Borbély Lénárd, Csepel polgármesterének nyílt levele Németh Szilárd országgyűlési képviselőhöz

Kategória: Archív 2015. július 06. hétfő, 11:12

budapest-xxi-kerulet-csepeli-munkasotthon-_4Tisztelt Németh Szilárd Képviselő Úr!

 

Örömmel értesültem arról, hogy Képviselő Úr benyújtotta a T/5128-as számú, Az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény, valamint a civil szervezetek bírósági nyilvántartásáról és az ezzel összefüggő eljárási szabályokról szóló 2011. évi CLXXXI. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot, amely az alapító nélkül maradt civil szervezeteket, alapítványokat a helyi önkormányzatokhoz vonná.

Ez a javaslat Csepel életében is hatalmas változást eredményezne, hiszen elfogadása esetén a Csepeli Munkásotthon 25 év után ismét köztulajdonba, méghozzá az alapító atyák akaratának megfelelően csepeli köztulajdonba kerülne, a választók felhatalmazásából demokratikusan működő kerületi önkormányzat kezelésébe.

A csepeli önkormányzat az elmúlt években nagy gondot fordított arra, hogy a lakóhelyünket érintő fontosabb kérdésekben kikérjük az itt élők véleményét. Így szavaztak a csepeliek az uszodáról, az útfejlesztésekről, vagy akár az új csepeli címerről. Most a Csepeli Munkásotthonról indított telefonos szavazást az önkormányzat.

 

Tisztelt Képviselő Úr!

Tájékoztatom, hogy ebben a kérdésben 5 593 válaszadás történt.

Arra a kérdésre, hogy egyetértenek-e azzal, hogy a Csepeli Munkásotthon visszakerüljön-e csepeli köztulajdonba, a kerület önkormányzatának kezelésébe, összesen 4 730-an mondtak IGENT. Ez a válaszadók 84,57%-át jelenti.

Ezzel szemben 863 szavazat érkezett arra, hogy a fenti céllal nem értenek egyet. Az elutasítás 15,43%-ot tesz ki.

 

Tisztelt Képviselő Úr!

Polgármesterként és országgyűlési képviselőként eddig is sokat tett Csepelért, ezzel a javaslatával pedig egy újabb közösségi térhez és kulturális központhoz juttatná a csepeli polgárokat.

Amennyiben a törvény elfogadásra kerül és a Munkásotthonunk újból köztulajdonba kerül, az garanciát jelent a kultúra további fellendítésére, a csepeli polgárok életének további színesítésére, hiszen önkormányzatunk kizárólagos célja a Munkásotthon színvonalas működtetése, valamint a Kormánnyal összefogva, annak megújítása és felújítása.

Munkájához további sok sikert kívánok, a csepeliek számítanak Önre és az Országgyűlés támogató döntésére.

Budapest, 2015. július 6.

 

Baráti üdvözlettel,

 

Borbély Lénárd

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail