Csepelnek is lett Férfi Felelősség Fája

2017. november 21., kedd 14:52

TBE 3596Jelképesen egy diófacsemetét ültettek el a Kolonics György sétányon azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a férfiak családi és társadalmi felelősségvállalásának, értékközpontú példamutatásának fontosságára. A faültetéssel Csepel is csatlakozott ahhoz az országos akcióhoz, amelyet a Férfiak Klubja idén ősszel indított. Kárpát-medence szerte 25 facsemetét ültetnek el a mozgalomhoz csatlakozó településeken.

Pavilon palyazat plakat A3 MeghosszabbitasA nagy érdeklődésre való tekintettel Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata meghosszabbította a Szent Imre téri pavilonok bérbevételére vonatkozó pályázatát.

korcimerA Csepeli Görög Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. november 25-én (szombat) 17:00 órai kezdettel közmeghallgatást tart a Radnóti Miklós Művelődési Házban (1214 Budapest, Vénusz u. 2.).

130 éves a budapesti HÉV

2017. november 21., kedd 08:21

GMA 3555Budapesten az első HÉV járatot 130 évvel ezelőtt, 1887-ben indították el a Közvágóhíd és Soroksár között, majd ugyanabban az évben meghosszabbították a vonalát Dunaharasztiig. Jelenleg négy HÉV szakasz működik, amelyből három a fővárost köti össze az agglomerációval. A csepeli HÉV-et 1951-ben adták át a forgalomnak. A 130. évforduló alkalmából ünnepi megemlékezést rendeztek a Magyar Vasúttörténeti Parkban november 20-án, amelyen kitüntetéseket adtak át a vállalat munkatársainak. Az eseményen megjelent Borbély Lénárd polgármester és Ábel Attila alpolgármester. 

birkozocsapatcsepelKaposvár adott otthont az idei év utánpótlás szabadfogású csapatbajnokságának. A megmérettetésen tizennégy szakosztály képviselte magát, akik közül a Csepeli BC bizonyult a legjobbnak, miután óriási csatában 22-17 arányban legyőzte az ESMTK-t a fináléban. A dobogó harmadik fokára a Ceglédi VSE állhatott fel. 

Játszóház a Szent Imre téren 11.25

2017. november 20., hétfő 13:03

jatszohaz 600x365Folytatódnak ingyenes szombati foglalkozásaink! A csepeli Játszóházban zajló ingyenes foglalkozásokra várjuk az érdeklődő gyermekeket és szüleiket. A foglalkozások 2017. december végéig tartanak.

Helyszín: Budapest, XXI. kerület, II. Rákóczi Ferenc út 88-92. szám alatti Játszóház, földszinti helyiségek (a volt II. Rákóczi Ferenc Iskola, bejárat a Szent Imre tér felől).

TBE 3198Csepel önkormányzata idén hatodik alkalommal rendezte meg a Szent Erzsébet Jótékonysági Bált november 18-án. Borbély Lénárd polgármester köszöntötte a megjelenteket, köztük a XVIII. kerület polgármesterét, Ughy Attilát és feleségét. A jótékonysági bál fővédnöke Németh Szilárd országgyűlési képviselő, a Fidesz alelnöke volt.

SzolotancversenyKozep moiA 37 éves Csepp-Csepel először nevezett szólistákat az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület Közlép-magyarországi Régiós versenyére!

20 nszNagy többséggel fogadta el az EP saját tárgyalási mandátumát az uniós menekültügyi rendszer reformja kapcsán. A javaslat szerint a jövőben, ha egy tagállam menekültügyi rendszere nem bírja a rá nehezedő nyomást, akkor a menedékkérőket gyorsan és automatikusan szétosztanák. Uniós forrásokat veszíthet az, aki nem vesz részt a terhek közös viselésében.

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail