Nagyheti gondolatok III.

Kategória: Archív 2011. április 21. csütörtök, 14:45

gondolatok_IIIEgy néhány gondolat a Húsvéti ünnepkörrel kapcsolatban a Bibliából: Péter apostol így fogalmazza meg Jézus Krisztus életművét, a Húsvéti üzenet lényegét: „Bűneinket maga vitte fel testében a fára…” (1Pt. 2,24) Értünk, bűnösökért, tűrt és tűrt, és tűrt Isten Fia ott a keresztfán!

Némán, mint a bárány - ha levágni viszik -, Ő sem nyitotta ki a száját, csak elhordozta ártatlanul a mi bűneink büntetését! Ez volt Isten szívében, ha ránk, bűnös és elveszett emberekre gondolt, és az Ő Fia teljesen azonosult az Atyának az akaratával, amikor emberként eljött erre a világra.

Megfosztja magától, levetkőzi mindazt, ami Őt Istenné és emberfelettivé teszi, és hozzánk hasonlóvá lesz. Még ennél is tovább alázza magát – írja Pál apostol: „…engedelmeskedett mindhalálig, mégpedig a kereszthalálig.” (Fil. 2,8) Mindazt, amit mi emberek bűnként, szennyként, gonoszságként és tisztátalanságként megélünk az életünk folyamán, amit csak ezzel az Isteni vérrel lehet tisztává tenni! De ezzel a vérrel valóban tisztává lehet tenni a bűnös ember szennyes lelkét és tisztátalan életét! Isten Fiának az áldozata, ami örök érvényű, és ami elhat a világ legtávolabbi csücskére is, és tisztára mossa az ember beszennyeződött lelkiismeretét, és új, és örök élettel ajándékoz meg minket, embereket! Hadd kívánjak áldott Húsvéti ünnepet az Ő Nevében-érdemében!
(Sinkovicz Sándor baptista lelkipásztor)

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail