Adományházat kapott egy négygyermekes család

Kategória: Egyéb 2018. szeptember 12. szerda, 11:30

Hazszentelo 23 resizeSoroksáron épülhetett fel egy négygyermekes család adományháza, amelynek átadásán Borbély Lénárd, Csepel polgármestere is részt vett.

Dienstmann Tamás, a Horizont Global Kft. ügyvezető igazgatója még tavaly decemberben, az MTVA „Jónak lenni jó” kampányának keretében jelentette be, hogy egy többgyermekes családot szeretne megajándékozni egy házzal. A kezdeményezés mellé rengeteg cég és civil szervezet állt: többek között a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Fiatal Családosok Klubjának Egyesülete és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete. 

Tódor Gyöngyi és Tibor 2011 óta él Magyarországon, mindketten Erdélyből, Csíkszeredából származnak. 2014-ben született meg kisfiuk, majd 2017 tavaszán három új gyermekkel áldotta meg őket a sors. A segítség tehát a legjobbkor érkezett. 

A 160 négyzetméteres, 40 millió forint értékű ház a június 9-ei alapkőletételt követően három hónap alatt, a Horizont Global Kft. saját fejlesztésű, acélszerkezetes technológiájával készült el. Dienstmann Tamás részt vett az 1956-os forradalom és szabadságharcban, ahol fegyverrel kezében került fogságba. Miután sikerült megszöknie, Kanadában telepedett le, építőipari vállalkozását is itt indította el. 1992-ben tért haza Magyarországra, Csepelre. Dienstmann Tamás az átadáson elmondta, a házra úgy tekint, mint a magyar összefogás szimbólumára, hiszen szerinte felsorolni is lehetetlen, hogy mennyien álltak a nemes ügy mögé. A vállalkozó kiemelte Borbély Lénárd, Csepel polgármesterének segítőkészségét, aki személyesen is közreműködött abban, hogy a család álma megvalósulhasson.

Wittner Mária 1956-os szabadságharcos arról beszélt, hogy Dienstmann Tamást visszahúzta a szíve és a hazaszeretete Magyarországra. Óriási szükség van rá itthon, mert azok közé tartozik, akik képesek a magyar népet felemelni. 

Felolvasták Németh Szilárd levelét, amelyben a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára úgy fogalmazott, mindannyiunk érdeke a családok védelme és megerősítése, hiszen hazánk ereje, jövője a családokban rejlik. Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke szerint Magyarország egyre családbarátabb ország, ahol a családok számíthatnak a társadalom segítségére. A házat Dr. Beer Miklós, a váci egyházmegye püspöke és Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke szentelte fel. A kulcsátadás után Tódor Tibor köszönőbeszédében elmondta, a házzal megvalósult egy álmuk, amely igazán csak az átadás után kezdődik el. Tódor Gyöngyi arról beszélt, egy élet is kevés lenne ahhoz, hogy köszöntet mondjanak, ezért úgy élnek majd új otthonukban, hogy a gyermekeik felnevelésével fogják kifejezni a hálájukat.

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 12. szerda, 11:40