Díjnyertes alkotásokkal mutatkoztak be az ifjú tehetségek

Kategória: Archív 2015. április 23. csütörtök, 13:57

ifjutehetsegekA Nagy Imre ÁMK és a Nagy Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében14. éve kapnak lehetőséget "CSEPEL-SZIGET IFJÚ TEHETSÉGEI" művészetek iránti elköteleződésük kibontakoztatására. A regionális képző- és iparművészeti pályázat díjátadását és a kiállítás ünnepélyes megnyitóját a kulturális központ aulájában április 23-án tartották.

Az iskola 2010 óta, mint regisztrált tehetségpont, kiemelt figyelmet fordít a tehetséggondozásra. Ennek a munkának is egyik fontos állomása ez a pályázat, amelyre évről évre egyre több iskola, település jelentkezik. Idén több mint 700 egyéni és csoportos alkotás érkezett 34 intézménytől.

Tóth János tankerületi igazgató köszöntőjében pozitívumként értékelte, hogy nem csak a kerületből, hanem a Csepel-sziget más településeiről is, valamint a környező kerületek iskoláiból bemutatkozhatnak a tanulók a kiállításon. Az idei téma a Tárgyak és történetek felhíváshoz kapcsolódott. E köré csoportosultak a plasztikák, grafikák, színes rajzok, szobrok.

A rendezvényen a csepeli önkormányzat nevében Pintér Józsefné önkormányzati képviselő Borbély Lénárd polgármester üdvözletét tolmácsolta. Megnyitójában hangsúlyozta, hogy a több mint harminc iskola tanulóit valóban megmozgatta és inspirálta a színvonalas munkák készítése.

A zsűri nevében – Bodóczky István Munkácsy-díjas festőművész – Mascher Róbert designer, főiskolai docens, a Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület elnöke köszöntötte a résztvevőket.

Ezután a Batthyány Kázmér Gimnáziumból érkező diákok saját újrahasznosított ruhakölteményeiket mutatták be.

A díjátadáson korcsoportonként és kategóriánként fődíjakat és különdíjakat kaptak a gyerekek, ahol a felkészítő pedagógusokat is köszöntötték.

Az eseményen fellépett Venczli Alex (Az ének iskolája felfedezettje) és Bakos Attila.

Az érdeklődők május végéig tekinthetik meg a díjnyertes alkotásokat.

AZS

Fotó: Tóth Beáta

ifjutehetsegek.7jpgifjutehetsegek2ifjutehetsegek3ifjutehetsegek4ifjutehetsegek5ifjutehetsegek6ifjutehetsegek8ifjutehetsegek9ifjutehetsegek10

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail