IMG 93662017. szeptember 18-án Csepelen, a Kis-Duna partján a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Búvárszolgálata, a XXI. Kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság készenléti állománya, valamint az Újbuda BHG Búvár Klub, a Dél-budai Önkéntes Mentőcsoport tagszervezetének részvételével első alkalommal került sor közös vízből mentési gyakorlatra.

budapest csepel legifelvetelA helytörténeti sorozat keretében Csepel 1917 és 1945 közötti közigazgatási és egyházi életéről tartottak előadást a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Sétáló utcai könyvtárában szeptember 13-án. Horváth László közgazdász főként a korszak két jelentős alakjáról beszélt. Dr. Koncz János Csepel főjegyzője volt, Robl János római katolikus kanonok pedig a község egyházi életét lendítette fel. Mindketten máig ható eredményeket értek el Csepel mai arculatának kialakításában.

Sajtóközlemény: Állatkínzás Csepelen

2017. szeptember 07., csütörtök 15:15

kutyaHatóságunk eljárást indított 2017. augusztus 24-én maradandó egészségkárosodást vagy pusztulást okozva elkövetett állatkínzás vétségének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

Fenti napon a XXI. kerületi Rendőrkapitányságra beszállításra került a Budapest XXI. kerület  Nap utcai lakóépület mellől egy bántalmazott, fekete színű szuka kiskutya. Az állat a csepeli székhelyű Országos Állatvédőrség Alapítvány munkatársának tájékoztatása alapján jelenleg is kórházban van, a bántalmazás következtében maradandó sérülése keletkezett, a combcsontja eltört, élete végéig sántítani fog.

Csepel megmutatja legjobb arcatAhogy arról beszámoltunk, Rizmajer József, a csepeli Rizmajer Sörfőzde tulajdonosa Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést vett át dr. Fazekas Sándor fölművelésügyi minisztertől. Az alábbiakban a Kocsma.blog.hu év eleji ajánlójával emeljük meg a kalapunkat a csepeli sörfőző előtt.

Csepeli Állások Oldala: Kiket keresnek most?

2017. augusztus 18., péntek 10:33

Allasoldal kepA virtuális kerületi munkaerőpiacot, a Csepeli Állások Oldalát (allas.csepel.hu) a csepeli önkormányzat még 2016 szeptemberében hozta létre azzal a céllal, hogy megkönnyítse a helyi álláskeresők és munkaadók egymásra találását.

gyertyaÉletének 94. évében elhunyt Strein Oszkár. Fiatalkorának legmegrázóbb élménye volt, hogy 1945 januárjában 300 férfi társával együtt Csepelről a Szovjetunióba hurcolták kényszermunkára, ahonnan három és fél év múlva térhetett haza. Csak az utóbbi években beszélhetett arról nyilvánosan, mi történt vele. A csepeli önkormányzat Csepel díszpolgára címet adományozott neki 2016-ban. Strein Oszkárt a csepeli önkormányzat saját halottjának tekinti.

Augusztus 25-én temetik el Szegedy Lujzát

2017. augusztus 16., szerda 09:48

gyertyaA gyászolók augusztus 25-én, pénteken negyed 12-kor vehetnek végső búcsút Szegedy Lujza tanárnőtől, Csepel díszpolgárától a Csepeli temetőben.

A 84 éves korában elhunyt pedagógus egész élete Csepelhez kötötte. Összesen 48 évig tanított, néhány évtől eltekintve mindvégig a kerületben. Szegedy Lujzát a csepeli önkormányzat saját halottjának tekinti. 

tower 1379715 1920A Csepeli Állások Oldala megvizsgálta, hogy melyek a legjobban és a legrosszabbul fizető állások ma Magyarországon és Budapesten. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) legfrissebb adatai szerint a légiirányítók keresnek a legjobban ma Magyarországon.

Gyász: Elhunyt Zombori Béla

2017. június 29., csütörtök 10:01

zsomboriHetvenhét éves korában váratlanul elhunyt Zombori Béla.

1940-ben született Csepelen, és már tizennégy éves korában inas lett a Csepel Vas- és Fémművekben. A munka mellett folyamatosan képezte magát, így vált segédként villanyszerelővé, majd a technikumot is elvégezte. Dolgozott a szerszámgépgyárban, a varrógépgyárban, a kerékpárgyárban is. A biciklikhez más elhivatottság is fűzte: fiatal korában kerékpárversenyző volt. Tősgyökeres csepeliként és a gyár dolgozójaként sokan ismerték a kerületben. Aki ismerte, szerette, hiszen Zombori Béla segítőkész, vidám, jó és igaz ember volt.

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail