Csepel hamarosan hivatalosan is fogyasztóbarát település lehet

2015. május 06. szerda, 10:44

egyuttmukodesCsepel ismét egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy elnyerje a „Fogyasztóbarát Település” címet, mellyel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a települések hozzáállását és a fogyasztók helyzetének javításáért tett intézkedéseit kívánja értékelni.

Április 28-án a csepeli önkormányzat nevében Borbély Lénárd polgármester stratégiai megállapodást írt alá a kormányhivatal képviselőjével dr. György István kormánymegbízottal és a Budapesti Békéltető Testülettel, mely hivatalt dr. Horváth György elnökhelyettes képviselte.

Az eseményen részt vett Morovik Attila alpolgármester, dr. Szeles Gábor jegyző, dr. Vincze Anikó aljegyző, Pintér István, a Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt. vezérigazgatója (a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság korábbi főigazgatója) és dr. Bobál Pál, a Kormányhivatal fogyasztóvédelemért felelős vezetője.

Borbély Lénárd polgármester az aláírást megelőzően kiemelte, Németh Szilárd országgyűlési képviselő, a Csepel korábbi polgármesterének érdeme, hogy a kerület most itt tart és csak egy lépés választja el az elnyerhető címtől, melyet büszkén fog viselni. Csepel ugyanis számos intézkedést vezetett be, melyek alkalmassá teszik arra, hogy hivatalosan is fogyasztóbarátnak nevezzék. Az adósmentő program egyedülálló segítség azok számára, akik közüzemi tartozást halmoztak fel és önerőből nem tudják kiegyenlíteni befizetetlen csekkjeiket.

Dr. György István kormánymegbízott elmondta, a kormányhivatalnak eddig is kiváló volt a kapcsolata a csepeli önkormányzattal, ám ennek a stratégiai megállapodásnak köszönhetően még szorosabbá válhat az együttműködés. Ugyanerről biztosította a kerület polgármesterét dr. Horváth György, a Budapesti Békéltető Testület elnökhelyettese, aki kitért arra is, ez az első alkalom, hogy a testület megállapodást köt egy önkormányzattal.

Kitzinger Adrienn – Csepel.hu

_mg_2623_mg_2651

_mg_2657