Kibővítették a Kolonics György Vízisport Központot

Kategória: Archív 2015. július 29. szerda, 16:57

kolo8Nemzetközi edzőtáborközpont létesül a csepeli vízitelepen


A magyar kormány által biztosított sportágfejlesztési támogatásból kibővítették a csepeli Kolonics György Vízisport Központot. A 200 millió forintos beruházásból elkészült egy 44 fős sportmotel, egy vadonatúj edzőterem, egy wellness-részleg, valamint megújultak a közösségi terek. Az előzetes tervek szerint egy hajótárolót is fognak építeni novemberre az öt évvel ezelőtt átadott központ mellett – számolt be Schmidt Gábor, a Magyar Kajak Kenu Szövetség főtitkára az átadó ünnepség alkalmából megtartott szerdai sajtótájékoztatón.

Baráth Etele, az MKKSZ elnöke az átadáson elmondta, hogy jövőre nemzetközi edzőtáborközpont létesül a csepeli vízitelepen. Hozzátette: a 2016 év elején induló program keretében a fejlődő ázsiai és afrikai országok versenyzőit és edzőit képzik majd itt, magyar szakemberek bevonásával.
Ahogy az elnök beszédében fogalmazott: a Kolonics vízitelep öt éve a magyar kajak-kenu központjává vált, a jövőben pedig világszinten is a sportág egyik legfontosabb bázisa lehet, amely komoly elismerése a hazai kajak-kenu sportnak. Ezen kívül a központ a "Vízen bejárható Magyarország" elnevezésű szabadidős programnak is az egyik legfontosabb bázisa.

Továbbá az elnök megköszönte a csepeli önkormányzat támogatását a létesítmény működését és fejlesztését elősegítő engedélyek eredményes beszerzését illetően.
Az önkormányzat nevében Morovik Attila alpolgármester arról szólt, hogy a központ jól megközelíthető, szép helyen van, és kiváló adottságokkal rendelkezik. Kiemelte: amennyiben Budapest 2024-ben olimpiát rendezhet, a legsikeresebb magyar sportágnak, a kajak-kenunak is előnyére válhat, hogy a vízitelep közel van a tervezett észak-csepeli ötkarikás helyszínekhez.
Kozmann György kétszeres olimpiai bronzérmes kenus, a Kolonics Alapítvány kuratóriumi elnöke beszédében a hét éve elhunyt Kolóra emlékezett. A néhai olimpiai bajnok neve az évek múlásával sem kopott meg, hiszen a halálának évfordulóján tartott vízi fáklyás emlékevezésen évről évre egyre többen emlékeznek meg róla – közölte a kenus. Örömét fejezte ki a tekintetben is, hogy a jövőben egy olyan nemzetközi edzőközpont viselheti a legendás kenus nevét, amely remélhetőleg továbbviszi a világban a magyar kajak-kenu sport jó hírét.

AZS

Fotó: Halászi Vilmos

kolokolo2kolo3kolo4kolo5kolo6kolo9