2014. október 23., csütörtök
Ma 2014. október 23., csütörtök, Gyöngyi napja van. Holnap Salamon napja lesz.
Orbán: a valaha volt legnagyobb gazdaságfejlesztési program jön januárban Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. október 05. vasárnap, 09:09

Bővebben...Cserébe azt várják, a magyar vállalkozások erősödjenek, bővítsenek, újítsanak és segítsenek abban, hogy realitássá váljon az ötmillió magyar munkahely megteremtése - mondta a miniszterelnök Székesfehérváron, a Jüllich Glas Holding Zrt. 30 éves jubileumi ünnepségén és központi irodaházának avatóján.

Bővebben...
 
Ismét nő a szociális tűzifaprogram kerete Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. október 04. szombat, 12:48

Bővebben...Az eddigi kétmilliárdról hárommilliárd forintra nő a szociális tűzifaprogram keretösszege, amelyet mostantól szénvásárlásra is lehet fordítani.

A magyar családok örömére a rezsicsökkentés tovább folytatódik – mondta a fideszes politikus szombati sajtótájékoztatóján. Azt a politikát tartjuk követendőnek, amellyel azok, akik hosszú éveken keresztül fizették a szolgáltatók extraprofitját, most visszakaphatnak valamit - hangsúlyozta.

Bővebben...
 
Rendkívüli képviselő-testületi ülés október 6-án Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. október 03. péntek, 20:20

Tisztelt Csepeli Polgárok!

 

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. október 6-án (hétfőn) 7.00 órai kezdettel tartandó rendkívüli ülést tart, melynek helyszíne a Polgármesteri Hivatal Nagytanácsterme (1211 Budapest, Szent Imre tér 10. földszint 5.)

Az előterjesztések elérhetők ide kattintva.
 
Megrendezték az első Országos Vízicserkész Napot Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. október 03. péntek, 14:41

Bővebben...Változatos, több korosztálynak szóló programmal rendezték meg szeptember végén az első Országos Vízicserkész Napot a Kis-Duna partján.

A gőzhajó-modell építés, majd versenyszerű úsztatás mellett kenukkal kerülték meg a cserkészek a Molnár-szigetet, azután pedig olyan vizenjárási módokat próbálhattak ki, melyekkel eddig nemigen találkoztak. Szörfdeszkán álltak, versenykenuban térdeltek, túrakenuban ugráltak, de sokaknak a kielboat-ban való evezés vagy kormányzás is első alkalom volt.

A Csepel-Királyerdői 96. Sólyom cserkészcsapat várja elsősorban 5. évfolyamos gyerekek jelentkezését - részletek a www.96solyom.hu honlapon.

Bővebben...
 
Díszvilágítást kap az év végéig 41 fővárosi szobor és emlékhely Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. október 03. péntek, 11:53

Bővebben...Az év végéig 41 köztéri szobor, emlékhely kap díszvilágítást Budapesten; többek között Teller Ede, Kosztolányi Dezső, Kossuth Lajos, Nepomuki Szent János szobra (Csepel, Szent Imre tér) a Mauthauseni Mártír emlékmű, valamint világháborús hősi emlékművek.

Bővebben...
 
Új olimpiai evezős és kajak-kenu pálya épülhet Csepelen Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. október 03. péntek, 08:20

Bővebben...Csepelen olimpiai evezős és kajak-kenu pálya épülhet a kormány döntése értelmében.

“Ismét fontos lépéshez ért a sportlétesítmény-fejlesztés” – jelentette ki a csütörtöki sajtótájékoztatón Vígh László sportberuházásokért felelős miniszteri biztos. Hozzátette, olyan pályát akarnak építeni, amely nemcsak világ- és Európa-bajnokság, hanem akár olimpiai versenyek rendezésére is alkalmas lesz. Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke szeptemberben kijelentette, a MOB teljes mellszélességgel kiáll amellett, hogy Budapest pályázatot nyújtson be a 2024-es nyári olimpia megrendezésére.

Bővebben...
 
Új mentőautót és defibrillátort vásárolt az önkormányzat - Életmentő Nap Csepelen Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. október 05. vasárnap, 08:52

Bővebben...Új mentőautót és két defibrillátort adtak át Csepelen az Életmentő Nap rendezvényén október 4-én. A vadonatúj, sárga, 4x4-es, „C típusú” Mercedes Sprinter mentőjármű várhatóan heteken belül szolgálatba állhat, ezzel segítve az érintett területen élők életmentő-ellátását – közölte Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ)  kommunikációs és PR igazgatója a Szent Imre téren tartott sajtóeseményen.

KÉPGALÉRIA

Bővebben...
 
Nógrádi nyugdíjasok segítették a nagycsaládosokat Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. október 03. péntek, 20:36

Bővebben...Több mint ezer üveg befőttet, szörpöt és savanyúságot adtak át nógrádi nyugdíjasok a Nagycsaládosok Országos Egyesületének a Tápláló szeretet program keretében október 2-án. A megajándékozottak között volt a hatvani és gazdagréti nagycsaládosok mellett a NOE csepeli csoportja is, melyet Ádámcsó Angéla csoportvezető képviselt.

A Tápláló szeretet elnevezésű kezdeményezés 2009-ben indult útjára azzal a céllal, hogy nógrádi nyugdíjasok kertjük terméseit feldolgozva, befőzve minden éven felajánlják e lekvárokat, szörpöket, kompótokat a városi nagycsaládosok megsegítésére.

Bővebben...
 
Meghívó - ÉLETMENTŐ NAP október 4-én Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. szeptember 10. szerda, 13:11

Bővebben...Kedves Csepeliek!

 

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata, az Országos Mentőszolgálat, a XXI. kerületi Rendőrkapitányság és a Fővárosi XXI. Kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság tisztelettel meghívja Önöket október 4-én a Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpontban (1213 Budapest, Hollandi út 8.) tartandó Életmentő Napra.


Program:

9.30 A rendőr, mentő- és tűzoltó autók gyülekezése a Szent Imre téren

10.30 Az önkormányzat által vásárolt új mentőautó átadása a Szent Imre téren

10.50 A felvonulók elindulnak a Szent Imre térről a Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpontba

Bővebben...
 
Stratégiai megállapodás: megújult öltözők és vizesblokkok a Halker-KirályTeam edzőtermében Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. október 03. péntek, 14:20

Bővebben...A csepeli önkormányzat és a Halker – KirályTeam Kickbox Akadémia stratégiai megállapodásának első igen komoly eredményeképp október 2-án Borbély Lénárd alpolgármester adta át a Csepel Halker-Király Team Kick-Box Akadémia nyáron felújított öltözőjét és vizesblokkjait. A fejlesztésnek köszönhetően most már kulturált körülmények között öltözhetnek a fiatal sportolók.

Bővebben...
 
Napokon belül megkezdődik a Mély utcai telken álló életveszélyes ház bontása Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. október 03. péntek, 10:06

Bővebben...Németh Szilárd polgármester október 3-án egy hosszú ideje húzódó ügy végére tett pontot. Aláírta ugyanis a Mély utcai telek (Szent István út 228.) adásvételi szerződését, így végre megkezdődhet az áldatlan állapot felszámolása. A romos családi ház évek óta üresen állt, hajléktalanok lepték el. Az épület életveszélyessé vált, ezért a Csepeli Városgazda munkatársai a napokban megkezdik a bontását és a képviselő-testület döntés nyomán közpark létesül a helyén.

A polgármester ezzel egy időben aláírta a Dunadűlő úti osztatlan közös tulajdonú telek használati viszonyára vonatkozó megállapodást is, melynek keretében a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége 10 forint/m2 áron használhatja a 610 négyzetméternyi területet. Németh Szilárd ígéretet tett rá, hogy „cserébe” 100 000 forintért az önkormányzat állateledelt vásárol a vakvezető kutyáknak.

Bővebben...
 
Jók az esélyek az új panelprogramra – fórum a Csetében Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2014. október 03. péntek, 08:18

Bővebben...Az Ady lakótelepen élők jó eséllyel pályázhatnak a kormány által hamarosan elindítandó, a panellakások felújítását célzó programra, amelyet megválasztása esetén a Fidesz-KDNP vezetésű önkormányzat is támogatni fog – jelentette ki Borbély Lénárd alpolgármester a Csete Balázs Szakközépiskolában megrendezett lakossági fórumon október 2-án. Az uniós támogatással, állami pénzen megvalósuló program új lendületet ad majd a panellakások felújításához, amelyet a Fidesz-KDNP és a párt helyi képviselő-jelöltje, Nagy László nagyban szorgalmaz.

Bővebben...
 
«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»

8. oldal / 505