Naptár:
Naptár
Dátum:
09:00 2019. 09. 14. - 19:00 2019. 10. 21.

Leírás

szabo magdaSzabó Magda arcai címmel kiállítás nyílt a Szabó Magda Közösségi Tér Galériájában. A kiállítás gerincét a Petőfi Irodalmi Múzeumban néhány éve bemutatott Szabó Magda-kiállítás fényképanyaga adja, melyet Tasi Géza, a jogutód bocsátott a közösségi tér rendelkezésére.


A szervezők igyekeztek életrajzi elemekkel, idézetekkel gazdagítani a kiállítást, mely kétségtelenül történelmi visszatekintés is. A tárlaton látható néhány ikonikus tárgy is, például Szabó Magda estélyi ruhája, írógépe, de az Abigél című sorozat emlékezetes jelmezei, kellékei is. Egy régi telefon segítségével az írónő hangját is felidézhetik a látogatók.

A megnyitón Papp Gábor Zsigmond Szabó Magda világsikere című filmjéből is részletek hangzottak el, az alkotást hamarosan többször is levetíti majd az intézmény. „Szabó Magda műveiben a szeretetről, az elfogadásról vagy még inkább annak hiányáról ír. Számomra Szabó Magda és életműve a teljesség, a műveltség, a hazaszeretet és az örök szerelem allegóriája” – fogalmazott dr. Udvardi Beáta intézményvezető.

A kiállítás az Ars Sacra Fesztivál keretében valósult meg. A Szabó Magda kiállítás október 21-éig, hétköznap 9 és 19 óra között várja a látogatókat.

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail