Rovásírás a Rákóczi-kertben

Kategória: Archív 2010. november 23. kedd, 10:05

rovasirasA rovásíráson keresztül a magyarság múltjával, kultúrájával is megismertetik az érdeklődőket azon a tanfolyamon, amelyet a Rákóczi-kertben tartanak december 13-ig. Csaba László, a civil mozgalomként működő kerületi közösség tagja elmondta, hogy korábban már több előadást is tartottak a témában.

Ezúttal visszatértek az alapokhoz, hogy az újonnan jelentkezők jobban megismerjék az alapismereteket, a rovásírás ABC-jét, történetét. A későbbiekben a legjobbak a Kárpát-medencei rovásírásversenyen öregbíthetik Csepel hírnevét. A rovásírás tanfolyam vezetője Kovács Gyula, aki segített az érdeklődőknek lejegyezni azokat a jeleket, amelyeket a rovásírásban használnak. Jártasságokra tehettek szert, aminek az volt a célja, hogy az egyes betűket hogyan lehet összekapcsolni olyan információkkal, amelyek lehetővé teszik a betűk könnyebb megjegyzését. A további órákon az ismeretek bővítése, elmélyítése a cél. A mostani tanfolyamot december 13-ig tartják, majd a tervek szerint január végén indul újra a Rákóczi-kertben. A legeredményesebb tanulók jövőre elindulhatnak az országos versenyen. A nevezést januárban kell leadni, az elődöntők pedig áprilisban és májusban lesznek különféle helyszíneken. Csepeliek eddig még nem mérték össze tudásukat másokkal, ezúttal azonban szívesen vennének részt a szellemi megmérettetésen. A tanfolyamot elindító közösség felkérte az országos verseny szervezésében is élen járó Friedrich Klárát és Szakács Gábort, hogy Csepelen is tartsanak előadást.

Az érdeklődök köre széles. Mindenféle korosztályból érkeztek jelentkezők, akiket nemcsak a rovásírás, hanem a magyar nemzet, közös múltunk iránt is érdekelődést mutattak. A civil mozgalom célja is az, hogy az emberekben erősítse a nemzeti öntudatot, a közös hazához való tartozás érzését, és felhívja a figyelmet azokra az értékekre, amiket a magyarság adott a világnak, és joggal lehetünk büszkék rá.

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail