Cukorbeteg gyerekek nyári táboroztatását támogatja a csepeli önkormányzat

Kategória: Archív 2015. július 28. kedd, 13:33

cukorbeteggyerekek7A Sportos Cukorbetegekért Egyesület augusztus 2-a és 8-a között nyári tábort szervez Horányba. Az ország területéről közel 50 rászoruló - 7 és 17 év közötti - fiatal tölthet el egy hetet a horányi Duna-parton. A szervezők változatos programokkal készülnek, hogy minden korosztály megtalálja a neki tetsző foglalkozást: a szabadidős tevékenységek és sportolási lehetőségek mellett lesz nemezelés, és különböző kézműves foglalkozások is. A gyerekek felhőtlen és biztonságos nyaralását két orvos, dietetikusok, ápolók és egy pszichológus is biztosítja.

E nemes kezdeményezés mellé állt a csepeli önkormányzat is: sportszereket és játékokat vásárolt a táborozóknak. Az ünnepélyes átadáson Ábel Attila alpolgármester köszöntötte a gyerekeket és tolmácsolta Borbély Lénárd polgármester üdvözletét. Az alpolgármester felajánlotta Dávid Zsuzsannának, az egyesület vezetőjének, hogy a továbbiakban is számíthatnak az önkormányzat segítségére.

Ma már szinte minden családban előfordul diabéteszes megbetegedés. Az alpolgármester kifejtette: a megelőzés a legfontosabb. Éppen ezért kiemelten fontos a felismerés és a kezelés, hogy a betegség ellenére is teljes életet biztosíthassunk szeretteinknek.

cukorbeteggyerekekcukorbeteggyerekek2
cukorbeteggyerekek6cukorbeteggyerekek5cukorbeteggyerekek8

szöveg és fotó: Kitzinger Adrienn - Csepel.hu