A Csepel SC újra betöltheti régi funkcióját

Kategória: Archív 2010. november 30. kedd, 18:14

csepelisportÉrkezhet segítség a csepeli sportnak, ám csak abban az esetben, ha az ehhez kapcsolódó ingatlanok visszakerülnek az önkormányzat, vagy az állam tulajdonába - hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amelyet Németh Szilárd, Csepel polgármestere tartott a Csepel SC Alapítvánnyal kapcsolatban. A kerület első embere arról biztosította Csepel sportjáért, és annak telephelyeiért aggódókat, hogy személyes ígéretet kapott Orbán Viktor miniszterelnöktől a XXI. kerületi sport támogatására. Mindez azonban csak akkor jöhet létre, ha - a rendkívül furcsa körülmények között a jelenlegi alapítványi- és tulajdon jogokat gyakorló cég, - ahogyan azt megkapta- úgy vissza is szolgáltatja a már erősen leamortizálódásnak indult területeket.

Eredetileg arra kapta meg az alapítvány a felhatalmazást, és az ingatlanokat (Béke téri sporttelep, Hollandi úti kajak-kenu telep, valamint a csepeli evezőstelep) hogy biztosítsa a csepeliek sportolási lehetőségeit. A polgármester szavai szerint viszont ez nem valósult meg maradéktalanul, sőt komoly adósságokat halmoztak fel. Hat évvel ezelőtt aztán az akkori alapítványi elnök felajánlotta, hogy kerüljön ismét önkormányzati kézbe az egykor szebb napokat látott egyesület (maradék) vagyona.

Ezt a tervezetet a kerületi vezetés akkoriban mereven elutasította, melynek következményeként egy offshore tulajdonosi hátterű céghez került – mindenestől- az alapítvány. Regnálásuk idején történt meg az is, hogy a Csepel SC Alapítvány két legértékesebb ingatlanát 2008- ban az egyik pénzintézet “8 millió euró erejéig jelzálog és vételi joggal” terhelte meg. A jelenlegi polgármester szerint arra a kérdésre, hogy mi lett ezzel az összeggel, a mai napig nem érkezett válasz. Ezzel kapcsolatban ügyészségi vizsgálatot kezdeményez Németh Szilárd.

A 2010 őszén hivatalba lépett, új képviselő-testület első, majd második ülésén is kiemelten foglalkozott a Csepel SC sorsával, és megszüntette az alapítvány közpénzből való támogatását, amely legutóbb - évente- 42 millió forintra rúgott. A kerület vezetője kiemelte: a miniszterelnök személyes garanciát vállalt a csepeli sportélet támogatására, amelynek egyik alapfeltétele a sportingatlanok köztulajdonba kerülése. Amint ez megvalósul, állami és önkormányzati szinten is támogatják majd azokat a sport célú fejlesztéseket, amelyek korábban megfogalmazódtak. Ennek érdekében Németh Szilárd tárgyalásokat kezdeményez a Csepel SC Alapítvány vezetőivel.

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail