Csepel Kapuja

Kategória: Archív 2010. szeptember 06. hétfő, 09:41
csepelkapujaNagy örömünkre szolgál, hogy bejelenthetjük: az önkormányzat által pályázott, 2010. május 10-én benyújtásra került „CSEPEL KAPUJA Szociális célú városrehabilitációs program” elnevezésű új városrehabilitációs pályázat 1. fordulós dokumentációját. 2010. augusztus 18-án a Regionális Fejlesztési Programok Irányító Hatóságának vezetője előzetesen támogatásra érdemesnek ítélte!
 
Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Közép-Magyarországi Operatív Program keretein belül meghirdetett pályázati programban szociális célú városrehabilitáció valósítható meg, melyben egyrészt ipari technológiával készült lakóépületek korszerűsítése, másrészt a szegregáció veszélyével érintett társadalmi rétegek megszólítása lehetséges. Az önkormányzat mint pályázó, 10 konzorciumi partner bevonásával többek között 6 ipari technológiával épült lakóház energia-megtakarítást célzó korszerűsítését, illetve a területen élő gyermek és fiatal korosztály számára szociális-társadalmi programok létrehozását tűzte ki célul.
Az épületek korszerűsítése több mint 800 lakást érint. A tervezett projekt támogatási intenzitása 76,8 %. Ez azt jelenti, hogy a teljes költségvetés több, mint 1 milliárd forintjából az Unió támogatása 813 millió forint összegű lehet. Ebből Csepel önkormányzata csaknem 170 millió forint, a részt vevő lakóházak pedig összesen 77 millió forint önrész biztosítását vállalják.

A hatóságtól kapott előzetes támogatói döntés értelmében az önkormányzatnak a pályázat fejlesztésére, és végleges (2. körös) döntésre való előkészítésére nyílik lehetősége.  Amennyiben a pályázat véglegesen is támogatást nyer, akkor a megvalósítás 2011. második felében kezdődhet.

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail