Nem sikerült meglépnie!

Kategória: Archív 2010. november 05. péntek, 18:38

A CSEPELI RENDŐRÖK ELFOGTÁK A KOCSIVAL MENEKÜLŐ FÉRFIT 

2010. november 04-én 23. óra 50-kor a kerületi járőrök a Budapest, II. Rákóczi Ferenc úton a Szent Imre tér felé haladva egy VW Golf típusú gépkocsira lettek figyelmesek, mely gépjármű bizonytalanul közlekedett. A járművet vezető személy a II. Rákóczi Ferenc út – Szent Imre tér kereszteződésénél figyelmen kívül hagyta a kereszteződésben elhelyezett „ Állj ! Elsőbbségadás kötelező! ” jelzőtáblát és lassítás nélkül a kereszteződésbe hajtott, ahol nekiütközött a kereszteződésbe szabályosan behajtó teherautóba.

Az ütközés után a WV Golf vezetője megállás nélkül továbbhajtott. A mögötte haladó rendőrjárőrök a jármű vezetőjét hang és fényjelzéssel megkísérelték megállapítani, aki a rendőri jelzéseket figyelmen kívül hagyva gyorsított és a baleset helyszínét elhagyva menekült tovább.

A menekülő jármű vezetőjét egy csepeli hölgy segítségével a Budapest XXI. kerület Pöltenberg utca 17. szám előtt sikerült megállítani. A bátor nő, aki járművével éppen akkor ért haza és észlelte az üldözést, az üldözött jármű elé kanyarodva, keresztbe állva, fékezésre, illetve  megállásra kényszerítette a WV Golf vezetőjét.

A rendőri intézkedést a WV Golf vezetőjével szemben megkezdték, mely intézkedés során megállapítást nyert, hogy a járművet vezető személy a járművezetéstől eltiltás hatálya alatt áll, a jármű műszaki érvényessége 2010. 02. hónapban lejárt, illetve a gépjárművezető szemmel láthatóan erősen ittas állapotban volt.

Az Önkormányzat által üzemeltetett térfigyelő kamerák segítségével a WV Golf vezetőjének cselekménye rekonstruálható volt, mely az ellene indított bűntető eljárásban felhasználásra kerül. 

A Csepeli Rendőrkapitányság megköszöni a Budapest, XXI. kerület Pöltenberg utcában lakó, bátor, segítőkész hölgy segítségét. 

Az eljárás lefolytatásában a kerületi kapitányság az illetékes.

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail