Köznevelés Eredményességéért Csepelen

2020. október 07. szerda, 13:57

Féltávnál A köznevelés eredményességéért Csepelen című, VEKOP-7.3.4-17-2018-00030 azonosító számú projekt megvalósítása.szechenyi2020

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata 2019-ben nyert 24,98 millió forint vissza nem térítendő forrást A köznevelés eredményességéért Csepelen című, VEKOP-7.3.4-17-2018-00030 pályázat megvalósítására a Királyerdei Művelődési Házban. A projekt célja a helyi identitás növelése, az alapműveltség gazdagítása játékos formában, interaktív módon. A programok a résztvevők számára térítésmentesen vehető igénybe. A programsorozatot átható kulturális üzenet közvetítése jól megkomponált, minden korosztály számára alkalmas formában valósul meg. A pályázat lehetőséget teremtett arra, hogy a korábbi programokat még színesebbé tegyük, valamint új elemek beépítésével gazdagítsuk repertoárunkat.

A koronavírus járvány sok tekintetben hátráltatja a projekt megvalósítását, azonban a tervezett programok mintegy fele ennek ellenére sikeresen megvalósulhatott. Az elmúlt két nyár folyamán 2-2 hét időkeretben, 20-20 fővel kerültek megrendezésre a nyári táborok, ahol játékos, sportos, kézműves foglalkozások, helyi kirándulások (szabadtéri, gyárlátogatások) kínálták az élményeket. Segítségünkre volt, hogy a veszélyhelyzet elmúltával nyár elején szabadabban szervezhettük a programokat. Szintén szerencse, hogy a megelőző tanévben még éppen lehetőség nyílt a műhely- és klubfoglalkozások megtartására, ahol a szövés, valamint a kézimunkázás-hímzés fogásaival ismerkedhettek meg a résztvevő gyerekek. A kulturális órák rendezvényei is élénk érdeklődés közepette zajlottak a helytörténeti gyűjtemény és a tájház bemutatásával. Azonban a további programok megvalósítása a járvány miatt egyelőre halasztódik, így a havi szakkör, a tanulmányi verseny és vetélkedő, valamint a helytörténeti téma napok megrendezésére még várni kell.

Utoljára frissítve: 2020. október 07. szerda, 14:18

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail