Tiltás ellenére bontották a HÉV-felüljárót

Kategória: Archív 2010. november 15. hétfő, 10:40
Kossuth_Volgy_utca_utfelbontas_2010_001A Csepeli Önkormányzat tiltása ellenére is egész hétvégén folytak a munkálatok a leendő csepeli gerincút mentén, a korábbi HÉV felüljárónál. A felüljáró rendkívül nagy zajjal járó bontását akkor sem függesztették fel, amikor Németh Szilárd csepeli polgármester személyesen is az önkormányzati rendelet és engedélyek betartására szólította fel a kivitelezőt.

VIDEÓ MEGTEKINTÉSE


Szombat délelőtt Ábel Attila alpolgármestert, a körzet önkormányzati képviselőjét hívta fel az egyik lakó azzal, hogy a tiltás ellenére kora reggeltől teljes erővel, légkalapácsos munkagépekkel folyik a felüljáró bontása. Ezek után Németh Szilárd polgármester, Ábel Attila alpolgármester és Baksa Lajos, a Csepeli Önkormányzat Városépítési Irodájának irodavezetője a helyszínen szólították fel a Colas Út Zrt. vezetőit, hogy azonnal fejezzék be a nagy zajjal járó bontási munkálatokat és a hét végére vonuljanak le a területről.

A Csepeli Önkormányzat egy 2008-as rendelete alapján hétköznap este 22 óra és reggel 6 óra között, valamint munkaszüneti napokon a kerületünkben nem szabad nagy zajjal járó bontási, építési illetve rakodási munkákat végezni. A HÉV felüljárót bontó Colas Út Zrt. vélhetően a munkálatok késése és a kötbér-fizetés megelőzése érdekében kérelmet nyújtott be a Csepeli Önkormányzathoz, hogy a tiltás alá eső időszakban is dolgozhassanak a gerincút mentén.

- Mivel a bontási és építési munkálatok még hétköznap is nehezen elviselhető terhet rónak az ott élőkre, ezt a kérelmet az önkormányzat az utasításomra megtagadta. A HÉV felüljáró bontása például olyan zajjal jár, hogy aki a közelben hosszabb ideig zajvédő nélkül tartózkodik, halláskárosodás nélkül aligha ússza meg. Normális ember nem kérne és pláne nem adna engedélyt arra, hogy a lakosság éjjel is légkalapácsok vagy betonbontás zaját kelljen elviselnie – mondta el erről lapunknak Németh Szilárd csepeli polgármester.

A Colas Út Zrt. jelen lévő vezetői megtagadták az engedély nélküli bontási munkálatok felfüggesztését.

A Csepel.hu úgy tudja: a kivitelező arra hivatkozva tagadta meg a levonulást, hogy a Csepeli Önkormányzat burkolatbontások engedélyezési rendjéről szóló 2008-as rendelete nem írta le részletesen, mit ért a munkaszüneti napon. A Colas Út Zrt. magyarázata szerint munkaszüneti nap alatt ők csak és kizárólag az ünnepnapokat hajlandók érteni, és ezért várható, hogy a későbbiekben is tervezik a hétvégi munkavégzést.

A Csepeli Önkormányzat részéről az ilyenkor szokásos jegyzőkönyv felvétele után eljárást indítottak a kivitelező ellen, azonban a polgármester várhatóan ezzel együtt is kezdeményezi az önkormányzati rendelet módosítását.

A Völgy utcánál péntek éjjel folyt a munka

Nem ez volt azonban az egyetlen eset, hogy nem tartották be az önkormányzat burkolatbontások engedélyezési rendjéről szóló rendeletét. A Kossuth Lajos és Völgy utca kereszteződésénél a Főfáv végzett péntek este munkálatokat, amely késő éjszaka, még este tíz óra után is folytatódott.

Információink szerint Csepeli Önkormányzat felé a munkákról nem tettek bejelentést sem a főváros, sem a Főtáv Zrt. részéről. Az útfelbontásra mindössze abból lehetett következtetni, hogy a BKV módosította a 35-ös és a 36-os buszok útvonalát.

Ahhoz, hogy az önkormányzat ebben az esetben is eljárást indítson a rendeletet szegő kivitelezők ellen, azt is bizonyítani kell, hogy a bontási munkálatok péntek este valóban folytatódtak este tíz óra után. Kérjük, hogy aki ilyet tapasztalt, jelentkezzen Baksa Lajos városépítési irodavezetőnél a 4276-172-es telefonszámon vagy küldjön írásos beszámolót a 4276-183 fax-számra.


mt_gallery:Tiltás ellenére bontották a HÉV-felüljárót

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail