2014. augusztus 21., csütörtök
Ma 2014. augusztus 21., csütörtök, Sámuel és Hajna napja van. Holnap Menyhért és Mirjam napja lesz.
A roma holokauszt emléknapján, Csepelen avatják fel a cigányság első komplex intézményét Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. július 28. hétfő, 20:39

Bővebben...Csepelen, a roma holokauszt nemzetközi emléknapján, avatja fel Áder János köztársasági elnök a Roma Polgári Tömörülés által létrehozott, a cigányság első komplex intézményét.

Bővebben...
 
Figyelmeztető előrejelzés hétfő éjfélig Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. július 28. hétfő, 09:18

Bővebben...A délelőtti órákban elszórtan (főként nyugaton és északon), a délutáni óráktól (dél felől) egyre többfelé várhatóak zivatarok intenzív csapadék (20-40 mm), esetleg rövid ideig viharos szél (60-75 km/h) és jégeső kíséretében.

Bővebben...
 
TÁJÉKOZTATÓ - Igazgatási szünet a polgármesteri hivatalban Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. július 11. péntek, 08:48

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata és szervei szervezeti és működési szabályzatáról szóló rendelet 53. § (5) bekezdése és a Képviselő-testület 44/2014. (III. 04.) Kt. számú határozata alapján értesítjük tisztelt ügyfeleinket, hogy a Polgármesteri Hivatal 2014. július 28. napjától 2014. augusztus 20. napjáig igazgatási szünetet tart.

Ebben az időszakban az ügyfélfogadás ügyeleti rendszerben történik az Ügyfélszolgálati Irodán XXI., Petz F. u. 1-3. és az Anyakönyvi Hivatalban XXI., Szent Imre tér 10. Ügyintézés csak halasztást nem tűrő esetekben van. (Bejárat: Szt. Imre tér 10. főkapu.)

A hivatal többi szervezeti egységénél a félfogadás szünetel, a folyamatos ügymenetet ügyelet biztosítja.

Szíves türelmüket és megértésüket megköszönöm!

Dr. Szeles Gábor

jegyző sk

 
Narancssárga figyelmeztetés: bárhol lehet felhőszakadás Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. július 26. szombat, 22:12

Négy megyére másod-, az ország többi területére elsőfokú figyelmeztetést adott ki vasárnapra a felhőszakadás veszélye miatt a meteorológiai szolgálat, hat megyében heves zivatarokra is figyelmeztetnek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton honlapján azt írta: "igazi" nyár - csapadékmentes, magas hőmérsékletű, napsütéses időjárás - az Ibériai-félszigeten és a Kelet-európai-síkság egy részén lesz csak. A Kárpát-medence fölé a következő napokban nagy nedvességtartalmú levegő érkezik.

Bővebben...
 
Tusványos - Németh Szilárd: cselekvő kormánya van Magyarországnak Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. július 25. péntek, 20:25

Bővebben...Németh Szilárd (Fidesz) országgyűlési képviselő szerint "a bátorság az, ami mindent meghatároz." Fontosnak tartotta, hogy cselekvő kormánya van Magyarországnak, és szerinte a kétharmados győzelem igazolta vissza az unortodoxia igazát. Csepel polgármestere erről a 25. Bálványosi Szabadegyetem és Diáktábor pénteki rendezvényén beszélt Tusnádfürdőn. (A kerekasztal-beszélgetés témája: Unortodoxia - Magyarország megújítása.)

Bővebben...
 
Ma ingyenes a strandra való belépés csepeli gyerekeknek Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. július 25. péntek, 11:33

Bővebben...Kedves csepeliek!

 

Minden nyári hónap utolsó pénteki napján a csepeli lakcímmel rendelkező gyerekek ingyenesen látogathatják a strandot. A részletek elérhetők ide kattintva.

Feltételek:

- 0-6 éves korig: csepeli lakcímkártya
- 7-18 éves korig: csepeli lakcímkártya és diákigazolvány

Bővebben...
 
Véradások Csepelen: nyáron három helyszínen is Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. július 28. hétfő, 09:27

Tisztelt Csepeli Lakosok! Kedves Véradók!Bővebben...

 

A közeljövőben három XXI. kerületi helyszínen is lesz lehetőség véradásra. Az időpontok és a helyszínek a következők:

● július 30. (szerda) 14.00 és 18.00 között: Szent Imre tér – vérvételi kamion a buszvégállomáson

● augusztus 8. (péntek) 14.00 és 18.00 között a Csepel Plaza földszintje (1211  Budapest II. Rákóczi Ferenc út 154-170.)

● augusztus 29. (péntek) 14.00 és 18.00 között: polgármesteri hivatal, nagytanácsterem (1211 Budapest, Szent Imre tér 10.)

Személyi igazolvány, lakcímkártya és eredeti TAJ kártya szükséges a regisztrációhoz. A véradást megelőzően javasolt bőségesen étkezni és sok folyadékot fogyasztani.

 
Ősszel eldől: jöhet az egységes vízdíj Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. július 28. hétfő, 09:02

Bővebben...A Híradó úgy tudja, még ősszel a kormány elé kerülhet a vízdíjak további csökkentéséről szóló szakértői vélemény. Ennek alapján döntenek majd arról is, hogy országosan vagy regionális szinten lesz-e egységes a vízdíj. Az egyik vízszolgáltatással foglalkozó szakjogász szerint egyetlen állami szolgáltatóra lenne szükség. Az előző kormányzati ciklusban indult integrációval a korábbihoz képest tizedére csökkent a vízszolgáltatást végző cégek száma.

Bővebben...
 
Egyházi élet - Tűz! Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. július 27. vasárnap, 19:52

Bővebben...Későn volt a Húsvét, így Pünkösd ünnepe az iskola végére, vagy inkább a várva-várt szünet elejére csúszott. Amaz első Pünkösd tüze sem aludt ki. A lelkesedés tovább égett a szívekben. Lelkesítette az apostolokat, lelkesítette az első tanítványokat. Nyolcvan nemzedék telt el azóta, de a lelkesedés nem fogyatkozik. S az idei, nyár eleji Pünkösd tüze már gyújtotta is az első szünidei cserkész-tábortüzeket. Lángjuk tükröződik a csillogó gyermekszemekben. Nem gyertyákat, szíveket gyújtott az első Pünkösd. Szíveket gyújtanak a tábortüzek lángjai is. Szíveket, melyek lelkesednek és lelkesítenek. Lelkesítenek a napi jótettre, lelkesítenek az önkéntes szolgálatra. Nem pénzért, Istenért, a hazáért, Isten legdrágább kincséért, az emberért.

Bővebben...
 
Orbán: a munkaalapú állam korszaka következik Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. július 26. szombat, 11:40

Bővebben...A magyar polgárok azt várják el a magyar vezetőktől, hogy találják ki, dolgozzák ki azt az új magyar államszerveződést, amely a liberális demokrácia korszaka után – a kereszténység, a szabadság és az emberi jogok értékeit tiszteletben tartva – ismét versenyképessé teszi a magyar közösséget - hangsúlyozta a kormányfő Tusnádfürdőn.

Bővebben...
 
Katasztrófavédelmi bemutatóval zárult az élménytábor Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. július 25. péntek, 20:15

Bővebben...Katasztrófavédelmi bemutatóval zárult az ötnapos élménytábor a Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpontban. Csepeli rendőrök, mentősök, tűzoltók segítettek a gyerekeknek az izgalmas mentőakció végrehajtásában. A lelkes résztvevők szirénázó járművekkel érkeztek az udvaron lángra lobbant kis papírházikóhoz, melynél a tűzet egy gyújtogató okozta. A bátor mentőalakulatosok puttonyfecskendővel hamar eloltották a tűzet, elfogták a tettest és a füstmérgezetteket, valamint az „égési” sérülteket is szakszerűen ellátták.

A HVG helyszínen készült videója elérhető ide kattintva.

Bővebben...
 
Szúnyogirtás a fővárosban Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. július 25. péntek, 11:24

Bővebben...Tisztelt Csepeli Lakosok!

 

2014. július 29-én (tartaléknapok rossz idő esetére: 2014. július 30-31.) a napnyugta utáni időszakban földi kémiai gyérítésre kerül sor a fővárosban.

A szúnyogirtás a Dunához közeli területeket  - Királymajort, Kertvárost, Királyerdőt valamint a Vízmű lakótelepet (Hárost) - érinti.

Figyelem! A hatóanyag méhekre veszélyes!

 
«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»

8. oldal / 477