2015. október 09., péntek
Ma 2015. október 09., péntek, Dénes napja van. Holnap Gedeon napja lesz.
Így segíthet Lucának! Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2013. február 21. csütörtök, 14:23

Luca1Élet és halál határán áll az a csepeli kislány, akinek 240 millió forint kell ahhoz, hogy elvégezzék azt a műtétet, amely megmentheti az életét. Lucáért öthetes kora óta küzdenek az orvosok, nekik köszönhető, hogy a tündéri mosolyú kislány és családja még mindig reménykedhet. Egy amerikai professzor, dr. Frank Hanley jelentheti „az esélyt”. Ő eddig húsz olyan műtétet hajtott végre, ami most is segíthet. Mindegyik műtét eredményes volt. Az operáció sürgős lenne,  a gyermek állapota ugyanis fokozatosan romlik.

 

Tudjuk, hogy nagyon sok pénzről van szó,  de azt is, hogy bármi lehetséges, ha elég sokan akarják. Lucának így lehet pénzt küldeni az életmentő műtétjére:

Számlaszám: K&H Bank 10404247-95855800-01210000

A kedvezményezett neve: Sári Diána

Közlemény: „adomány Lucának”

Az alábbiakban megismételjük Luca édesanyjának levelét.

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Sári Diána vagyok, Luca nevű gyermekem külföldi gyógykezeléséhez keresek kétségbe esetten anyagi segítséget, támogatást. Luca 2009. május 31-én született Hatvanban. Életének második napján szívzörejt hallottak nála, ezért 2009. június 05-e óta folyamatos kardiológiai gondozás alatt áll. Luca szépen gyarapodott, fejlődött, nem voltak cyanotikus tünetei, légzési nehézségei, a saturációja 99-100-as értéket mutatott.

A 2009. nyarán elvégzett katéteres vizsgálat szerint a diagnózis : súlyos kétoldali bifurcatios stenosis, pulmonális ághypolázia, szupraszisztemás jobbkamra. 2009. szeptember 22-én újra katéterezték a gyermekem, amikor két értágító stentet helyeztek a pulmonális ágakba, majd 2010. július 15-én egy harmadikat is. Ekkor megpróbálták megtágítani az előzőkben felhelyezett stenteket és az in-stenosist megszűntetni.

A stentek általi tágítástól azt az eredményt várták, hogy a kamrai nyomás csökkenni fog, azonban ez nem következett be!

A Kardiológiai Intézet konzíliuma konrtraindikált mindenféle műtéti megoldást, áttanulmányozva kislányom esetét és azt a megállapítást tették, hogy a legtöbb, amit lehet, azt már megtették. Luca egy olyan ritka rendellenességben szenved, hogy a tüdő artériái nem növekednek, néhány helyen kifejezetten szűkek. A szűkületek, amelyek fenntartják a magas nyomást, sebészileg elérhetetlen helyen vannak, történetesen bent a tüdő állományában. Ide csak úgy lehetne jutni, ha “lehámoznák” a tüdőt az erekről. Ráadásul ezek az erek nagyon kicsik és nagyon sok van belőlük. A viszonylag nagyobb ereket már kitágították a stentekkel, de ez nem hozott semmilyen eredményt, hiszen hiába engedett több vért a tüdő kis erei felé, azok nem kezdtek el növekedni. Tehát az erek falának szerkezete kóros, mindenhol az egész tüdőben.

2011. decemberében a Tüdőér Egylet segítségével eljutottunk Bécsbe, ahol szintén megvizsgálták Lucát és megállapították, hogy a beültetett stenteket maximum egy éven belül ki kell venni az erekből (ezt Ablonczy doktor is mondta nekünk minden kontroll-vizsgálat alkalmával), mert a kislány kinövi azokat és gátolni fogja a fejlődésben, azonban azokat csak műtéti úton lehet eltávolítani. Annyit mondtak még, hogy a tüdő-transzplantáció merülhet még fel lehetőségként, de ennyi idősen, mint Luca nem javallott.

Ezzel párhuzamosan Luca gyermekorvosa segítségével a kislány zárójelentéseit eljuttattuk a 2012. szeptemberében a Hawai-szigeteken megrendezett „gyermekszív-hét” alkalmával rendezett konferenciára, ahol az a megállapítás született, hogy egy ember tud esetleg erre a betegségre megoldást dr. Frank Hanley, aki az Egyesült Államok Stanford városában lévő Lucile Salter Packard Kórház gyermek-szívsebész professzora. Az neki elküldött dokumentációk alapján Hanley professzor első „ránézésre” igent mondott a műtétre, azonban, tekintettel arra, hogy 2009-es, illetve 2010-es felvételeket látott, új katéteres képi felvételekre volt szüksége a végső döntéshez.

Emiatt Lucát 2013. január 17-én ismételten megkatéterezték. A kért vizsgálatokat teljes egészében nem tudták elvégezni, mert Luca a beavatkozást nehezen tűrte, több alkalommal deszaturált. Jobb kamrai angiót nem végeztek az igen magas jobbkamrai nyomás és a jobbkamrai diszfunkció miatt. A pulmonális ágakba a szűk stentek miatt csak dróttal sikerült bejutniuk, ezért pulmonális nyomásmérés ott nem történt. (olyan óriási a szűkület, és nincsen itthon meg hozzá a megfelelő műszerezettség).

Az eredményeket, felvételeket eljutattuk dr. Hanleynek, Stanfordba, ahol 2013. január 30-án konzíliumot tartottak Lucáról.

Dr. Frank Hanley a felvételek alapján úgy vélekedik, hogy Lucának egy széles körű pulmonalis artéria rekonstrukciós műtéten kell átesnie, és megítélése alapján ezáltal a műtét által 1/3-ra tudná csökkenteni a jobbkamrai nyomást, jelentősen javulhatna a kislányom prognózisa, életminősége, egyáltalán esélyt kaphatna az életre. 20 ilyen műtétet végzett már Hanley professzor és mindegyik sikeres, eredményes volt.

A műtét itthon nem elvégezhető, életmentő beavatkozás és tekintettel arra, hogy a 6 hetesen beültetett stentek miatt, a kialakult in-stent stenosis, illetve a hatszoros jobbkamrai nyomás miatt gyermekem állapota fokozatosan romlik, sürgős lenne.

A Lucile Salter Packard Kórház a költségkimutatásában a kislányom életmentő műtétjéért 1,1 millió amerikai dollárt kér.

Luca valamennyi orvosi dokumentuma, az amerikai levelezés és kérelem a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet illetékes tagozata elé került, a műtét szükségességéről Ők döntenek.

A Tagozat pozitív elbírálása azonban még nem jelenti egyértelműen, hogy Magyarország vállalja az életmentő műtét költségeit, arról az Országos Egészségbiztosítási Pénztár illetékes főosztálya a döntéshozó.

Hivatalos döntés még sem a Tagozattól, sem az Országos Egészségbiztosítási Pénztártól nem érkezett, de telefonon olyan tájékoztatást kaptam, hogy ekkora összeget, amennyit az Egyesült Államok kér, nem tudnak kifizetni, mert ez az évi költségvetésük 1/3 része, amelyből 5 külföldi gyógykezelést tudnak megfinanszírozni.

A fent leírtakat orvosi dokumentumokkal, zárójelentésekkel, hivatalos levelezésekkel tudom alátámasztani.

Kérem, amennyiben lehetősége van, segítsen kislányomnak, hogy ÉLHESSEN!!!!!! Számlaszámunk, ahová „adomány Lucának”-közleménnyel segítségét el tudja juttatni: K&H Bank 10404247-95855800-01210000
Budapest, 2013. február 19.

Tisztelettel és köszönettel:
Sári Diána
Tel: 06/30/636-2763 Email:  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Csepel.info

Megosztás