Sikeres rendőrségi akciók Csepelen

Kategória: Archív 2010. december 01. szerda, 09:41

policeBetörőt fogtak a Vízmű lakótelepen

BRFK. XXI. kerületi kapitányság munkatársai 2010.11.25-én a dél körüli órában  adatgyűjtés céljából megjelentek a Vízmű lakótelepen. Felfigyeltek az egyik lakóház ablaka előtt egy elhagyott hátizsákra.  A körzeti megbízott észlelte, hogy az épület nyitott földszinti ablaka mögött egy személy suhant el, ezért bementek a lakóépületbe. Látták, hogy a földszinti lakás ajtaja feletti ablakot betörték, valamint egy létrát támasztottak az ajtó mellé. A rendőrök a létrán felmászva az ablakon keresztül a lakásba jutottak.

A lakásban keresés, kutatás nyomai voltak tapasztalhatók, ezért a lakást átvizsgálták. Az egyik szobában a falhoz simulva egy alakot találtak.

A 23 éves budapesti lakost a helyszínen elfogták, a cselekmény elkövetését elismerte.

Fenti személy őrizetbe vétele megtörtént, az eljárás lefolytatására a kerületi kapitányság illetékes. A 23 éves budapesti lakos többszörösen büntetett előéletű személy, aki betörésekből és lopásokból tartja fent magát.

Lakossági segítséggel sikerült a betörőt visszatartani

2010.11.29-én a délutáni órákban megjelentek a Budapest XXI. kerület  II. Rákóczi Ferenc út 345.  / Vízmű lakótelep/ szám alatt, mert bejelentés érkezett, hogy a házban lakó lakók egy betörőt tartanak vissza.

A helyszínre érkezés után megállapították, hogy egy 53 éves budapesti lakos a lakóépület I. emeleti lakásába erkélyajtó befeszítés módszerével bejutott, de őt a lakók megzavarták, és menekülése közben megállították, a rendőrség kiérkezéséig visszatartották. A másik, ismeretlen társa a helyszínről elfutott. Fenti személy a cselekmény elkövetését elismerte, gyanúsítotti kihallgatása a kerületi kapitányságon megtörtént, az eljárás lefolytatásra a kerületi kapitányság az illetékes.   

Gázolaj tolvaj rendőrkézen

A csepeli rendőrök 2010.11.30.-án a hajnali órában megjelentek a  Duna lejáró utca 11. szám alatt, mert onnan bejelentés érkezett, hogy egy tehergépkocsiból üzemanyagot lopnak. A helyszínre érkező járőr a bejelentő személyt meghallgatta, aki elmondta, hogy a riasztó megszólalt. A riasztóhang észlelése után értesítette a kerületi kapitányságot. A kerületi járőrök a környék átvizsgálása során a Csepel Művek területén, igazoltattak egy 40 év körüli halásztelki lakost, akin erős gázolajszag érződött. A férfi ellentmondásosan nyilatkozott, ezért a cselekmény elkövetésével kapcsolatban a kerületi kapitányságra előállításra került. Az eljárás lefolytatására a kerületi kapitányság az illetékes. 

Forrás: BRFK. XXI. Kerületi Rendőrkapitányság
 

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail