Informatikai fejlesztések a csepeli óvodákban

Kategória: Archív 2015. augusztus 12. szerda, 15:22

iktÜnnepélyes keretek között nyújtotta át Morovik Attila alpolgármester a csepeli óvodáknak azokat az új informatikai eszközöket, melyekre a szervezeti átalakítások kapcsán tett ígéretet az önkormányzat. Minden intézmény a kérésének megfelelően kap új számítógépet, monitort, nyomtatót, és egyéb informatikai eszközöket összesen több millió forint értékben. A rendezvény házigazdája Hierholczné Faragó Tünde, a Csepeli Egyesített Óvoda intézményvezetője volt.

Az óvodák eszközparkja az elmúlt években olyan mértékben elavult, hogy az már akadályozta a mindennapi munkát, ezért az óvodapedagógusok az önkormányzat segítségét kérték, hogy az intézmények korszerű eszközöket használhassanak.  Az Aprajafalva óvoda új épületszárnyában szervezett eseményen az alpolgármester elmondta, hogy az önkormányzat igyekezett a pedagógusok minden kérésének eleget tenni. Az IKT-eszközök korszerűsítése mellett a törvény által megengedettnél több helyen megmarad az óvodatitkár, mindenhova kerül pedagógiai asszisztens, valamint az ebédbefizetés és a beóvodázás rendje is marad a régiben.

A szervezeti átalakítás befejezésével az önkormányzat célja az, hogy az óvodákban ténylegesen pedagógiai munka folyjék, az adminisztrációval járó terhek ne kössék le az óvónők erőforrásait. Az informatikai korszerűsítés mellett a jelenleg is több óvodát érintő energetikai fejlesztések is azt szolgálják, hogy a csepeli óvodák a 21. század elvárásainak megfelelő szinten működjenek.

Csepel.hu

ikt2ikt3ikt4ikt5