Lászlóné Balázsovits Magdolna

2015. október 07. szerda, 07:52

1970-es évek közepétől táncolt a Soroksári Német nemzetiségi táncegyüttesben, melyet csak a 3 gyermek születésének idejére függesztett fel. 1994 óta a Csepeli német - akkor még kisebbségi – nemzetiségi Önkormányzat elnöke a mai napig is. 1994-2002-ig a Fővárosi Német Önkormányzat képviselője, az oktatási Kulturális bizottság elnöke.

Elévülhetetlen érdeme a Csepeli nemzetiségi oktatás megszervezése óvoda és iskolai szinten egyaránt. A Csepeli Német nemzetiségi gyermek és ifjúsági táncegyüttesek vezetője koreográfusa.
Az elmúlt 2 évtizedben számos dobogós díjat nyertek ezen együttesek. Szintén minden évben külföldi vendégszereplésekre hívják az együtteseket, melyek nemzetközileg öregbítik Csepel hírnevét. Erdély, Ausztria, Németország, Olaszország, Franciaország, Spanyolország, Portugália, Lengyelország, Litvánia, Szlovénia és még hosszan sorolhatnánk…

Csepel számos rendezvényén szerepelnek az általa tanított gyerekek (Erzsébet bál, Svábbál, stb..), német táncos hitvallását az egész családjára átörökítette.

A mai napig tanítja a feltörekvő ifjúságot az általános iskolásoktól kezdve a gimnazistákig. Fáradtságot nem ismerve vezeti ezen együtteseket úgy, hogy emellett családanyaként is helyt áll.