Sváb bál és táncgála hajnalig

Kategória: Archív 2010. november 29. hétfő, 10:54

svab_balA telt háznál is többen voltak a német nemzetiségi kulturális és táncgálán a Királyerdei Művelődési Házban szombat este, amelyet a Csepeli Német Önkormányzat és a Csepeli Svábok Szabad Kulturális Egyesülete rendezett. Gyakorlatilag állóhely is alig maradt a nagyteremben, annyian voltak kíváncsiak az eseményre. A zenés-táncos műsor előtt Ábel Attila alpolgármester tartott megnyitó beszédet.  

Ábel Attila örömét fejezte ki, hogy ilyen népes közönség előtt üdvözölheti a német kisebbség tagjait, valamint az érdeklődők sokaságát. Ellenzéki képviselőként is rendszeresen ellátogatott a hasonló ünnepségekre. Röviden beszámolt arról, hogy októberben új képviselő-testület állt fel Csepelen, amelynek egyik fontos feladata a kisebbségekhez fűződő kapcsolatának ápolása, erősítése. A csepeli kisebbségek megbecsülése fontos cél, a jó hagyományokat mindenképpen folytatni kell. Az új önkormányzat vezetése átgondolja, mely területeken kellene változtatni, illetve hogyan lehetne a korábbinál még eredményesebben támogatni a kisebbségek kultúrájának, hagyományainak megőrzését. Az önkormányzat azon lesz, hogy biztosítsa a lehetőségeket, a helyszínt a különféle programok megrendezésére.   

A programban elsőként az Árpád utcai óvoda német nemzetiségi csoportjának előadását, majd a Csepeli Német Nemzetiségi Táncegyüttes óvodás csoportjának bemutatkozását láthatták a nézők. Ezt követte az Eötvös József Általános Iskola német nemzetiségi II. és IV. osztályainak műsora. Bemutatkozott a pesterzsébeti József Attila Általános Iskola német nemzetiségi IV. osztályos tánccsoportja. Nagy sikert aratott a német nemzetiségi gimnázium és kollégium IX. b osztályának műsora, valamint a Csepeli Német Nemzetiségi Ifjúsági Táncegyüttes előadása. A zenés-táncos műsorokat a Lustige Musikanten együttese kísérte. 

Végül hajnalig tartó Erzsébet és Katalin napi táncos mulatságot tartottak.  

mt_gallery:Sváb bál és táncgála hajnalig

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail