Török László

2015. október 07. szerda, 07:57

Török László 1967. október 24-én született Nagyszalontán, munkás szülők gyermekeként. Gyermekkorát is Nagyszalontán töltötte, itt végezte általános- és középiskolai tanulmányait, majd a nagyváradi Egyetem Elektromechanikai Fakultánsán végzett. Közben a nagyszalontai Metalul szerszám-gép gyárában helyezkedett el. A nagyváradi Ady Endre Sajtókollégium elvégzése után a Szalontai Napló és a nagyváradi Bihari Napló munkatársaként dolgozott. Később az aradi Vasile Goldis Egyetem jogi karán szerzett diplomát, majd tovább folytatta tanulmányait Közigazgatási menedzsment és Polgárvédelem szakon Kolozsváron.

A '90-es évek elejétől a helyi MIDESZ elnöke, az RMDSZ városi tanácsosa, majd 2000-2004 között Nagyszalonta alpolgármestere, 2004 óta pedig a municípium RMDSZ-es polgármestere, jelenleg harmadik mandátumát tölti, házas, két gyermek édesapja. 1990 óta tagja a Romániai Magyar Demokrata Szövetségnek (RMDSZ).

10 éves polgármestersége alatt rengeteget fejlődött Nagyszalonta városa: új vállalkozások telepedtek meg a városban, nőtt az önkormányzat gazdasági versenyhelyzete, kerékpárút épült a városban, az utcák, járdák új aszfaltszőnyeget kaptak, létrejött a keresztyén szellemiségben működő magyar iskola, új civil szerveződések alakultak, az idősek támogatását elősegítő program került gyakorlatba ültetésre, létrejött a hátrányos helyzetben lévő gyermekek délutáni foglalkoztatását elősegítő program, gyarapodtak a város zöldövezetei, csatornahálózat épült, hogy csak néhányat említsünk a számos momentum közül.

Nagyszalontáért és a hajdúváros lakóiért dolgozik szívvel-lélekkel. Kitartó, lelkiismeretes, aki mindent megtesz célkitűzései megvalósításáért. Csepel településével szoros kapcsolatot ápol, elhivatottan kiáll a magyarság ügyei mellett, szívügye a nagyszalontai magyarok sorsa, a szülőföldön megmaradás elősegítése.