A „Házunk tája” nyertesei

Kategória: Archív 2010. november 10. szerda, 09:32

hazunk_tajaIdén hatodik alkalommal hirdettek eredményt a „Házunk tája” versenyben, amelyet a Csepeli Kertbarát Kör és a Csepeli Helytörténeti és Városszépítő Egyesület szervezett. Azokat a csepelieket díjazták, akik a házuk előtti földterületet a legszebben gondozták. A díjakat Ábel Attila alpolgármester adta át a Rákóczi-kertben. Zémann István, a Csepeli Helytörténeti és Városszépítési Egyesület titkára elmondta, hogy a verseny már hagyománnyá vált az elmúlt években, ezúttal 46-an pályáztak. Összeforrott, egymást segítő csapatról van szó, amelynek tagjai az önkormányzat pénzügyi támogatásával csinosítják, szépítik a házuk előtti utcafrontot, a parkokat, kertjeiket.



A legtetszetősebb portákat lefényképezték, és tablón mutatták be a közönségnek. Ezek közül választották ki a díjazásra érdemeseket, akik a könyvjutalom mellett 6-9 ezer forint pénzjutalomban is részesültek. A fődíjasokon kívül minden pályázó oklevelet és 4700 forintot kapott. A kertbarát kör szaktanácsokkal, előadások szervezésével segíti a kertbarátokat év közben. A keddi összejövetelen dr. Sz. Nagy László kertészmérnök, egyetemi tanár tartott előadást a szőlőtermesztésről. 

Két kategóriában osztottak ki díjakat. A régi pályázók közül első lett Hollósi Józsefné és Németh Mihályné. Második Bogdány Jánosné, harmadik pedig Zentai Éva lett. Az új pályázók közül (vagyis akik idén indultak először a versenyen) két első díjat osztottak ki, amelyet Nagy Jánosnénak és Rozmanné Lengyel Évának ítéltek. A harmadik helyen Tóth Gyulát jutalmazták. 

mt_gallery:A "Házunk tája" nyertesei

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail