Segítségére volt a térfigyelő rendszer a rendőrségnek!

Kategória: Archív 2010. november 22. hétfő, 13:17

terfigyeloA Budapest XXI. kerületben az Önkormányzat által üzemeltetett térfigyelő rendszer nem csupán a bűnmegelőzésben, közlekedésben és a rendkívüli esetek során, hanem a közterület rendjének fenntartásában is fontos szerepet tölt be.

2010.11.21-én a délelőtti órákban két különböző esetben fordult elő, hogy a Csepel kapitányságon üzemelő térfigyelő rendszer szolgálatban lévő munkatársa  a Budapest XXI. kerület Erdősor utca - Arany János utca kereszteződésében felszerelt térfigyelő kamerán keresztül észlelte, hogy egy Ford valamint egy Opel típusú személygépkocsi az Erdősor utca – Szabadság utca kereszteződésében lévő behajtani tilos táblát figyelmen kívül hagyva a Nyuszi sétány irányába bekanyarodott.

Mindkét gépkocsi vezetője a Nyuszi sétány parkolójának elején a gépkocsijával megállt és a gépkocsi csomagtartójából egy nagyobb méretű szemetes zsákot kivett, amit a földre helyezett, majd a helyszínről eltávozott.

Az eltelt idő rövidsége miatt a kerületben szolgálatot teljesítő járőr a helyszínen az elkövetőket tetten érni nem tudta, de a térfigyelő rendszer segítségével a cselekmény a cselekmény elkövetése felvételre, valamint kimentésre került, és mindkét elkövető ellen a szabálysértési eljárás a felvételek alapján megindult.

 Forrás: BRFK XXI. kerületi Rendőrkapitányság

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail