2014. szeptember 17., szerda
Ma 2014. szeptember 17., szerda, Zsófia napja van. Holnap Diána napja lesz.
Egyházi élet - Örökre kitiltva! Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. szeptember 04. csütörtök, 13:20

Múlt héten nagymamák vitáztak a csepeli buszon: „De etikára járassátok ám az unokát, ne hittanra!” – mondja egyikük. Ó, mennyire más volt ez a Csepel, amikor e nagymamák születtek. A háború után, 1948-ban, amikor az iskolából kitiltották az órarendi hittant.

Bővebben...
 
Németh Szilárd a Magyarország élőben és a Napi aktuális című műsorok vendége volt Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. szeptember 04. csütörtök, 09:10

Bővebben...Németh Szilárd országgyűlési képviselő, Csepel polgármestere, a Fidesz rezsicsökkentésért felelős politikusa a Hír TV Magyarország élőben és az Echo TV Napi aktuális című műsorának vendége volt.

 
A Fidesz visszautasítja a gyűlöletkampányt Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. szeptember 03. szerda, 13:35

Bővebben...A baloldali összefogás jelöltjei program híján mást sem csinálnak a kampányukban, mint becsmérlik a jelenlegi önkormányzat tevékenységét és „lehazudják azokat az eredményeket, amelyeket bizonyíthatóan elért”. „Horváth Gyula baloldali polgármesterjelölt kampányában folyton azt hangoztatja, hogy „az önkormányzat csal, lop, hazudik”, de egy szóval sem említi meg, hogy mi a saját programja és a lakók érdekében mekkora fejlődést ért el a kerület az utóbbi években – mondta Németh Szilárd polgármester, országgyűlési képviselő azon a sajtótájékoztatón, amelyet Borbély Lénárd alpolgármesterrel közösen tartott a képviselői irodaházban szeptember 3-án.

Bővebben...
 
Vásárhelyis gólyák a Bükkben Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. szeptember 03. szerda, 08:26

Bővebben...A korábbi hagyományokhoz hűen az idén is megérkeztek a vásárhelyis gólyák a szilvásváradi táborhelyükre. A leendő kilencedikesek három napig élvezhették a közösséggé formálódás játékokban gazdag és kihívásokkal teli eseményeit. Az ifjú táborlakók gyors és zökkenőmentes beilleszkedését a leendő osztályfőnökök és tanárok mellett öt lelkes felsőbb éves diák is segítette.

Bővebben...
 
Csökkentik a forgalmat a Szabadság és az Arany János utcákban Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. szeptember 02. kedd, 12:43

Bővebben...A lakosság kérését figyelembe véve az önkormányzat forgalomtechnikai eszközökkel csökkenti a forgalmat, ezzel együtt jócskán mérsékli a zajszintet és a környezetszennyezést a Szabadság utcában és az Arany János utcában, valamint biztonságosabb lesz az áthaladás az Erdősor és a Szabadság utca kereszteződésében – közölte Borbély Lénárd alpolgármester azon a lakossági fórumon, amelyet ebben a témában rendeztek meg a Kölcsey Ferenc Általános Iskolában szeptember 1-jén. Az alpolgármester ígérete szerint a fórumon elfogadott intézkedéseket szeptember 30-ig megvalósítják.

Bővebben...
 
Kaszálás és fűnyírás: aktuális munkavégzések a kerületben Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. szeptember 02. kedd, 14:09

Tisztelt Csepeli Lakosok!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy szeptember 1–7. között kaszálási és fűnyírási munkákat végzünk az Erdősor utcai lakótelepen.

Kérjük megértésüket és türelmüket a munkavégzés során.

Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt.

Zöldterület-fenntartási Osztály

 
Az OKI kiadta a 4-es fokozatú riasztást - A napokban tetőzik a parlagfű pollenkoncentrációja Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. szeptember 04. csütörtök, 12:17

Bővebben...A napokban tetőzik a parlagfű pollenkoncentrációja az Aerobiológiai Monitorozási Hálózat mérései szerint - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ).

Bővebben...
 
Minden uniós tagállamot lehagytunk Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. szeptember 03. szerda, 13:53

Bővebben...A magyar gazdaság növekedése volt a legmagasabb a 28 uniós tagállam között az előző év azonos időszakához képest – értékelte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán közzétett adatait a Kormany.hu-n megjelent videonyilatkozatában.

Bővebben...
 
Lázár: Indul az "Államreform 2", jön az állami rezsicsökkentés Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. szeptember 03. szerda, 10:14

A kormány 2015. január 1-jén elindítja az Államreform 2 nevű programot, amelynek része lesz az úgynevezett állami rezsicsökkentés, vagyis az állami szolgáltatások díjának csökkentése, továbbá a köztisztviselői életpályamodell kialakítása - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter az MTI-nek adott interjújában. Lázár János a programot "bürokrácialebontó csomagként" jellemezte.

Bővebben...
 
III. Szent István Kupa Csepelen Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. szeptember 03. szerda, 08:18

Bővebben...A Csepel DSE szeptember 6-7. között ismét megrendezi a már hagyományosnak tekinthető III. Szent István Kupa utánpótlás kézilabda tornát. A fiatalok öt korosztályban mérik össze erejüket. A lányoknál az U11-es (2003) és az U13-as (2001) csapatok jönnek el Csepelre. Az U11-eseknél a házigazdákon kívül a Szigetszentmiklósi NKSE, az Érdi Sport és a Vecsés SE mérkőzik egymással. A leány U13-as korosztályban a Csepel DSE mellett az Érdi Sport, a Vecsés SE és az ÓKSI vesz részt a tornán.

Bővebben...
 
Meghívó - Nemzetiségi Nap Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. szeptember 02. kedd, 14:26

Kedves Barátaink!

 

A Csepeli Görög, Német és Örmény Önkormányzat 2014. szeptember 6-án (szombaton) 14 és 18 óra között Nemzetiségi Napot szervez a négy éves ciklus zárásaképpen a hagyományoknak megfelelően, melyre ezúton szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját, barátait.

A rendezvény színhelye: Királyerdei Művelődési Ház (1213 Bp., Szent István út 230.)

Műsor:

Bővebben...
 
Csepel a Fővárosi Törvényszékhez fordul felülvizsgálatért Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. szeptember 02. kedd, 11:46

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata a Fővárosi Törvényszékhez fordul azok után, hogy a Fővárosi Választási Bizottság (FVB) szerint lehet választási kampánytevékenységet folytatni a csepeli Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat Szakorvosi Rendelőintézetben. Az FVB a Helyi Választási Bizottsághoz hasonlóan kimondta, hogy Horváth Gyula, a balliberális pártok polgármester-jelöltje valamint Falus Ferenc, a balliberális pártok budapesti főpolgármester-jelöltje választási kampányt folytattak az orvosi szakrendelőben. A döntésük szerint azonban a kampánytevékenységük megfelelt a jogszabályoknak, mivel szerintük csak hatósági épületben nem lehet kampányolni, és a rendelőintézet nem tekinthető hatóságnak.

Bővebben...
 
«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»

6. oldal / 489