Szakértelem a jövő záloga

Kategória: Archív 2010. november 24. szerda, 12:35

tiszkNovember 18.- án, a Csepel TISZK-be szerveződő iskolák a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) keretében létrejött „ A szak- és felnőttképzés struktúrájának átalakítása” projekt nyitó rendezvényét tartották a központi iskolában. A Dél-pesti régióban működő Csepel TISZK társult iskolái igyekeznek szorosabbra fűzni emberi és szakmai kapcsolatukat a projekt elindításával, ami által azokat a területeket, ahol közös tevékenységük fejlesztésre szorul, sikerülhet hatékonyan felvirágoztatni.

A Csepel TISZK központja a Csepel-Sziget Műszaki Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium, társiskolái pedig a: Fodor József Szakképző iskola és Gimnázium, a Keleti Károly Közgazdasági Szakközépiskola, a Pestszentlőrinci Közgazdasági és Informatikai Középiskola, a Pesterzsébeti Közgazdasági Szakközépiskola és Szakiskola, a Pogány Frigyes Két Tanítási Nyelvű Építészeti, Informatikai Szakközépiskola és Gimnázium., valamint a Vásárhelyi Pál Kereskedelmi Szakközépiskola. Ezen intézményekben néhány gépész és elektronikai hiányszakma mellett, keresett szakmáknak számító informatikai, közgazdasági, kereskedelem-marketing, üzleti adminisztráció, ügyviteli elektronikai szakmacsoportos alapozó képzés folyik az érettségire-, a felsőfokú tanulmányokra felkészítésen túl.

A projektben megfogalmazott 13 közös feladat – mint a versenyképesség megalapozása, egy rugalmasan alkalmazkodó irányítási rendszer megvalósítása vagy a hátránykompenzációs programok kidolgozása, stb. -, elvégzése alapját képezheti annak, hogy az elérni kívánt célcsoportoknak a legkedvezőbb szakképzési szolgáltatást tudják ajánlani ezekben az intézményekben. A fő tevékenységek megvalósítása olyan feltételekre alapoz, amelyek szintén a projekt részét képezik; így a tanárok és szakoktatók továbbképzése, a tananyagfejlesztés, kapcsolatépítés a munkaerő-piac szereplőivel, vállalkozókkal, kamarákkal, ÁFSZ-szel, RFKB-val és a BMIK-val, vagy a mérési módszertan kereteinek kidolgozása, stb.

A képzési rendszer összehangolt fejlesztése eredményeként reális esély mutatkozik az évismétlések, a lemorzsolódások, a pályakezdő munkanélküliség minimalizálására, tehát a projekt választott mottójának " Szakértelem a jövő záloga" megfelelően a sikeres életkezdés megalapozására. A Csepel – TISZK tevékenységének fókuszában áll a felnőttképzés fejlesztése, megszűntetve az át- és továbbképzésekben jelentkező párhuzamosságokat, koncentrálva a szaktudást, a képzési infrastruktúra és a modernizációhoz szükséges fejlesztéseket.

A TÁMOP – 2.2.3. B – 09/1-2009-0002 projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg; ez, ahogy Kollár József, a központi iskola intézményvezetője fogalmaz, „Mérföldkő a Csepel TISZK iskoláinak közös életében”.

Információ:

Herczeg Mária
Csepel TISZK, TÁMOP projektmenedzser
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefon: 06 1 276 6677 / 125
Website: www.csepeltiszk.hu

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail