Nemeth Szilard V4 MTIA V4-es országok megmutatták a világnak: meg lehet állítani az illegális migrációt – jelentette ki az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke csütörtökön Budapesten, a visegrádi országok (V4) parlamentjei védelmi bizottságainak találkozóján.

Az idokep.hu információi szerint szombaton kezdetben még délnyugaton szállingózhat a hó. Napközben már többfelé számíthatunk hosszabb napos időszakokra, de délután az északi és a középső tájakon helyenként hózápor, átmeneti kisebb havazás is előfordulhat. Reggel a havas, derült tájakon -8, -10 fok köré is lecsökkenhet a hőmérséklet, napközben -4, +3 fok várható.

koriA Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor összeállítású magyar csapat fantasztikus versenyzéssel aranyérmet szerzett a férfi 5000 méteres rövidpályás gyorskorcsolyaváltók csütörtöki döntőjében a phjongcshangi téli olimpián.

Tisztelt csepeli lakosok!

Örömmel értesítjük önöket, hogy a csepeli jégpálya - az időjárási viszonyoktól függően - március végéig meghosszabbítja nyitvatartását!

 

További információkat IDE KATTINTVA kaphat.

rendorsegVárhatóan áprilisban megjelenik a csepeli rendőrség történetéről szóló könyv abból az alkalomból, hogy tavaly volt száz éve, hogy Csepelen létrehozták a rendőrséget. A könyvet Bolla Dezső helytörténész írta. A megjelenés előtt álló könyvről és a benne szereplő néhány érdekességről Bolla Dezső tartott előadást a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Sétáló utcai könyvtárában február 21-én.

Lakossági felhívás síkosságmentesítésről

2018. február 22., csütörtök 15:37

jeges utakTisztelt Csepeli Polgárok!

A hideg időben hulló csapadék miatt kialakuló jegesedés következtében síkossá váltak és válhatnak a járdák Budapest területén.

A hideg időben hulló eső, vagy hó hamar ráfagy az ingatlanok előtti járdákra, ami balesetveszélyt jelent a közlekedők számára. Ezért fontos, hogy a járdák síkosság mentesítése, az időjárás függvényében akár naponta több alkalommal is megtörténjen.

Játszóház a Szent Imre téren 02.24

2018. február 22., csütörtök 11:11

jatszohaz 600x365Folytatódnak ingyenes szombati foglalkozásaink! A csepeli Játszóházban zajló ingyenes foglalkozásokra várjuk az érdeklődő gyermekeket és szüleiket. A foglalkozások 2018. december végéig tartanak.

Helyszín: Budapest, XXI. kerület, II. Rákóczi Ferenc út 88-92. szám alatti Játszóház, földszinti helyiségek (a volt II. Rákóczi Ferenc Iskola, bejárat a Szent Imre tér felől).

Elhunyt Zalaváry Lajos, Csillagtelep építésze

2018. február 22., csütörtök 09:50

Zalavary Lajos epiteszÉletének 95. évében elhunyt Zalaváry Lajos, a Nemzet Művésze, Kossuth- és Ybl-díjas építész. Alkotói pályájának kezdetén nagyban kötődött Csepelhez, mert a nevéhez fűződik Csillagtelep felépítése 1954 és 1958 között. Később számtalan ismert épületet tervezett szerte az országban.

1519218955 nab1980Az elmúlt nyolc évben szellemiségében, intézkedési kultúrájában is megváltozott a Készenléti Rendőrség (KR) – jelentette ki Németh Szilárd, az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke azt követően, hogy látogatást tett a KR budapesti központjában, szerdán.

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail