A legszebb ajándék: két kategóriában kiemelt arany minősítés

Kategória: Archív 2010. november 26. péntek, 23:53

auth_zenekar65Telt ház előtt, nagyszerű hangulatban ünnepelte fennállásának 65. évfordulóját a Csepeli Auth Henrik Fesztivál Fúvószenekar november 26-án, a Munkásotthon dísztermében. "A zene az tulajdonképpen mindennapos kenyerünk. Szívtől szívig, lélektől lélekig jár. Akkor is, ha bánatunk van, akkor is, hogyha örülünk, mindig jelen van életünkben" - emelte ki a zene fontosságát Németh Szilárd polgármester ünnepi köszöntőjében, melyben ígéretet tett arra, hogy a Csepeli Önkormányzat minden segítséget megad a zenekarnak. 

A hangverseny első fele a klasszikus koncertmuzsika jegyében zajlott, így többek között felcsendültek George Gershwin és Dmitri Shostakowich művei is, illetve ősbemutató keretében adták elő Moldvay György Epilógus című szerzeményét. A második részben olyan kortárs szerzők zenéiből hallhattak összeállítást a résztvevők, mint Ennio Morricone vagy John Williams. Meghívott vendégként közreműködött Horváth Kornél zongoraművész és Szentkirályi Aladár hegedűművész. A műsor után Auth Henrik, a zenekar névadójának fia, a Csaffka (Csepeli Auth Henrik Fesztivál Fúvószenekar Közhasznú Alapítvány) elnöke köszönetet mondott a zenekar minden tagjának, Péntek János karmesternek, a csepeli zenepedagógusoknak és Németh Szilárdnak, illetve az önkormányzatnak a támogatásért.

Az ünnepi hangverseny egyben minősítő hangverseny is volt, melyen a zenekar koncert-fúvós és szórakoztató-show kategóriában, 100 pontos rendszerben 96-96 pontos eredménnyel kiemelt arany minősítésekben részesült. A kimagasló eredményeket Dohos László Liszt-díjas karmester, a Magyar Fúvószenekari Szövetség elnöke hirdette ki, aki beszédében kitért csepeli emlékeire és Auth Henrik munkásságára. Az eredményhirdetés után a közönség vastapssal ünnepelte a 65 éves zenekart, akik ráadásszámmal jutalmazták meg a hálás közönséget.

mt_gallery:A legszebb ajándék: két kategóriában kiemelt arany minősítés

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail