2014. október 02., csütörtök
Ma 2014. október 02., csütörtök, Petra napja van. Holnap Helga napja lesz.
Jelentős fejlesztések kormányzati segítséggel – programot hirdetett Borbély Lénárd Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. szeptember 17. szerda, 11:36

Bővebben...Borbély Lénárd, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje 35 pontban foglalta össze azokat a legfontosabb tennivalókat, amelyeket választási programként Csepel jövőképéről megfogalmazott. Ezek közé tartozik a munkahelyteremtés, a családok támogatása, a közbiztonság erősítése, a betegellátás korszerűsítése, a természet kincseinek megőrzése, a kerületi sport fejlesztése – mondta Borbély Lénárd alpolgármester, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje azon a lakossági fórumon, amelyet a Királyerdei Művelődési Házban rendeztek meg szeptember 16-án. Kontrát Károly, a Belügyminisztérium államtitkára előremutató, jó programnak nevezte a Fidesz-KDNP jövőképét.

Bővebben...
 
Ingyenes lakossági elektronikai hulladékgyűjtés Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. szeptember 17. szerda, 08:36

2014. október 11-én, szombaton a begyűjtő pontokra mindenki elhozhatja és ingyenesen leadhatja működésképtelen, használaton kívüli, árammal, elemmel vagy akkumulátorral működő eszközeit, berendezéseit, lemerült akkumulátorait.

Helyszínek:

  • 08.00- 10.00 óráig: Kikötő u-i ABC parkolója
  • 10.30- 12.00 óráig: Csikó sétány, Szolgáltatóház parkolója
  • 08.00- 12.00 óráig: Csepeli piac déli parkolója
Bővebben...
 
Kárpátaljai magyar diákokat fogadtak be Csepelen Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. szeptember 16. kedd, 11:16

Bővebben...A testvércsalád mozgalom keretében több mint egy hetet töltött két ukrajnai magyar fiú Csepelen augusztus végén, akiket egy nyugdíjas házaspár, Hegyes Ferenc és Hegyesné dr. Solymosi Mária látta vendégül. A testvércsalád mozgalom azt tűzte célul, hogy a Kárpátalján élő és a magyarországi magyarok között minél élőbb, személyes kapcsolat jöjjön létre. Felhívást tettek közzé, hogy a magyar családok ukrajnai magyarokat lássanak vendégül, vagy segítsék őket másképpen lehetőségük szerint.

Bővebben...
 
Újabb fergeteges siker - a Halker-KiralyTeam Riminiben sem talált legyőzőre Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. szeptember 16. kedd, 08:22

Bővebben...A csepeli Halker-KirályTeam ismét aratott. Ezúttal az olaszországi (Rimini) Utánpótlás Kickbox Világbajnokságon ért el nem mindennapi eredményt az egyesület. Az utánpótlás világbajnokságokat 2 évente rendezik, így hatalmas értéke van, hiszen egy versenyző talán a korosztályváltásnak köszönhetően soha sem ismételheti meg ezt a sikert.

A 64 ország több mint 2100 versenyzőjét felvonultató viadalon Csepel lányai és fiai nem kevesebb mint 9 kick-box világbajnoki aranyéremmel, 3 ezüst és 10 bronzéremmel öregbítették kerületünk hírnevét.

A Csepel Halker-KirályTeam az elért eredmények tekintetében ismét az élen végzett a klubcsapatok ranglistáján.

A Csepel Halker-KirályTeam eredményei:

Bővebben...
 
TÁJÉKOZTATÁS Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. szeptember 15. hétfő, 13:24

Tisztelt Csepeli Lakosok!

 

Kerületünkben több veszélyes anyagokkal foglalkozó üzem is működik, így az esetlegesen bekövetkező váratlan események hatékony kezelése érdekében polgármester úr
– a hivatásos katasztrófavédelemmel együttműködve – külső védelmi tervet készített, amely meghatározza a lakosság, az anyagi javak és a környezet védelmével kapcsolatos feladatokat, a végrehajtásukkal összefüggő feltételeket, erőket és eszközöket közös biztonságunk érdekében.

Bővebben...
 
Két csepeli győztes a III. Szent István Kupán Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. szeptember 15. hétfő, 08:55

Bővebben...Szeptember 6-7. között, immár harmadik alkalommal rendezték meg a Szent István Kupa kézilabda utánpótlás tornát. Az eseményen öt korosztályban 18 csapat, közel 300 gyermek küzdött az éremkért és a győzteseknek járó kupákért.

Bővebben...
 
Európai lakossági egészségfelmérés Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. szeptember 17. szerda, 11:26

Bővebben...Kedves Látogató!

 

2014 őszén Magyarországon is sor kerül az Európai lakossági egészségfelmérés második fordulójára (ELEF2014).

Az Európai Parlament és Tanács 1338/2008/EK számú rendelete előírja a lakossági kikérdezésen alapuló felmérés ötévenkénti végrehajtását a tagországokban, abból a célból, hogy rendelkezésre álljon az a minimális statisztikai adatállomány, amelyből kiszámíthatók a minden tagállamtól elvárt mutatók, az ún. egészségindikátorok. Az első harmonizált felmérést Magyarországon a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2009-ben bonyolította le. A felmérés második fordulójának végrehajtását a Bizottság 141/2013/EU számú rendelete szabályozza.

Bővebben...
 
Pro Urbe díjat vehetett át Nagyszalontán Borbély Lénárd Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. szeptember 17. szerda, 08:28

Bővebben...Különleges rendezvénynek adott otthont szeptember 16-án Nagyszalonta. Itt került sor ugyanis annak a kiállításnak az ünnepélyes megnyitójára, amely a Nagyszalonta és Csepel testvárosok közötti gyümölcsöző kapcsolat eredményeit mutatja be. Ugyanekkor Pro Urbe díjat vehetett át Borbély Lénárd, Csepel alpolgármestere mindannak az önzetlen, áldozatkész munkának az elismeréseként, amelyet a testvér-települési kapcsolatokért és a határon túli magyarság támogatása érdekében végez.

Bővebben...
 
Sajtóközlemény: Ingyen utazik az egész felső tagozat Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. szeptember 16. kedd, 09:46

Szeptember 16-án, kedden a Csepeli Mészáros Jenő Speciális Iskola 70 fogyatékkal élő felső tagozatos tanulója látogatja meg az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkot a Salvia LEO Klub önkéntes fiataljainak jóvoltából.

Bővebben...
 
Orbán: felkészültünk az áradásra Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. szeptember 15. hétfő, 14:21

Bővebben...Keddtől a Murára és a Drávára helyeződik át az árvízi "fenyegetettség" súlypontja, mindkét folyón a valaha mért legmagasabb vízszint feletti tetőzésre kell számítani - közölte Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn, a parlament őszi ülésszakának első napján, napirend előtt. A kormányfő beszélt arról is, hogy összefogással végig lehet vinni a bankok elszámoltatását.

Bővebben...
 
Most még riasztás van, de hamarosan alábbhagy az eső Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. szeptember 15. hétfő, 09:21

Bővebben...16 megyében és a fővárosban továbbra is figyelmeztetések vannak érvényben a várható jelentős mennyiségű csapadék, valamint a felhőszakadás veszélye miatt.

Késő délutántól, estétől mérséklődhet az intenzív esőzés. Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint a nap folyamán várható jelentős mennyiségű csapadék miatt Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád és Pest megyére, valamint Budapestre adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. Ezeken a területeken 24 óra alatt több mint 20 milliméternyi eső hullhat.

Bővebben...
 
Kaszálás és fűnyírás: aktuális munkavégzések a kerületben Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. szeptember 15. hétfő, 08:47

Tisztelt Csepeli Lakosok!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy szeptember 15 - 19. között kaszálási és fűnyírási munkákat végzünk az alábbi helyszíneken:

  • Béke tér
  • Szent László lakótelep
  • Városközpont

Kérjük megértésüket és türelmüket a munkavégzés során.

Bővebben...
 
«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»

8. oldal / 496