2011. 03. 26. 20.30- 21.30: a Föld órája

Kategória: Archív 2011. március 25. péntek, 12:29

FldrjaA Föld órája elnevezésű nemzetközi eseményt 2007 óta minden év márciusának utolsó szombatján rendezik meg. A kezdeményezés Ausztráliából indult és a WWF hívta életre. Célja, hogy a világon mindenhol háztartásokban és a vállalkozásoknál kapcsolják le/ki a nem létfontosságú lámpákat, valamint elektromos berendezéseket egy órára, hogy ezzel is felhívják a figyelmet a klímaváltozás elleni cselekvés jelentőségére, szükségességére.

Magyarország évek óta részt vesz a kezdeményezésben. Idén a fővárosi Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér teljesen lezárja az egyik kifutópályáját egy órára. Ekkor kialszanak a pályafények, a bevezető fénysor, és a Földetérési zóna speciális lámpái. (A légi közlekedésben ez nem jelent kimaradást.)

2011. március 26-án 20 óra 30 perckor veszi kezdetét a Föld órája. Aki teheti, gyújtson gyertyát a lámpák helyett, kapcsolja ki a televíziót vagy a maga módján és lehetőségeihez mérten vegyen részt a kezdeményezésben!

Az idei akció kiegészül egy másik felhívással is, melynek lényege: tegyünk fogyasztás-csökkentési, környezetvédelmi fogadalmat az év többi napjára is.

A fotó forrása a www.foldoraja.hu, ahol regisztrálhatja magát bárki magánszemélyként, cégként, de települések és intézmények is megtehetik ezt, amennyiben részt kívánnak venni az akcióban.

 

Kitzinger Adrienn- Csepel.hu

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail