Új építésű társasházak a kerületben: az önkormányzat keresi a megoldást

Kategória: Egyéb 2018. június 29. péntek, 10:52

lakotelepA Hírmondó az elmúlt hetekben többször foglalkozott a csepeli lakáshelyzettel, pontosabban az új építésű társasházak iránti nagy kereslettel. Ennek keretében kérdeztünk meg csepelieket, és kíváncsiak voltunk ingatlanirodák véleményére is. A válaszokból kiderült, hogy hiába lenne rá nagy igény, gyakorlatilag nincs megfelelő hely építkezésekre.

Most Borbély Lénárd csepeli polgármestert kerestük meg, aki kérdéseinkre elmondta: az önkormányzat is érzékeli a problémát. „A csepeliek többségének nincs pénze új házat építeni, de a csok segítségével már sokan tudnának új építésű társasházi lakást venni. Csepel a jelenleginél sokkal több gyereket, fiatal családot tudna felvállalni. A problémát az okozza, hogy a lakótelepeink többnyire zsúfoltak, a nagyobb, családi házas övezeteket pedig nem kívánjuk feláldozni.

Jó példa erre a sétányok környezete. Túlzsúfolttá válna, ha az egykori Görgey iskola helyén lakópark épülne. Ezért ott közösségi tervezéssel dől el, hogy mi épül majd: jó eséllyel valamilyen sport és szabadidő központ” – emelte ki Csepel polgármestere.

„A Kis-Duna partját nem engedtük beépíteni. Ott nem kívánunk lakófunkciót kialakítani, csak a sport-, pihenő és rekreációs lehetőségeket bővíteni. Ugyanakkor elkezdtük felmérni a kihasználatlan önkormányzati telkeket abból a célból, hogy a fiatal családok problémáin enyhíteni tudjunk” – húzta alá Borbély Lénárd.

Utoljára frissítve: 2018. június 29. péntek, 12:32