Csepeli Öttusa és Triatlon Sportegyesület

2011. február 23. szerda, 23:25

A Csepeli Öttusa és Triatlon Sport Egyesület 1946-ban alakult meg Csepelen.
Az öttusa szakosztályt Karácson László, az akkori idők kiemelkedő versenyzője szervezte meg Wessely Vilmos és Tamás István segítségével.
Az egyesület legkiemelkedőbb eredményeket elérő tagjai közé tartozott Németh Ferenc többszörös olimpiai bajnok, aki elsőként nyert magyar öttusázóként egyéniben olimpiai bajnokságot 1960-ban. Balczó András a legjobbnak tartott öttusázó, párbajtőr Országos egyéni bajnok, többszörös VB győztes csapatban, egyéni győztes VB, és olimpiai győztes is a csepeli egyesületet erősítette. Villányi Zsigmond VB második helyezett csapatban és egyéniben, többszörös olimpiai ezüstérmes. Maracskó Tibor VB csapataranyérmes, olimpiai csapat ezüstérmes, többszörös magyar bajnok. Hanzély Ákos öttusázó, a klub jelenlegi elnöke is szép sikereket könyvelhetett el, többek között VB és Európa bajnoki címeket tudhatja magáénak.
Ennek az eredményes múltnak a szellemiségét sikerült tovább vinni a jelenbe, hiszen 2004- től új lendülettel ismét sikeresen működik az egyesület- Hanzély Ákos és Szegi Csaba kitartó munkájának segítségével.

Kapcsolattartó: Hanzély Ákos

Elérhetőségek:
Cím: 1027 Budapest, Jurányi u. 9.
Telefonszám: 202-0220, 20/956-6735
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Honlap: www.csepelottusa.hu