Csepeli Állások Oldala: Kiket keresnek most?

Kategória: Egyéb 2017. augusztus 18., péntek 10:33

Allasoldal kepA virtuális kerületi munkaerőpiacot, a Csepeli Állások Oldalát (allas.csepel.hu) a csepeli önkormányzat még 2016 szeptemberében hozta létre azzal a céllal, hogy megkönnyítse a helyi álláskeresők és munkaadók egymásra találását.

A Csepeli Állások Oldala alapvetően egy linkgyűjtő oldal, így elsősorban más állásoldalakon, illetve cégek saját szerverén közzétett hirdetések jelennek meg rajta. Emellett a szerkesztőségnek eljuttatott hirdetések szerkesztők általi közzétételére is van lehetőség. 

Az oldalról éppen elérhető aktuális álláshirdetések száma tükrözi a munkaerő-piaci folyamatok alakulását, illetve azt, hogy a cégek mennyire aktívak, ennek megfelelően elég széles határok között mozognak a látogatottsági adatok. Ami viszont folyamatosan jellemző, hogy éves szinten több álláslehetőség áll rendelkezésre a kerületben annál, mint amennyi regisztrált álláskereső itt él.

 

Diagram2

A szerkesztők azért, hogy képet adhassunk arról, kiket is keresnek most a csepeli munkaadók, megvizsgálták az oldalról elérhető álláshirdetések megoszlását. Az öt kiemelt kategóriát tekintve azt találták, hogy júliusban az „ipar és termelés” kategóriájában hirdették meg a legtöbb állást a csepeli cégek (a közzétett álláshirdetések 2/5-e tartozik ebbe a kategóriába). 30 %-os részesedéssel a „szolgáltatások” köre állt a második helyen. A meghirdetett állások további 15%-a „környezet és társadalom”, 1/10-e az „adminisztráció”, 4%-a pedig a „diákmunka” kategóriába sorolható. (1. számú diagram, 1. számú táblázat)

 

A cikk teljes változatát a Csepeli Állások Oldalának hírei között olvashatják el. 

Utoljára frissítve: 2017. augusztus 18., péntek 10:36

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail