Varga Norman

2015. október 07. szerda, 07:48

Varga Norman 1987. január 22-én született Csepelen. Itt nevelkedett és járt iskolába.

Elkötelezett híve az élethosszig tartó tanulásnak, idén ősztől az ELTE TTK természettudományi szakán folytatja tanulmányait. Célja a doktori cím megszerzése.

Norman tizenhat évesen egy szilveszteri mulatozásból tartott hazafelé barátnőjével, akibe idegenek belekötöttek. Norman védte a lányt, de a vita hevében a villamos alá lökték a Boráros téren. A jármű egyik kereke leszakította a bal karját, majdnem amputálni kellett azt. Ám a helyreállító műtét ellenére úgy tűnt, nem csupán a sportkarrierjének lesz kénytelen búcsút mondani, de magánemberként is a rokkantak sorsa vár rá élete hátralévő részében.

Ő ezt nem akarta elfogadni, ott volt benne a belső kényszer, hogy rátermettséggel, erejével bizonyíthatná, teljes értékű ember — Hosszú hónapokig egy fekvőtámaszt sem tudott lenyomni, de nem adta fel, másfél év alatt megtanulta mozgatni az ujjait majd a karját és dzsúdózni kezdett. Ezt követően a legdurvább küzdősportban, a ketrecharcban igyekezett bizonyítani. Kilenc meccset nyert meg egymás után, kiütéssel. Mégsem folytatta tovább, mert rájött, hogy nem csak az erejével mutathat példát.

Létrehozta a Nemzeti Ifjúságvédő és Tehetségkutató Egyesületet, melynek az alapító elnöke 2010 óta. Az egészség- és környezetvédelmet, a tehetséggondozást, a sport egészségmegőrző szerepét tűzték zászlajukra.

Ő az elindítója annak a mozgalomnak, melynek jelmondata: Mutasd meg Te is, mire vagy képes! Első lépésként próbafutást tartott: Budapest- Békéscsaba távot futotta le 5 nap alatt majd a londoni olimpia megnyitójára futott ki, ötven nap alatt közel 2000 km-t teljesítve. A kampány keretein belül extrém sport teljesítményeivel kívánja felhívni az emberek figyelmét a kitartás fontosságára.

Norman élete és felgyógyulása példájával, sportsikereivel és közismertségével szeretné bebizonyítani ország-világ előtt a mindannyiunkban ott rejlő lehetőségeket és megteremteni a megfelelő anyagi és szervezeti feltételeket is ahhoz, hogy az akaraterővel és szorgalommal párosult tehetség minden fiatal számára kibontakoztathatóvá, megélhetővé, maradandó emberi és sportemberi teljesítmények forrásává váljon.