Gálaműsoron mutatkoztak be a néptáncosok

Kategória: Archív 2015. május 30. szombat, 14:26

ami5A Nagy Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola néptáncos osztályai év végi Néptánc Gálájukat tartottak a Királyerdei Művelődési Házban május 29-én. Két amatőr művészeti gyermekcsoport, a Csepp-Csepel és a Kis-Csepel Táncegyüttes is fellépett a műsorszámokban, valamint a Kölcsey Ferenc Általános Iskola tanulói hajdúsági táncokkal mutatkoztak be. Hangszeren kísért a Nemzeti Táncszínház zenekara, a Gázsa együttes.

A megjelent közönség előtt Tóth Endre, a Nagy Imre ÁMK intézményvezetője mondott köszönetet a szülőknek, a felkészítő tanároknak és az önkormányzat támogatásának.

A művészeti iskola képviseletében Körömi Gábor intézményvezető- helyettes köszöntötte a vendégeket. Elmondta, hogy az intézmény év végi rendezvénysorozatán korábban a színjátszósok, most a néptáncosok és a közeljövőben a társastáncosok mutatkoznak be a közönség előtt. A művészeti tanulók heti kétszer negyvenöt percben tanulnak táncot.

Ezután a pedagógusokat, csoportvezetőket és koreográfusokat virágcsokorral köszöntötték.

A gálán a diákok egész éves munkájukról adtak számot. Szépen járták a dunántúli, sárközi, kazári, kalocsai és kartali táncokat.

azs

Fotó: Halászi Vilmos

amiami2ami4ami6

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail