TBE 7408A Csepeli Strandfürdő több mint 220 millió forintból újult meg az idei év első felében. A felújítások első ütemével elkészültek, a második szakasz ősszel kezdődik. A modernizált strandfürdő komfortját az április 28-i(szombat) nyitás napján már élvezhetik is a csepeliek.

Környezeti vetélkedő a Festő óvodában

2018. április 26., csütörtök 15:17

GMA 1789„Haladj bátran egyre mélyebben a fák közé. A virágokat is láthatod majd, és minden virág kelyhéből egy tündérke les reád. Figyelik, hogy rontó-ember vagy- e? Azoktól félnek. De te látó ember leszel, és a tündérek ezt hamar felismerik.” (Wass Albert Tavak és erdők könyve)

Akár a mottója is lehetne a játékos környezeti vetélkedőnek, melyet immár hagyományosan a Tavaszi Környezet és Természetvédő hét keretében rendeztek meg a Festő tagóvodában.

Megújult a Kis-Duna-öböl fahídja

2018. április 26., csütörtök 13:44

TBE 7221Április 26-án ünnepélyes keretek között átadták a Kis-Duna-öböl felújított fahídját. A gyalogos hidat 2006-ban építették meg. Az évek során azonban számos vandáltámadás érte, néhány éve pedig kocsival hajtottak át rajta, így tartószerkezete, járófelülete többször felújításra szorult.

GMA 1949A család fogalmát választotta tematikájának a Nagy Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola a tizenhetedik alkalommal meghirdetett „Csepel-sziget Ifjú Tehetségei” Regionális Képző- és Iparművészeti Pályázatán. A nyertes alkotásokból április 25-én nyílt kiállításon ünnepélyes keretek között a legjobbakat díjazták.

GMA 1586A Csepeli Művészeti Szemlén sikeresen szerepelt legtehetségesebb tanulók vették át megérdemelt jutalmukat a Fasang Árpád Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában április 24-én. A hangszeres zenében, vers- és prózamondásban, mozgásművészetben, képzőművészetben, szóló- és csoportos éneklésben, valamint báb- és színjátszásban nyújtott legszínvonalasabb teljesítményükért könyvjutalmat és pólót is kaptak. Az átadáson a vendégek között köszöntötték Borbély Lénárd polgármestert, Morovik Attila alpolgármestert, Tóth János tankerületi igazgatót és Tóth Endrét, a Dél-Pesti Tankerületi Központ igazgatóhelyettesét.

korcimerBudapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata képviselő-testülete 2018. április 26-án (csütörtök) 17.00 órai kezdettel testületi ülést tart, melynek helyszíne a Polgármesteri Hivatal Nagytanácsterme (1211 Budapest, Szent Imre tér 10. földszint).

A részletes napirend-tervezetek ide kattintva érhetők el.

Megoldódott a buszvárók kérdése

2018. április 25., szerda 09:33

buszvaroCsepelen az elmúlt időszakban 18 buszmegállóban bontottak el utasvárókat. A várók nem az önkormányzat tulajdonában voltak. Az a cég, amelyik kezelte ezeket, nem várta meg, hogy az önkormányzat újakat telepítsen és azonnal elbontotta a beállókat. Végül sikerült olyan megoldást találni, hogy a várók telepítése és üzemeltetése a kerületnek egy fillérjébe sem kerül. Úgy tudjuk, új buszvárók is épülnek Csepelen.

Legszebb konyhakertek program

2018. április 24., kedd 10:22

konyhakert logoIdén is meghirdetésre kerül a "A legszebb konyhakertek" program, a jelentkezési lapot PDF formátumban letölthetik pdfIDE kattintva

Austrian Classics 2018, Innsbruck (AUT)

2018. április 24., kedd 09:19

Austrian 1021. alkalommal rendezték meg a nyílt Osztrák bajnokságot Innsbruckban. A festői alpesi városba 28 ország, 220 klubjából, 1149 sportoló érkezett, akik 2124 nevezéssel léptek a 14 tatami vagy a 2 ring valamelyikébe. A dublini Irish Open, és az egy hónap múlva kezdődő budapesti Világkupa után, ez a harmadik legnépesebb viadal a kontinensen, ami egyben pontszerző verseny is a ranglistákhoz. A Halker-KirályTeam Kick-box Akadémia Jároszkievicz Krisztián Mester vezetésével vágott neki a három napos tornának.

Játszóház a Szent Imre téren - 04.28

2018. április 23., hétfő 10:48

jatszohaz 600x365Folytatódnak ingyenes szombati foglalkozásaink! A csepeli Játszóházban zajló ingyenes foglalkozásokra várjuk az érdeklődő gyermekeket és szüleiket. A foglalkozások 2018. december végéig tartanak.

Helyszín: Budapest, XXI. kerület, II. Rákóczi Ferenc út 88-92. szám alatti Játszóház, földszinti helyiségek (a volt II. Rákóczi Ferenc Iskola, bejárat a Szent Imre tér felől).

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail