2015. augusztus 30., vasárnap
Ma 2015. augusztus 30., vasárnap, Rózsa napja van. Holnap Erika és Bella napja lesz.
12 magyar kick-box aranyérem Írországban Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2013. március 06. szerda, 10:51

kiralyteamA nemzetközi kick-box társadalom legnagyobb eseményének és megmérettetésének tartott Irish Open elnevezésű Világkupa, mely ezen a héten Dublinban került megrendezésre, minden idők legnépesebb mezőnyét vonultatta fel.

4 kontinens, közel 60 országának, egészen pontosan 2920 élversenyzője vett részt ezen a monstre viadalon. A Dr. Leyrer Richárd MOB alelnök által vezetett Magyar Kick-box Szakszövetséget 3 hazai sportklub képviselte. A szombathelyi Controll SE, a budapesti Titán SE és a szintén budapesti Halker – Kiralyteam Kick-box Akadémia.

A három napi program a pénteki csapatversennyel kezdődött, mely egyben a 2013-as klubcsapat-világbajnokság is volt. Több mint 86 csapat nevezett az eseményre. A csapatverseny lényege, hogy a 4 főböl álló egységek egymás ellen küzdenek úgy, hogy a mérkőzések eredményei összeadódnak és a négy meccs végén hírdetnek győztest. Mivel ez a pénteki esemény azt volt hivatott eldönteni, hogy 2013-ban melyik egyesület, illetve klub a legjobb a világon, ehhez a címhez és kihíváshoz méltóan válogatták össze a klubok a csapattagokat.

Volt olyan csapat, ahol 3 kontinesről álltak össze a versenyzők, hogy megszerezzék a legnagyobb elismerést, ami ebben a sportágban érheti őket, hogy megnyerjék az Irish Open csapat-világkupáját.

Nos, nem tett másként a csepeli Halker-KirályTeam Kick-box akadémia csapata sem, bár nekik nem kellett sehonnan összeválogatniuk a csapattagokat, hiszen ők együtt élnek és dolgoznak egy helyen, Csepelen!

A Halker-KiralyTeam sem jött Írországba másért, minthogy címvédőként újra elhódítsa a klubcsapat Világbajnoki címet. A péntek este nem a könnyű győzelmek időszaka volt. Sokkal inkább a kemény harcoké. Olykor-olykor hadszintérré változtatva a Tatamikat, hiszen itt volt mindenki, aki ebben a sportágban számít, illetve, aki igazán nagyot mert álmodni!

 • A legnevesebb indulók a teljesség igénye nélkül:
 • Usa All-Star – 4 korábbi világbajnokkal, közép-Amerika válogatottja.
 • Team Chile – dél-Amerika válogatottja, venezuelai, csílei és mexikoi versenyzőkkel.
 • Full-Circle Team– Kanada és észak-Amerika válogatottja.
 • Dél-Afrika csapata.
 • Top Ten UK, Nagy Britannia, Welsz és Skót válogatott versenyzőkkel.
 • Bestfighter Italy, az olaszok válogatottja.
 • Blitz Team – svájci, osztrák, norvég és bolgár válogatott versenyzővel felállva.
 • ASG Europe – német, görög, ír és angol válogatottal.
 • Halker-KiralyTeam kick-box Akadémia – Csepelről.

Ebből a felsorolásból is kitűnik, hogy nem volt könnyű dolga senkinek. Izzasztó, hatalmas pofonokkal teli mérközések követték egymást.

Az 5 órás küzdelemsorozat végére a csepeli Halker-KiralyTeam bejutott a klubcsapat-világbajnokság döntőjébe, ahol az olaszok válogatottjával kellett megvívni az elsőségért!

A Mórádi Zsolt, Jároszkievicz Krisztián, Gömbös László, Imre Tamás és Veres Richárd alkotta csepeli csapat érezte, hogy az olaszok le akarják taszítani őket a trónról. Már csak erre az egy döntőre kellett öszpontosítani, meg kell védeni a címet mindenáron. Talán honvédő harcosaink érezhették így magukat török-űzés közben. A hatalmas aréna úgy lüktetett, mintha legalább is egy óriási szív dobbant volna egymás után. Az idegek pattanásig feszültek. A Halker – Kiralyteam szimpatizánsok buzdítása, ellenfeleink táborának ellenérzései mellett.

A Magyar fiúk ismét kitettek magukért. Úgy harcoltak ezek a csepeli legények, mint még soha. Fegyelmezetten, céltudatosan ütötték, rúgták a pontokat, mire az ellenfél harci kedve kezdett alábbhagyni. Sokan már a döntő vége előtt érezték, hogy itt nem lesz trónfosztás. Ezen a napon a Halker-KiralyTeamet nem lehet legyőzni!

És megtörtént a sporttörténelmi csoda, egy kis klub, a csepeli Halker – KiralyTeam csapata 3 x egymás utáni évben, azaz harmadszorra nyerte meg zsinórban a klubcsapatok világbajnokságának számító Irish Opent

http://www.youtube.com/watch?v=-lZi6rWBSds

2. nap

Az egyéni küzdelmek:

Light Contact:

A light-contact nagymesterének és koronázatlan királyának számító Dancsó Zoltán, a szombathelyi Controll SE versenyzője lépett a tatamira. 89 és 84 kg-ban. A 89 kg-ban szó szerint elvették a meccsét, 84 kg-ban pedig, az egy hete húzódó betegsége újúlt ki, így nem tudta folytatni a küzdelmeket!

Full Contact:

A budapesti Titán SE versenyzője, Görbics Gábor, aki már képviseltette magát az októberi szentpétervári Világjátékokra esélyesként érkezett Dublinba! Ettől függetlenül egyáltalán nem volt könnyű dolga, hiszen a döntője az esti showban került megrendezésre, a több ezres ír közönség előtt, ráadásul ír volt az ellenfél is.

A mérkőzés simán ment Gábor számára, csak a pontokat az ellenfele kapta. Ez a paradoxon egyre frusztrálóbb volt a magyar küldöttség számára, így nem volt más választás, mint bemondani a legegyszerűbb taktikai utasítást, melyet persze a legnehezebb végrhajtani, ÜSD KI!!

Üsd ki, mert csak így nyerhetsz, hangzott el mégegyszer Juhász Gábortól Görbics edzőjétől az utasítás. Gábor megértette, hogyha itt Írországban nyerni akar, akkor le kell ütnie ír ellenfelét. Nos, Görbics nem tétovázott sokáig, egy hatalmas ütéssel földre küldte ellenfelét és eldöntötte a mérközést. Gratulálunk!

Point Fighting:

Ebben a szakágban több aranyat is vártunk, hiszen Király István csapata a Halker – KiralyTeam több felnőtt és utánpótlás világbajnokkal érkezett Dublinba!

De, amire a Csepeleik sem számítottak, hogy ekkora mezőny várja őket az ír fővárosban. Elképesztő számokkal indultak az egyéni egyenes kieséses küzdelmek. Súlycsoportonként nem volt ritka a 128-as tábla sem, ami 5 órás küzdelmeket és napi 5-7 mérkőzést jelentett egyes versenyzőknek.

Nos, ezen a napon minden Halker-KiralyTeam-esre hatalmas küzdelmek vártak, melynek a végén a súlycsoportdöntőket az esti Tv showba delegálták a rendezők.

Írországban nem írnek lenni és döntőzni egy ír ellen, hát nem a leg irígylésre méltóbb dolog a világon, de ezen a estén a csepelieknek ez sem számított.

A Halker – KiralyTeam aranyérmesei:
 • 63 kg – Veres Richárd
 • 69 kg – Veres Alex
 • 50 kg – Veres Mercédesz
 • 42 kg – Veres Roland
 • 46 kg – Murvai Lívia
 • 28 kg – Bozók Szabolcs
 • 74 kg – Gömbös László
 • 84 kg – Mórádi Zsolt
 • 94 kg – Jároszkievicz Krisztián
A Halker – KiralyTeam ezüstérmesei:
 • 60 kg - Kádas Adrienn
 • 79 kg – Imre Tamás
 • +70 kg – Nagy Henrietta
 • 69 kg  – Rohonczi Jenő

Grand Champion “királykategória”:

A Grand Champion elnevezésű pointfighting kategóriában súlykorlátozás nélkül minden felnőtt versenyző részt vehet, mely egyenes kieséses rendszerben kerül lebonyolításra. Ez az úgynevezett királykategória a kick-box pointfighting szabályrendszerében.

A férfiaknál a csepeli pointfightingosok közül 5 harcos – mindannyian a korábbi este éjfélkor befejeződött esti gála résztvevői – állt készen a küzdelemre, amit - mint minden évben az Irish Openen - ezen a kiemelten magas résztvevői létszámmal bíró sporteseményen egy 128 fős sorsolási táblával kezdtek meg.

Négy küzdőtéren folytak párhuzamosan a látványosabbnál látványosabb bunyók órákon keresztül. Presztízs harcok következtek presztízs harcok után, ugyanis az egyes súlycsoportok legjobbjai és győztesei ebben a kategóriában végre összemérhetik erejüket és fifikájukat egymással az ír és brit szakértő közönség legnagyobb örömére.

A résztvevő harcosok minősége és mennyisége ellenére a HALKER-KiralyTeam olyan tettet hajtott végre, ami a nemzetközi kick-box berkekben is páratlan elismerést váltott ki: mind az öt csepeli versenyző bekerült a viadal legjobb 8 versenyzője közé, tehát Gömbös László, Imre Tamás, Jároszkievicz Krisztián, Mórádi Zsolt és Veres Richárd is versenyben volt a hőn áhított cím elnyeréséért a végjátékban.

A pillanatnyi forma és tudás nem másnak, mint a 63 kilógrammos Veres Richárdnak kedvezett leginkább. Bekerülve a legjobb 4 harcos közé (a csapattárs Jároszkievicz Krisztiánnal karöltve), majd a döntőbe egy olyan menetelésnek tett szenzációs pontot a végére (szó szerint), amit sokáig nem felejt majd ela küzdősportot szeretők tömege.

Richárd kiegyensúlyozott teljesítménnyel jutott el a fináléig, ahol a minden eddiginél jobb formáját mutató amerikai Felton várt rá. Nem mellesleg a tengerentúli fiút a világ top 5 versenyzője között tartják számon. Richárd képességei legjobbját nyújtva, egy a végsőkig kiegyenlített küzdelem hosszabbításában nyert, szinte tökéletes pointfightingot mutatva. A közönség megérdemelt tapsviharral gratulált Richárdnak és köszöntötte őt a pointfighting kick-box csúcsán.

Veres győzelme önmagában is világszám, de azt figyelembe véve, hogy a súlycsoport nélküli kategóriát az Irish Open-en vagy bármely más rangos kick-box világkupán nem nyerte még meg az alsó súlykategóriából érkező versenyző (Richárd rendszerint a 63 kilógrammos súlycsoportban versenyzik), páratlanná emeli azt.

Méltó befejezése volt ez a fényes győzelem a kőkemény, 3 napos hétvégének, a HALKER-KiralyTeam eddigi egyik legeredményesebb kick-box világkupájának,a minden más kick-box verseny színvonalát felülmúló Irish Openen.

Róth Dániel
Megosztás