Hírek a csepeli iskolákból

Kategória: Egyéb 2019. március 05. kedd, 10:37

hirekaziskolakbolMűvészeti találkozó a Széchenyiben

A tavalyi sikeres program hatására 2019. február 13-án kerületi szintű Német Művészeti Találkozót szerveztünk iskolánkban, vers-, próza-, dal- és kisjelenet kategóriában. A rendezvény méltó folytatása volt a januári iskolai programunknak (Wintertreffen). A kerületi, német nyelvet tanító iskolákból – Eötvös, Katona, Kazinczy, Széchenyi – szép számmal vettek részt diákok a rendezvényünkön, hangulatos délutánt varázsolva fellépésükkel.

Varga Veronika

Mókás fizikakiállítás

Fantasztikus programon vettünk részt a Nagy Imre Általános Iskola és AMI tanulóival a Szabó Magda Közösségi Tér Mókás Fizika című kiállításán. A különböző játékok segítségével a fizika törvényeit tapasztalhattuk meg. Láthatóvá vált a hang, repülhettünk boszorkányok módjára, tükrök segítségével megsokszoroztuk magunkat. Minden gyerek talált az érdeklődésének megfelelő feladatot, legyen az akár ügyességi, akár valamilyen érzéki csalódás. Természetesen a szórakozás mellett tanulni is tudtunk, mert minden feladat, kiállítási tárgy mellett magyarázatot is találtunk.

Buzás Judit 4. a osztályos tanító néni

 

Iskolába hívogató

A Széchenyi István Általános és Két Tannyelvű Általános Iskola március 26-áig ovis játszóház foglalkozást hirdet, keddenként 16.30 és 17 óra között. A programot váltakozva a leendő elsős tanítók és a nyelvtanárok tartják. Március 19-én p edig a n agy tornateremben várják az érdeklődő gyerekeket sportfoglalkozásra. A nyílt napon (március 5-e, 8-tól 10.45-ig) a szülők a leendő elsős tanítóknál és a jelenlegi 1-2. osztályokban látogathatnak órákat. A szülői tájékoztatón (március 5-én, 17 órától) pedig megismerkedhetnek az iskolával, mely Csepelen, a Királymajorban található Akkreditált Kiváló Tehetségpont. A tanulókat a logika, a matematika, a sport, az idegen nyelvek, a zene és a képzőművészet területén is fejlesztik. Az intézmény énekkart működtet, nagy hangsúlyt fektet a sport és a képzőművészet iránt érdeklődő tanulók szakköriképzésére. A 2019/2020. tanévben induló első osztályok: magyar-német két tannyelvű osztály (körzeten kívüliek is jelentkezhetnek) általános tantervű osztály angol nyelvvel és emelt óraszámú matematikával 1212 Budapest, Széchenyi u. 93.; tel.: 278-0942, 30/832-2310; e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; www.szechenyi-csepel.hu