7-én, a Magyarországi Holokauszt Emlékév alkalmából tartandó megemlékezésre

Program:

- 17.30 - Radnóti Miklós mellszobrának ünnepélyes koszorúzása; helye: Radnóti Miklós Művelődési Ház előtti terület

- 18.00 - Radnóti emlékest - zenés irodalmi koncert a Napra-zenekar közreműködésével; helye: Radnóti Miklós Művelődési Ház színházterme (1214 Budapest Vénusz u. 2., Tel: 278-2757)

 

Megtisztelő jelenlétére számítunk!

 

Borbély Lénárd

polgármester

 
«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»

6. oldal / 517