Rágalmakra és hazugságokra reagált a csepeli polgármester

Kategória: Archív 2015. augusztus 13. csütörtök, 15:09

0012015. augusztus 2-án súlyos betegség után elhunyt Borbély Lénárd csepeli polgármester édesapja. Ez néhány politikusnak feldobott labda lett arra, hogy részvétnyilvánítás helyett súlyos vádakkal támadják a polgármestert.

Augusztus 12-én a Demokratikus Koalícióhoz kötődő Nyugati Fény elnevezést viselő blog hazugságoktól és rágalmaktól hemzsegő cikket jelentetett meg a polgármester édesapjának temetéséről. Ezért az alábbiakban közöljük Borbély Lénárd polgármester nyílt levelét és a temetési szertartáshoz kapcsolódó szerződéseket, számlákat egyaránt. 

 

Nyílt válasz egy aljas politikai lejárató akcióra


2015. augusztus 2-án meghalt Édesapám. Betegsége alatt végig erős volt és erőt is adott. Méltósággal viselte el, ami vele történik. Augusztus 7-én temettük el. A szertartáson rengetegen voltak. Rokonok, barátok, ismerősök, volt munkatársak. Több százan kísérték velünk együtt utolsó útjára. Méltó volt a búcsú attól az embertől, akire mindenki szeretettel gondolt, és aki egész életében másokon is mindig segített. Ő volt a legfontosabb ember az életemben, aki ennyire közel állt hozzám, de elveszítettem.

Én a politikai ellenfeleimben keresztényként és neveltetésemből adódóan mindig tiszteltem az embert. Magánéletével senkinek sem foglalkoztam, mert nem rám tartozott. És főként nem terjesztettem mások magánéletéről hazugságokat. Egy ideje azonban azt tapasztalom, hogy azok, akik elbukták az önkormányzati választásokat, nem tudják elfogadni kudarcukat. Néhány hónapja azt terjesztették el rólam, hogy megcsaltam és elhagytam feleségemet és két kislányomat. Azt is elterjesztették, hogy a másik nő gyermeket vár tőlem. Ilyen nem történt. Sőt, a feleségem, akit nagyon szeretek, a szíve alatt hordja harmadik gyermekünket. Így leszünk mi Karácsonyra öten, ha az Isten is megsegít bennünket. És köszönjük, jól vagyunk.

Egy nappal a temetés előtt, amikor a búcsú gondolatait fogalmaztam meg, kaptam egy zsaroló és fenyegető levelet a Polgármesteri Hivatalba a házunk felújítása kapcsán. A levelet egyértelműen a politikai ellenfeleim fogalmazták meg, hiszen csak lejáratásra használható. Ebben az ügyben rendőrségi feljelentést tettem. De ez még nem minden. Amiért úgy döntöttem, hogy nyílt levelet írok, az egy minden erkölcsi határt túllépő támadás.

Édesapám temetését követően a szokásoknak megfelelően halotti torral emlékeztünk. A családdal, rokonokkal, és néhány közeli baráttal. Erre kibéreltem a Hollandi úti Ifjúsági Tábor ebédlőjét. Egy csepeli cégtől terítőket és poharakat is kellett bérelnem. Mivel tartósan 40 fok körüli hőmérséklet volt, még mobil klímát is béreltem, hogy lehetőség szerint ne legyenek rosszul az idős rokonaink.

Már ekkor is szóltak néhányan, hogy idegenek fotózzák a gyászoló családomat. Aztán Horváth Gyula, a DK politikusa fel is kereste az Ifjúsági Tábort, és a klíma meg a terembérlés után érdeklődött. Kál Károly korábbi pártállami III/II-es ügynök szintén érdeklődve szaglászott. Aztán augusztus 12-én meg is jelent egy cikk, a DK-hoz közel álló egyik internetes oldalon. Ebben arcátlan polgármesternek titulálnak. Azt állítják, hogy közpénzből tartottam meg Édesapám búcsúztatóját. Ezt a hazug cikket aztán ott láttam Horváth Gyula, Dobák István és Gy. Németh Erzsébet, Tóth Mihály Facebook oldalán, sőt a volt politikai főtanácsadó, Polgár György által szerkesztett Csepel újság blogon is.

Milyen emberek azok, akik másokat gyászukban próbálják hamis vádakkal megalázni és megtámadni? Milyen emberek azok, akik politikai ellenfelüket az apja elvesztésekor próbálják besározni olyan valótlan dolgokkal, amiknek semmi alapja sincs?

Tisztelem a baloldali gondolkodású választópolgárokat. Polgármesterként értük is dolgozom. A baloldali politikának is komoly erkölcsi alapjai vannak. Pont ezért tudom, hogy a baloldaliak többsége sem tud azonosulni olyan politikusokkal, akinek semmi sem szent, akik csak az irigységre, a gyűlöletkeltésre, a hazugságokra tudják építeni politikájukat.

Azt kérem, hogy azok az emberek, akik a gyászomból próbáltak és próbálnak politikai előnyt kovácsolni, nézzenek tükörbe, és próbáljanak elgondolkozni azon, mit tettek. A temetéssel kapcsolatos számlákat pedig egyúttal nyilvánosságra hozom, hogy senkinek se legyen kétsége az aljas vádaskodás alaptalanságáról.

Borbély Lénárd

Csepel polgármestere