Újabb MSZP-Jobbik-DK koalíció Csepelen

2017. július 26., szerda 13:16

DSC 00072017. július 26-án, szerdán egy sajnálatos, ám anyagi kárt nem okozó pénzügyi-számviteli hibára hivatkozva akart botrányt kelteni a csepeli MSZP a helyi Jobbikkal és DK-val szövetkezve. Az ellenzék rendkívüli ülést hívott össze, a jegyző észrevételei szerint olyan javaslattal, amelynek egyetlen mondata sem felelt meg a valóságnak.

Játszóház a Szent Imre téren 07.29

2017. július 26., szerda 11:35

jatszohaz 600x365Folytatódnak ingyenes szombati foglalkozásaink! A csepeli Játszóházban zajló ingyenes foglalkozásokra várjuk az érdeklődő gyermekeket és szüleiket. A foglalkozások 2017. december végéig tartanak.

Helyszín: Budapest, XXI. kerület, II. Rákóczi Ferenc út 88-92. szám alatti Játszóház, földszinti helyiségek (a volt II. Rákóczi Ferenc Iskola, bejárat a Szent Imre tér felől).

A teljes ellenzék aláírt Sorosnak

2017. július 25., kedd 15:07

25 nszA teljes magyar ellenzék a Soros-terv szolgálatában áll – hangsúlyozta Németh Szilárd keddi sajtótájékoztatóján.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese elmondta, Orbán Viktor tusnádfürdői beszédében világossá tette, mit is jelent a Soros-terv.

fire1Tisztelt Kerületi Lakosok!

A tűzoltók gyors és hatékony beavatkozásai érdekében a több emeletes lakóépületek mellett a tűzoltói gépjárművek közlekedése és kárfelszámolásban történő alkalmazása céljából tűzoltósági felvonulási területet kell biztosítani. Ha ezt a területet a lakók gépjárműveik parkolására elfoglalják, azzal megnehezítik, akadályozzák a tűzoltói beavatkozást. Kérjük, hogy a tűzoltóság számára fenntartott felvonulási területet, a kárfelszámoláshoz szükséges helyet biztosítsák azáltal, hogy gépjárműveikkel nem parkolnak e területekre. Az Önök biztonsága érdekében fontos, hogy a lakóházak közötti tűzoltási területet szabadon hagyják.

A fentiek szemléltetésére figyelmükbe ajánljuk a következő videót.

 

A tűzoltósági felvonulási területre vonatkozó előírásokat, műszaki követelményeket a következő pdfdokumentumban olvashatja.

25 nszAz ellenzék nem a magyar emberek biztonságát kívánja szolgálni, hanem a Soros-tervet akarják végrehajtani.

Németh Szilárd országgyűlési képviselő, a Fidesz alelnöke az Echo televízió Napi Aktuális című műsorának a vendége volt.

Forrás: Echo TV

A lakótelepek története Csepelen

2017. július 25., kedd 08:17

panelCsepelen ugrásszerűen megnőtt a lakosok száma a II. világháború után. A bővülő munkalehetőségek miatt főleg vidékről és a környező településekről költöztek a községbe emberek. Lakóházból viszont kevés volt, ezért hamarosan lakótelepeket kezdtek el építeni. Az elsőt a Béke téren húzták fel 1948-ban, majd sorra következtek a többiek. Egyebek mellett erről beszélt előadásában Petz Nándor helytörténész a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Karácsony Sándor utcai könyvtárában.

coins 1523383 1920Tovább gyorsult a bérnövekedés dinamikája hazánkban 2017 első öt hónapjában: 12,1 százalékkal emelkedtek a bruttó és a nettó keresetek a KSH adatai szerint – mondta Varga Mihály a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által közölt adatokra reagálva. Ezzel 53 hónapja folyamatosan emelkednek a reálkeresetek. Az infláció miatt a bérek reálértéke 9,5%-kal növekedett, de ez is magasabb a vártnál, hiszen a tárca korábban úgy vélte, a reálkeresetek 8-8,5 százalékkal nőnek az idén.

office 1870184 1920 1024x680Nagy az érdeklődés a Nemzetgazdasági Minisztérium által meghirdeti Nyári diákmunka program iránt. Cseresnyés Péter, a minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára beszámolt arról, hogy ilyen nagymértékű érdeklődés az elmúlt 5 évben a diákmunka iránt még nem volt: több mint 16 ezren jelezték a program indulásának első egy-két hétében, hogy részt vennének az NGM által meghirdetett programban. A nagy érdeklődésre való tekintettel a Nemzetgazdasági Minisztérium 300 millió forinttal 2,6 milliárd forintra bővítette a nyári diákmunka programra szánt összeget.

1.CSEPELI ALLASOK OLDALA A4 szulinapSzeptemberben 1 éves lesz a Csepeli Állások Oldala. Az elmúlt időszakban már több mint 10 ezren keresték fel a portált, voltak, akik többször is böngésztek az állások között. Bízunk benne, hogy sokan az oldal segítségével találtak maguknak új munkahelyet. Őket kérjük és biztatjuk most arra, hogy írják meg röviden sikeres álláskeresésük történetét, hiszen ezek a pozitív példák is jól jelezhetik, hogy mindenki megtalálhatja a számára megfelelő munkát.

korcimerA 314/2012. (XI. 08.) Kormányrendelet és Budapest XXI. Csepel Önkormányzatának 431/2016. (XII. 15.) önkormányzati határozata alapján a Budapest, XXI. ker. Csepel Településképi Arculati Kézikönyvének és Településképi Rendeletének tervezete elkészült, melyről Budapest XXI. Csepel Önkormányzata partnerségi egyeztetést tart az alábbiak szerint. A dokumentumok tervezete a csepel.hu honlapon megtekinthető.

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail