Gyászában támadják hazugságokkal a csepeli polgármestert

Kategória: Archív 2015. augusztus 13. csütörtök, 09:43

Horvth-Gyula-csepel-dkA Demokratikus Koalícióhoz kötődő “Nyugati Fény” című blogoldalon támadták meg az édesapját gyászoló Borbély Lénárdot. A polgármestert azzal vádolják, hogy közpénzből tartotta múlt héten pénteken az augusztus 2-án elhunyt édesapja halotti torát. A legdurvább az, hogy akik a cikkhez az információkat nagy valószínűséggel eljuttatták, tudták, hogy állításaik hazugságok. Ábel Attila alpolgármester hozzászólt a cikkhez és cáfolta a vádakat, mire a hozzászólását kitörölték. A blog Facebook-oldalán szintén törölték az alpolgármester hozzászólását, miután leírta az igazat.

- Azt gyanítjuk, hogy Horváth Gyula korábbi balliberális polgármester-jelölt áll a hazugságok mögött. Ő és Kál Károly korábbi SZDSZ-elnök, volt pártállami titkosszolga kérdezgették a halotti torról a Csepeli Városgazdánál dolgozókat – mondta el lapunk érdeklődésére Ábel Attila alpolgármester.

- Már a halotti toron többen szóltak a gyászolók közül, hogy kintről, ismeretlenek fényképezik őket. Még a kibérelt terem ablakához is odasurrant valaki. Talán be akartak fényképezni vagy ki akarták hallgatni, hogy miről beszélnek a gyászolók. Akkor viszont már biztosak voltunk abban, hogy gyomorforgató politikai botrányt akarnak a polgármester gyászából csinálni, amikor megtudtuk, hogy a csepeli DK két politikusa is kérdezősködik a temetésről – emelte ki az alpolgármester.

- A cikkben két hazug vádat fogalmaztak meg. Az egyik, hogy csak munkatársaknak lehet kitenni fekete zászlót az önkormányzatra – a gyászlobogó ugyanis kint volt a temetés napján. Csakhogy az önkormányzat nem pusztán munkahely. A csepeli közélet központja is. Ezért a fekete zászló mindig kint van az önkormányzat épületén, ha olyan személy hal meg, aki részt vett a közéletben, vagy valamilyen hatással volt rá. Ha csepeli költő, író, festő, bármilyen kitüntetett, díszpolgár, a legidősebb polgárok valamelyike, korábbi politikus vagy csak ismertebb személy hal meg, és tudomást szerzünk az elhunytáról, automatikusan kitesszük a fekete zászlót. Még azoknak a hajléktalanoknak a tiszteletére is kikerült a gyászlobogó (erről itt írt a Blikk, az utolsó bekezdésben), akiket az MSZP-s önkormányzat idején gyilkoltak meg Észak-Csepelen, és akiknek a holttestére 2011-ben találtak rá. Múlt héten én szóltam, hogy tegyék ki a gyászlobogót, és ez után is ki fogjuk tenni, ha hasonló eset történik – mutatott rá Ábel Attila.

- A másik hazugság, hogy közpénzből volt a halotti tor. Az Ifjúsági Tábort vagy egyes termeit, épületeit bármelyik párt, cég vagy magánszemély kibérelheti. A DK, az MSZP és az Együtt is tartott ott az elmúlt években rendezvényeket, Horváth Gyula maga is ott volt ilyeneken. Amikor Horváth és Kál Károly elkezdtek kérdezősködni a terembérlésről a Csepeli Városgazda munkatársainál, tudomásom szerint elmondták nekik, hogy szabályosan lett kibérelve a halotti torra a terem és a mobil légkondik, amikre nagy szükség volt az embert próbáló hőség miatt. Ezek után kikérhették volna a számlát, hogy megbizonyosodjanak a munkatársak állításáról, de ehelyett csak a hazug vádak jöttek. Mivel csak róluk tudjuk, hogy adatokat gyűjtöttek és gyaníthatóan fényképeket készítettek a gyászolókról és a torról, elég valószínű, hogy ők is állnak a hazug cikk háttérben. Ezt erősíti, hogy a “Nyugati Fény” nevű blog a DK-hoz kapcsolódik, az első politikus pedig, aki megosztotta a gyomorfogató és hazug cikket,  az a Gy. Németh Erzsébet volt, aki közel áll Horváth Gyulához. Jól emlékszem, hogy Horváth Gyulát mennyire megtörte az édesapja halála, hiszen magam is részvétet nyilvánítottam neki akkor. Iszonyatosan nagy csalódás, hogy ezek után képes lehetett egy másik emberbe szándékosan hazug módon belerúgni az édesapja halálakor – emelte ki Ábel Attila alpolgármester.

Csepel.info

 

A “Nyugati Fény” blogról kicenzúrázott hozzászólás:

“Kedves” Horváth Gyula és Kál Károly!

Úgy tudom, hogy ti kérdezősködtetek a halotti tor felől. De bárki volt ennek a hazug cikknek a szerzője, most sikerült az emberi aljasság legalsó bugyrába süllyednie. Egy embert a gyászában ok nélkül megtámadni ugyanis aljasság. Most ez történt.

Lássuk csak! Az önkormányzatra akkor is kikerült a fekete, amikor hajléktalanokat öltek meg Csepelen, és akkor is, amikor korábbi balliberális vagy jobboldali közéleti személyek hunytak el. A gyász nem munkajogi státusz. A fekete zászlót éppen ezért én tetettem ki az önkormányzatra, és pont így fogok tenni legközelebb, ha valamelyik munkatársunk vagy bármelyik képviselő vagy közvetlen családtagja meghal, és erről tudomást szerzek. Így lesz akkor is, ha ez a képviselő ellenzéki lesz, bár nem kívánok senkinek sem ilyet.

A másik. Az MSZP, a DK és az Együtt is kibérelte már az Ifjúsági Tábort. Miért pont Borbély Lénárd ne bérelhette volna ki? Mi ez az undorító, jellemzően “demokratikus ellenzéki” feltételezés, hogy csak volt kommunisták, balliberálisok, titkosszolgák bérelhetnek ki termeket Csepelen? Ráadásul Horváth Gyula és Kál Károly tudtommal megkérdezték, hogy kibérelte-e a polgármester a termet, és megkapták a választ, hogy igen, kibérelte. Úgy tudom, hogy a mobil klímára is rákérdeztek, és arra is megkapták a választ: igen, azt is kibérelte. Miért nem kérték ki a számlát, amikor ezt hallották? Megbizonyosodhattak volna az igazságról a saját szemükkel!

Emlékszem, amikor Horváth Gyula édesapja halt meg. Én magam is részvétemet nyilvánítottam. Láttam a szemében a fájdalmat, a gyászt, és ez engem is megrázott. És ugyanúgy részvétemet nyilvánítanám újra, és nem jutna eszembe, hogy belerúgjak csak azért, mert a politikai ellenfelem. Miért kell egy emberbe belerúgni akkor, amikor gyászol?

Bárki írta a cikket, nem kívánom, hogy apja vagy anyja halálakor belerúgjanak, megtámadják. Csak azt, hogy egyszer tisztuljon ki annyira az esze, hogy legyen egy csepp lelkiismerete. Mert most nincs.

Ábel Attila
alpolgármester

 

Csepel.info