2015. szeptember 02., szerda
Ma 2015. szeptember 02., szerda, Rebeka és Dorina napja van. Holnap Hilda napja lesz.
Tematikus foglalkozások kicsiknek és nagyoknak a 31. héten Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2015. július 30. csütörtök, 10:30

Bővebben...Programsorozat a csepeli Játszóházban

A KMOP-5.1.1/B-12-k-2012-0004 azonosító számú, „Csepel déli lakóközpont szociális célú rehabilitációja” elnevezésű projekt keretében, a Játszóházban zajló ingyenes foglalkozásokra várjuk az érdeklődő gyermekeket és szüleiket. A foglalkozások 2015. május végétől egészen 2015. szeptember végéig tartanak.

Helyszín: Budapest, XXI. kerület, II. Rákóczi Ferenc út 88-92. szám alatti Játszóház, földszinti helyiségek (a volt II. Rákóczi Iskola, bejárat a Szent Imre tér felől).

Bővebben...
 
Megjelent a Csepeli Hírmondó júliusi harmadik száma Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2015. július 30. csütörtök, 08:39

Bővebben...A tartalomból:

- Csepelen építtet logisztikai és raktározási terminált a vasúti szállítmányozással foglalkozó Metrans csoport. Ezzel kétszáz új munkahely létesül Csepelen. Kiss Pétert, a Metrans csoport vezérigazgatósági tagját a beruházás részleteiről kérdeztük.

- Többek között Charlie-koncerttel ünnepelte a kerület Csepel Napját. Előtte azonban Borbély Lénárd átadta az idei díszpolgári kitüntetéseket. A két díjazottal beszélgettünk.

- Guruló Csepel-kiállítás Erdélyben. Csepszi messzire, Tusnádfürdőre utazott, ahol sokan voltak kíváncsiak a különleges járműre.

- Egy hónap van hátra a nyári szünidőből – a legtöbb gyerek ilyenkor ijedten döbben rá, hogy már alig van idő elolvasni a kötelező olvasmányokat, és megoldani a vakáció idejére kirótt temérdek matekpéldát. De kell-e, szabad-e tanulni a vakáció idején?

Bővebben...
 
Cukorbeteg gyerekek nyári táboroztatását támogatja a csepeli önkormányzat Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2015. július 28. kedd, 13:33

Bővebben...A Sportos Cukorbetegekért Egyesület augusztus 2-a és 8-a között nyári tábort szervez Horányba. Az ország területéről közel 50 rászoruló - 7 és 17 év közötti - fiatal tölthet el egy hetet a horányi Duna-parton. A szervezők változatos programokkal készülnek, hogy minden korosztály megtalálja a neki tetsző foglalkozást: a szabadidős tevékenységek és sportolási lehetőségek mellett lesz nemezelés, és különböző kézműves foglalkozások is. A gyerekek felhőtlen és biztonságos nyaralását két orvos, dietetikusok, ápolók és egy pszichológus is biztosítja.

Bővebben...
 
Körzeti megbízottak augusztus havi fogadóórái Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2015. július 28. kedd, 11:02

Bővebben...A Budapesti XXI. kerületi Rendőrkapitányságon szolgálatot teljesítő körzeti megbízottak 2015. AUGUSZTUS hónapban tartandó fogadóóráinak előzetes tervezete:

Bővebben...
 
Öttusa - Felnőtt OB: Simon Saci hibátlanul lovagolt Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2015. július 28. kedd, 08:13

Bővebben...A NuSkin nyílt országos öttusabajnokságon ismét megvillantották tehetségüket a Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesület sportolói: Simon Saci az első nap után még az első helyen állt a felnőttek mezőnyében.

Bővebben...
 
Hőség - Vasárnapig meghosszabbítja a hőségriadót az ÁNTSZ Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2015. július 23. csütörtök, 17:36

Vasárnap 24 óráig meghosszabbítja az országos tisztifőorvos az ország egész területére kiadott harmadfokú riasztást, a hőségriadót - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) Országos Tisztifőorvosi Hivatala csütörtökön az MTI-vel.

Bővebben...
 
Csepeli sikerek a vízimentő OB-n Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2015. július 30. csütörtök, 08:56

Bővebben...Ismét Országos Bajnokságot rendeztek a vízimentő sportágban, mégpedig Marcaliban, ahol a fürdőközpont 50 méteres medencéjében bonyolították le a versenyszámokat. A Csepeli Öttusa és Vízi- Sport Egyesület  Endlein Viki szakedző vezette kis csapata nagyszerűen helytállt. A rendkívül fiatal (csupa junior korú) csepeli különítmény a felnőttek mezőnyében is bizonyította, hogy ebben a speciális sportágban is “van keresnivalójuk” és teljesítményükkel bebizonyították, hogy a sportolók fejlődése folyamatos, megfelelő irányban és ütemben halad előre.

Bővebben...
 
Kibővítették a Kolonics György Vízisport Központot Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2015. július 29. szerda, 16:57

Bővebben...Nemzetközi edzőtáborközpont létesül a csepeli vízitelepen


A magyar kormány által biztosított sportágfejlesztési támogatásból kibővítették a csepeli Kolonics György Vízisport Központot. A 200 millió forintos beruházásból elkészült egy 44 fős sportmotel, egy vadonatúj edzőterem, egy wellness-részleg, valamint megújultak a közösségi terek. Az előzetes tervek szerint egy hajótárolót is fognak építeni novemberre az öt évvel ezelőtt átadott központ mellett – számolt be Schmidt Gábor, a Magyar Kajak Kenu Szövetség főtitkára az átadó ünnepség alkalmából megtartott szerdai sajtótájékoztatón.

Bővebben...
 
Gyorsabb és egyszerűbb lesz a közigazgatási ügyintézés Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2015. július 28. kedd, 12:55

Bővebben..."Az uniós közigazgatás-fejlesztési program keretében összekapcsoljuk az állami hivatalok adatbázisait" - mondta a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán kedden.

Bővebben...
 
Felhívás Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2015. július 28. kedd, 10:12

2015. szeptember 1-jétől - meghatározott feltételek megléte esetén - kibővül a bölcsődében, óvodában ingyenesen és az iskolában kedvezményesen étkezők köre.

A kedvezmény a szülő által leadott „Nyilatkozattal" kérhető. (A nyilatkozatot minden jogosultnak –a jelenleg is étkezési kedvezményben részesülőnek is- be kell nyújtani!)

Kérjük, hogy a bölcsődéseket és óvodásokat érintő nyilatkozatot 2015. augusztus 5-ig juttassák el a gyermek saját intézményébe a kedvezményre való jogosultság igazolásával együtt.

Bővebben...
 
CSATORNÁZÁS a XXI. kerületben: várható forgalomkorlátozások a 31. héten Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2015. július 27. hétfő, 07:28

A 31. héten folytatódik a szennyvízcsatornázás a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése projekt keretében, mely ezúttal a XXI. kerület lakóit is érinti.

A szennyvízberuházás keretében zajló munkálatok következtében július 27. és augusztus 2. között a kivitelező tájékoztatása szerint az alábbi forgalmi változásokra lehet számítani: 

  • Félpályás útlezárás mellett dolgoznak a Salak utca Rózsa utca és Vas Gereben utca közötti szakaszán, valamint a Rózsa utca Salak utca és Rózsa köz közötti szakaszán.
Bővebben...
 
Boggie először lépett fel Csepelen Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2015. július 23. csütörtök, 07:33

Bővebben...Csepeli lány, itt járt általános iskolába, de manapság is gyakran látogat a kerületbe. Ő képviselte Magyarországot az idei Euroviziós Dalfesztiválon; hamarosan a kerületben is – pályafutása alatt először - színpadra lép. Csemer Boglárkát, Boggie-t, a Királyerdei Művelődési Házban július 19-én találkozhattak vele.

Bővebben...
 
«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»

7. oldal / 590