Megnyílt Zsoldos Irén első kiállítása

Kategória: Archív 2015. augusztus 02. vasárnap, 09:50

img_3516A III. Para Art Biennále Csépe Juli emlékére keretében Zsoldos Irén képeiből nyílt kiállítás az Erdei Éva Galériában. Az alkotó a „Beszűrődés” című képével a második helyezést érte el a Mozgássérültek Egyesületének Országos Szövetsége által fogyatékkal élőknek 2014-ben meghirdetett Paraszupersztár nevű országos tehetségkutató versenyén. Idén az Art Feszt Original Amatőr Alkotók pályázatán a képzőművészet kategóriában a „Konstelláció” grafikájával első helyezett lett.

Zsoldos Irén 1994-ben, egy autóbaleset után lett mozgássérült. 2013-ban minden előképzettség nélkül kezdett el festeni. Jelenleg Véghseő Klára festőművész és a Fark László grafikusművész körében fejleszti képességeit.

Az alkotó első tárlatát Szuhai Erika önkormányzati képviselő, a szociális, egészségügyi és fogyatékosügyi bizottságának elnöke nyitotta meg. Beszédében megköszönte az Erdei Éva Galéria képviselőinek, hogy évről évre bemutatkozási lehetőséget biztosítanak a tehetséges alkotóművészek kibontakoztatásának. Vidámság és életerő sugárzik a művész képeiből – hangsúlyozta.

Ezután Erdei Kvasznay Éva művészetszervező, képzőművész bemutatta Zsoldos Irén alkotói munkásságát. Ahogy beszédében fogalmazott: lírai absztrakthoz kategorizálom a művész alkotási módját, aki nem ábrázol, nem képezi le a világot, hanem kifejezi. Amit a képeken látunk az érzelmek, érzések, gondolatok képletes kifejezései.

A kiállítás augusztus 20-ig tekinthető meg a galériában (Kondor u. 29.).

azs

Fotó: Halászi Vilmos img_3488img_3493img_3500img_3506img_3510img_3521