2015. október 10., szombat
Ma 2015. október 10., szombat, Gedeon napja van. Holnap Brigitta napja lesz.
Rezsicsökkentés: jön a folytatás - „Várjuk már, várjuk az új magyar csodákat” Facebook PDF Nyomtatás E-mail
2013. március 07. csütörtök, 13:01

bekasmegyer

Németh Szilárd országgyűlési képviselő, a rezsicsökkentés végrehajtását ellenőrző munkacsoport vezetője március 6-án, szerdán a Békásmegyeri Közösségi Házban tartott előadást "Igaz, hogy olcsóbb?" címmel. A fórumon a képviselő a szolgáltatók hozzáállására és a rezsicsökkentés tervezett bővítésére is külön kitért.

Németh Szilárd történelmi léptékűnek nevezte a kormány intézkedését, ami 2013 januárjától a távhő-, az áram- és a gázár 10 %-os csökkentésével 4 millió család életét könnyítette meg. Kiemelte: a rezsicsökkentés támogatottsága még az MSZP szavazói között is magas, még ott is meghaladja a kétharmadot. Mindenki tudott ugyanis arról, hogy a szolgáltatók magas árréssel és nem egy esetben előre garantáltan magas haszonnal dolgoztak, az elmúlt évtizedekben pedig a piaci ár ingadozásával ellentétben valahogy mindig csak az áremelkedések "gyűrűztek be" az országba.

Az előző szocialista kormányok idején így az inflációt is jóval meghaladva folyamatosan csak nőttek a rezsiköltségek, egyre nagyobb terhet téve ezzel a magyar családokra. A szocialisták gyakorlatilag együttműködtek a szolgáltatókkal, ezért most ott támadják a Fideszt és a rezsicsökkentést, ahol csak tudják - emelte ki a rezsicsökkentés végrehajtását ellenőrző munkacsoport vezetője.

bekasmegyer2Németh Szilárd, majd pedig a hallgatóság is külön kitért a szolgáltatók reakciójára: nem egy alkalommal lehetett ugyanis ellenállást, sőt a fogyasztók burkolt vagy nyílt fenyegetését is tapasztalni. Szóba került a rezsicsökkentés körének kiterjesztése is. Hamarosan a PB-gáz fogyasztói ára is kedvezőbb lesz, júliustól pedig további szolgáltatásokért (szemétszállítás, víz- és csatornadíj) kell kevesebbet fizetnie a lakosságnak. A fórumon részt vevők közül többen problémaként említették a FŐTÁV-nak a társasházak esetében folytatott számlázási gyakorlatát, és azt is sérelmezték, hogy a FŐTÁV-számlákon csak az alapdíj csökkent 10 százalékkal. Németh Szilárd a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz fordul a felvetett problémákkal kapcsolatban. „A rezsicsökkentés nemzeti ügy. Magyarország jobban teljesít és ennek hozamából a magyar háztartásoknak, a magyar családoknak is részesülniük kell”- zárta szavait Németh Szilárd.

 

 

bekasmegyer4jpgbekasmegyer3K. A.

fotó: KLZ
Megosztás